Artūro Razbadausko ėjimas Audriaus Petrošiaus eržilu

Nuomonės

Šachmatuose ta figūra vadinama žirgu arba arkliu. Tačiau Audriaus energiją sunku pervertinti – šiuo nebandoma jam įkąsti… O Artūras Razbadauskas užsimojo sulošti rimčiausią savo politinių šachmatų partiją.

Šitaip Audrių Petrošių įsivaizduoja Evaldas Vėgėlė. Nuskutus barzdą vaizdelis tiktų ir Artūrui Razbadauskui…

Jos mažiausias prizas – Klaipėdos universiteto rektoriaus krėslas antrai kadencijai. Su visa derama Lietuvą vedančių konservatorių parama. Na, bent kol jie dar valdžioje. Tiesa, dar reikės sužaisti ir tą rektoriaus rinkimų partiją, bet tam Artūras turi visus kozirius. 

O didžiausias geistinas prizas – naujai kuriamos Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo chalatas su auksiniai antsiuvais… Darinio, į kurį Klaipėdos konservatoriai (ir ne tik jie) koncentruoja net tris gydymo įstaigas: Klaipėdos universitetinę ligoninę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines. Būti tokios galingos valstybės įstaigos vadovu – kiekvieno administracinę karjerą darančio daktaro svajonė.

Mandagiai nutylėsime, ką apie to kolchozo kūrimą mąsto jungiamų ligoninių vadovai bei darbuotojai: savo nuomonę jie išsakys per savivaldos rinkimus ateinančių metų kovo mėnesį. Kita vertus, niekas jų nuomonės ir neklausia. Nes žino. Anokia čia paslaptis…

O dabar Klaipėdos konservatoriai bando vaizduoti esą miesto patriotais. Nors prieš pusmetį veltui atidavė dešimtis milijonų vertės Klaipėdos universitetinės ligoninės turtą Vilniaus biurokratams valdyti. Dabar taip nori pasielgti ir su Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stotimi. Munduras prašyte prašosi apiplaunamas…

Tuščia jų, tų konservatorių apsiplovimų ar apsipjaustymų ritualų. Kad tik malonumą pajustų… Nors kažin, ar visi malonumą pajuto ir jaučia, sužinoję, kad jų sąrašą rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą kovo mėnesį ves daktaras A. Razbadauskas.

Buvęs ištikimas Paksiaus karys, buvęs dabartinio mero Vytauto Grubliausko bendražygis ir metelius flirtavęs su Sauliaus Skvernelio policine chebra. O užims grynakraujams konservatoriams skirtą vietą. O kai išrinks, kažin, ar ars konservatorišką politinę vagą?

O juk dar visai neseniai visi Klaipėdos politiniai užkulisiai it tarakonų apsėsti krutėjo nuo žinios, kad Vytauto Grubliausko komandą į savivaldos rinkimus ves būtent Artūras Razbadauskas. Jis esą būsiąs ir šios kompanijos kandidatas į merus. Bet Artūras moka skaityti politines natas…

V. Grubliauskas greit nebebus meru, o tuo pačiu – ir Klaipėdos universiteto Tarybos vadu. Tai kokia iš jo nauda? 

Kita vertus, Vytautui dabar liko visai nedaug alternatyvų, su kuo kartu žingsniuoti į savivaldybės tarybos rinkimus ir neprasti bent dalies mieste turimos įtakos: su Aušrinės liberalais, socdemais arba su Arvydo Vaitkaus kokiu nors įkurtu nauju krutėjimu, kurį, tikėtina, rems udovickiai ir kiti pauosčio veikėjai.

Su Aušrine daug nelaimėsi. Socdemai – šių rinkimų Klaipėdoje nenuspėjamas arkliukas, kuris, pasibalnojęs dabartinį merą, gali toli nujoti. Eiti su A. Vaitkumi obuoliauti? Hmm… Abiem pusėms reikėtų ilgai galynėtis su savo išdidžiomis ambicijomis. Na, bet ko vardan valdžios nepadarai: žiū – Artūras net konservuojasi…

Galėtų, žinoma, V. Grubliauskas ir pats kokį politinį kratinį rinkimams surinkti. Bet tingu. Juolab kad vargu bau toli su juo nupėdinsi…

Tačiau tikrasis šios istorijos herojus – Audrius Petrošius – energingasis politinių šachmatų eržilas, vaizduojąs vos ne vietinį Batmanu. Vaikams ir pensininkams patinka. Narsus vaikinas, neturintis skrupulų.

Jo energiniai veiksmai glumina politinius oponentus, negebančius taip pat greitai reaguoti į kintančią polytinę visatą. Po lytimis, turiu omenyje, jeigu ką. Kaip ten bebuvę, tiek jis, tiek šiek tiek A. Razbadauskas atstovauja jaunajai vietos Klaipėdos politikų kartai.

