Byla dėl galimo smurto prieš buvusią žurnalistę – už uždarų durų

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Plungės apylinkės Palangos teismo rūmai trečiadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje iki šiol neteista 52-iejų palangiškė Gintarė Albrechtienė kaltinama tuo, kad smurtaudama sukėlė fizinį skausmą arba nežymiai sužalojo buvusią žurnalistę, klaipėdietę Rasą Pangonienę.

Byla pasiekė teismą po to, kai slaugytoja dirbusi R. Pangonienė parašė pareiškimą, jog G. Albrechtienė smurtavo prieš ją namuose, kur moteris prižiūrėdavo pastarosios anytą.

Rasa Pangonienė (kairėje) ir Gintarė Albrechtienė trečiadienį susitiko teisme. Martyno Vainoriaus nuotr.

Daugiau šios bylos aplinkybių visuomenei nebus prieinama, nes bylą nagrinėjanti teisėja Daina Dyburienė nusprendė patenkinti G. Albrechtienės advokatės Vitos Litinskienės prašymą rengti uždarus teismo posėdžius. Anot advokatės, byla yra susijusi su šeimyniniais santykiais, senų tėvų ligomis, santykiais su R. Pangoniene.

Tokiam prašymui pritarė ir kaltinimą palaikantis prokuroras Raimundas Galdikas. Anot jo, rengiant viešus posėdžius „galimai gali būti paviešinti duomenys apie privatų gyvenimą”.

„Norėčiau, kad būtų vieša, nebus čia kalbama apie sveikatą. Labai norėčiau viešumo, nes nuo pat smurto dienos jaučiau, kad finalas bus kiek kitoks”, – sakė R. Pangonienė.

Visgi teisėjai nukentėjusiosios ir jos advokato Lino Kiaurakio argumentai, kad nebus kalbama apie kokius nors intymius dalykus ar nepilnamečius bei nėra teisinio pagrindo rengti uždarus posėdžius, pasirodė ne tokie įtikinami.

„Teismas tenkins gynybos prašymą, kadangi yra duomenų apie vieno iš asmens sveikatos būklę, nukentėjusios sužalojimus. Yra ir šeimos tarpusavio santykiai, susiję su finansiniais, ekonominiais klausimais”, – motyvavo teisėja.

Tam, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, teismas gali paskirti viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sužalota nepilnametė atsidūrė ligoninėje

Policija panešė, kad šeštadienio vakarą, apie 18.50 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte esančiuose namuose kilusio konflikto metu, neblaivus 40-metis vyras sužalojo ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybei neskambinkit: mokosi smurto ir priekabiavimo*

Spyglys pataria šiuo metu Klaipėdos savivaldybės klerkams neskambinti, nes jie mokosi psichologinio smurto ir priekabiavimo mokslo bei šių reiškinių prevencijos. ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

„Ekstraordinari“ byla baigėsi be nuteistųjų

Šilutės rajono teisme atsidūrusi baudžiamoji byla, kurią išskirtine, „ekstraordinaria“ vadino ir ją nagrinėjanti teisėja, baigėsi neutraliu nuosprendžiu, nenuteisiant nė vieno ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This