Grindinio Danės gatvėje nori ir politikai

Miestas, Svarbu

Asociacija „Klaipėdos miestiečių draugija” savivaldybei pasiūlė Danės gatvėje, nuo Pilies iki Biržos tilto, pašalinti asfaltą ir atkurti tašytų akmenų grindinį. Kai kurie politikai tokiam pasiūlymui pritaria.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Draugija savo pasiūlyme teigia, kad „atkūrus ir restauravus visą autentišką gatvės dangą, bus dalinai sugrąžintas istorinis vaizdas ir suteikta aplinkai visuomenės vertinama laiko dvasia”. Tą patį pirmadienį vykusio miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu pakartojo Benas Volodzka, šios asociacijos valdybos pirmininkas.

Vitalijus Juška, Savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjas politikams sakė, kad tokia idėja yra sveikintina. Jis tikino, kad grindinys šiuo metu buvo tvarkytas kartu su archeologais. Senieji akmenys sudėti atgal ir liks po asfaltu. 

Jo žiniomis, savivaldybė artimiausiu metu nesirengia imtis šios Dangės gatvės atkarpos pertvarkymo, tad galima ir reikia atlikti jos poasfaltinio sluoksnio tyrimus bei parengti techninį tvarkybos projektą. Vedėjas kalbėjo, kad minėtą gatvės ruožą reikėtų tvarkyti kompleksiškai, panašiai, kaip dabar daroma senamiestyje. 

Komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė akcentavo tokių tvarkybos darbų autentiškumą. Ji priminė, kad Teatro aikštės grindiniui akmenys buvo vežami iš Nemuno gatvės. Andrius Petraitis sakė pritariantis asociacijos pasiūlymui.

Elidos Matulovės manymu, Dangės gatvės grindinys tame ruože yra autentiškas ir „gerai konservuotas” po asfaltu, jis gali laukti, kol bus atlikti tyrimai ir parengtas tvarkymo techninis projektas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Komitetas padėkojo asociacijai už iniciatyvą ir bendru sutarimu pavedė Savivaldybės administracijai projektuojant Dangės gatvės rekonstrukciją įvertinti senąjį akmeninį grindinį bei priimti sprendimus dėl jo atkūrimo arba dalinio eksponavimo.

12 Comments

  1. plius minus

    Patarimas už DYKĄ.
    Klaipėdos Valstybinė Kolegija turi įsigijusi skenerį , kurio pagalba gali pamatyti paliktus pamatus ar paklotas triūbas, komunikacijas po žeme iki 8 metrų gylio. Tai gal jie galėtų praskenuoti gatvę ir Savivaldybė sutaupytų , nereikėtų branguolių archeologų paslaugų nustatant, kuriose vietose yra grindinio akmenys po asfaltu .

    Reply
  2. Be jokios abejonės

    grindinys ir ,ilguoju laikotarpiu, ekonomiškiau.Bet, jeigu planuojamas grindinys kaip Turgaus gatvėje, tai geriau žvyrkelį išpilkite

    Reply
  3. Anonimas

    Jeigu ką , tai ir liepu gatvėje po asfaltu grindinys , gal pamiršot .

    Reply
  4. Klaipėdiškė

    Aha, dar viena gatvė bus aplenkiama. Dardėti, saugotis, kad kojų neišsisuktum? Viduramžiais klojo lygias plokštes, kad kurpelėm lygiai galėtų žengti. Net arkliams tašytus akmenis klojo. Taraškė pasidarė biznelį su akmenimis, kas dabar pasiruošęs peromti jo patirtį? Šulcas ar Sauliukas? Ar jie co?

    Reply
  5. ASAS

    o kada bus sutvarkytas šaligatvis Danės gatveje prie naujai sutvarkyto parko?

    Reply
  6. Anonimas

    Ir vel Dane, Danges gatve !!!

    Reply
  7. Milijoniukas

    Tai visvien reiks gi milijoninės vertinimo studijos su gražiu rašinėliu 🙂

    Reply
  8. T

    Aikštės nesugeba sutvarkyti, o tas grindinys kuriuo mažai kas vaikšto, visiškai taps nenaudojamu.

    Reply
    • baimė

      Jūs ką, arklio pasus turite, kad grindiniu gatvės vidury ruošiatės špacieruoti? Šaligatvius taigi trinkelėmis labai lygiai galima iškloti, vaikščiosite kaip per stiklą, nereiks klaipyti pėdų.

  9. 123

    Visam pasaulyje visuose senamesčiose , Italija, Olandija ir kt.. keičia grindinius i ligesniu akmenuku kelius. Tik pompejoje nekeičia. Jus ka mirusiuju mietas? Jums sveikas protas atmire. Miestas žmonems o ne archoidiotams

    Reply
  10. Tikrai

    gera žinia!

    Reply
  11. Mindaugas

    Labai sveikintinas poelgis

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos šaligatviams tvarkyti šiemet skirs milijoną eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad artimiausiu metu bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai Danės gatvėje, kitapusnetrukus po rekonstrukcijos atsidarysiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This