Tad seniams yra apie ką pamąstyti. Žinoma, jeigu yra su kuo. Nors kokia užuomazga tarp ausų, žinant, kad ne tik metų skaičius nusako mūsų amžių.

11 Comments

  1. Jūratė

    Ar taps Petrošius meru? Povandeninės politinės srovės labai skiriasi nuo tų, kurias mato mūsų visuomenė viešoje erdvėje. Jei Razbadauskui buvo siūloma vesti grubliauskininkus į miesto tarybą ir kandidatuoti į merus, tai Petrošius praranda dalį balsų. Nelaimi mero rinkimų, nors yra ir jaunas, ir veržlus. Galimam konkurentui pasiūlo vietą savo partijoje. Vienu konkurentu mažiau.
    Kas gali paneigti, kad ne konservatorių povandeninės srovės pasiūlė į merus ne Vaitkų, bet Girskienę ir taip suskaldė valstiečių rinkėjus? Kai du kandidatai į merus taiko į tą patį rinkėjų elektoratą , tai laimi trečias – Petrošius. Povandeninės srovės atliko savo darbą ir konservatoriai turi savo merą.

    Reply
  2. Sandra

    Bravo, straipsnio autoriui? Sakyčiau, konservatoriai sumokėjo už puikią reklamą Perrošiui ir Razbadauskui. Aš balsuosiu už Petrošių ir konservatorius, įtikinot.

    Reply
    • Tik vienas klausimas

      Kiek tas jūsų tobulas konservatorius per du metus pateikė įstatymų projektų ? Nė vieno. Būtinai balsuokit, jei norit gauti dar vieną debesų piešėją ir imitatorių. Fanatikams viskas tinka.

    • Nuomonė

      KO čia bartis, balsuoja žmonės už patinkantį kandidatą. Aš balsuosiu už Sakalauską, kuris ne liežuviu, o darbais įrodė ką sugeba. Prisiminkim kaip atrodė dar vadinama Raudonojo kryžiaus ligoninė iki Sakalausko, lūšnynas buvo. Šiandien, Sakalausko darbo dėka, europinio lygio ligoninė. Miestui jau reikia ne liežuvininko, o gebančio rimtai dirbti žmogaus.

  3. Joris

    Iškraipyti pavardžių nereikėtų- nekultūringa. Kad ir kaip jo nemėgčiau, Paksiumi viešai nevadinčiau. Kartelės nenuleidinėkime.

    Reply
  4. Klaipėda

    Aš manau,kad Petrošius vienintelis geriausias kandidatas į merus , kad ir ką bekalbėtume.

    Reply
  5. Sigitas

    Nenuostabu kad tas neva „jaunas” politinis eržilas tiesiog nėra antiek tobulas, kad galėtu tinkamai dalyvauti politiniame lenktynių totalizatoriuje. Negana to jis savo tobulumui keitė politinius balnus, pakinktus, pančius, apynasrius, pasagas. Pasirodo kad jam ir to maža. Tai eržilų politinėje atrankoje pastebėjo kažkokia tai susidariusi , tą eržilą, palaikiusi grupė ir nutarė jį dabar kaip neva „perspektyvu” tom politinėm lenktynėm paruošti kaip perspektyviu. Tam eržilui, kad turėtu pastoviai jėgų, buvo parūpinta a.k. avižų, naujas politinis balnas, pakinktai, pančiai, apynasris, pasagos. Toji grupė paskyrė ir pagrindinį arklių važničiuotoją, kad išvažničiuotu politinį eržilą, jį paruošiant-parodant politinei lenktynių batalijai su kitais politiniais eržilais. Ar tas eržilas atlaikys politines lenktynes, tai viskas priklausys nuo pačių teisėtų žiurovų.

    Reply
  6. Sapnas

    Sunki vaikyste mama prisedusi jaunisteje , tevas pridarytas buvoo paskui paleistas. Ka vaikas galejo gero matyti A.P

    Reply
  7. Šulcui

    Artūrai, 10 balų! Tik nesuteikei vilties, kad Grubliauskas ir CO paliks mus ramybėje, galėsim pradėti lipti iš dumblėto dugno be jo ir savo svajonėse valdančią daugumą jau lipdančių konservų. Klaipėdą su nauju platesniu matymu, naujomis darželių, mokyklų statybomis jau lenkia Klaipėdos rajonas, o visą Lietuvą ir perspektyvą matantys bankai savo sujungiamų skyrių vadovais skiria šiauliečius, kurie ir vadovauja iš Šiaulių. Klaipėda TAPO gūdžia provincija su gamyba ir logistikos sandėliais, nes konservai gali tik ištrinkelizuoti skverus ir aikštes.

    Reply
    • T

      Apgailėtinas veikėjas,parsidavėlis be, nuomonės,bet ryškiai kažkam naudingas.

    • Anonimas

      Ką berašinėtumėt A. PETROŠIUS viena tinkamiausių kandidatūrų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This