Senamiesčio gatves berūkydami baigs rekonstruoti iki savivaldos rinkimų?

Miestas, Svarbu

Nors penkių Klaipėdos senamiesčio gatvių rekonstrukcijos pabaiga yra numatyta iki 2023 metų rudens, savivaldybė ir jos rangovai žada tai padaryti iki pavasario. Tai yra, iki savivaldybės tarybos ir mero rinkimų, kurie vyks kovo 5 dieną.

Toks pažadas duotas ketvirtadienį vykusio miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu diskutuojant su senamiesčio verslininkais. Pastarieji prašė susitikimo, kad būtų išsklaidyta sklaidanti prieštaringa informacija apie darbų terminus ir kitas remonto aplinkybes. Įmonės esą nori įvertinti verslo aplinką, kad galėtų planuoti veiklą 2023 metais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Posėdžio, kuriame dalyvavo ir gatves tvarkančių įmonių atstovai, metu Valdas Švedas, Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas pranešė, kad  Sukilėlių ir Vežėjų gatvių rekonstrukcija praktiškai yra baigta. 

Pagal galiojančias sutartis Žvejų gatvės tvarkybos pabaiga – kitų metų rugpjūčio 15, Daržų g. – liepos 15, Teatro g. – gegužės 15, o Didžiosios Vandens gatvės – birželio 15 diena.

V. Švedas sakė, kad kalbama su rangovais, jog darbai būtų baigti pavasarį. Rangovai patvirtino, kad jei viskas vyks taip, kaip suplanuota, jie darbus beveik visuose objektuose baigs iki pavasario. Liks pabaigti nebent nedideli ruožai.

Senamiestyje patalpas nuomojantis Jonas Trainaitis teigė, kad verslas uždarinėja parduotuves ir stebėjosi, kodėl tokie ilgi darbų terminai. Pasak jo, nuomininkai atsisako mokėti nuomą, išeina. Durys į gatvę dėl Žvejų gatvės remonto buvo ilgai uždarytos. Vyras abejojo, ar buvę nuomininkai sugrįš, ar ateis nauji.

„Štai stebiu per kamerą ir matau: stovi darbininkai ir vien parūkymo pertraukos”, –  širdo jis.

Kad darbininkai dažnai stoviniuoja, o nedirba, tikino ir kiti posėdžio dalyviai. Tačiau jiems buvo atkirsta, kad pertraukėlės kartais yra būtinos. Teigiama, kad darbai kartais stringa ir dėl statybinių medžiagų tiekimo. Dalis jų tiekiama iš nuo Rusijos agresijos besiginančios Ukrainos.

Žvejų gatvę rekonstruojančios UAB „Kavesta” atstovas teigė, kad darbus norisi baigti kuo greičiau, tačiau trukdo tai, jog dirbant atsiveria archeologiniai radiniai, aptinkama, kad yra netikslūs projektiniai sprendiniai ir pan. Jis tikino, kad Žvejų gatvėje jau supilti pagrindai, netrukus bus supilta skalda ir pradėti kloti šaligatviai. Šiais metasi dalis šaligatvių esą jau turėtų būti įrengti.

Rangovai teigė, kad savivaldybės jiems neleido visų darbų etapų imti iš karto. Inga Kubilienė, Savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja, patvirtino, kad to prašė senamiesčio verslininkai. 

„Jeigu būtume visą iškart ėmę daryti, būtų dar blogiau”, – teigė ji. 

Komiteto posėdžio metu aptarti ir Herkaus Manto gatvės atkarpos nuo Lietuvininkų aikštės iki Poilsio parko, tvarkymo eiga. Gautas rangovo UAB „Eurovia Lietuva” atstovo patikinimas, kad per ateinančio pirmadienio naktį ši gatvės dalis bus baigta asfaltuoti.

3 Comments

  1. T

    Eilinis savivaldybės fiasko!

    Reply
  2. Jeigu

    gatvių grindinys bus toks pat, kaip Turgaus gatvėje, tada geriau nieko nedaryti, o palikti kaip yra dabar.

    Reply
  3. Acha

    Žiemos metu nieks tokių darbų nedirba…reikia baigti iki Naujų metų…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Miestas

Vitės kvartalo gatvių atnaujinimas pajudės iš mirties taško

Gatvių, takų ir  kiemų infrastruktūros tvarkybos darbai, pradėti dar 2022 metais, Vitės kvartale sustojo praėjusių metų rudenį. Tai buvo siejama ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rasti du lavonai

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienio rytą, apie 8 val., viename Šilutės plente esančiame bute rastas 58-erių moters kūnas su kraujosrūvomis ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This