KKKC Meno kieme – susitikimas su rezidente Vita Opolskyte – Brazdžiūniene

Kultūra

KKKC Meno kiemo dirbtuvėse lapkričio 17 d., ketvirtadienį, 17.30 val. vyks susitikimas su KKKC rezidente Vita Opolskyte-Brazdžiūniene. Renginio metu menininkė pristatys rezidencijas, kuriose jai teko lankytis, ir jų metu sukurtus darbus.

Lapkričio mėnesį KKKC meno rezidentūroje vieši tapytojų pora iš Vilniaus Vita Opolskytė-Brazdžiūnienė ir Kazimieras Brazdžiūnas. Su šių menininkų kūryba KKKC Parodų rūmų lankytojai jau galėjo susipažinti 2021-ųjų balandį veikusioje parodoje „X / Y“. Ketvirtadienio susitikime V. Opolskytė-Brazdžiūnienė dalinsis savo patirtimis, įgytomis ir išjaustomis skirtingose lokacijose, atskleis kiekvienos rezidencijos pranašumus ir trūkumus bei parodys kūrinius, sukurtus skirtingų meno rezidencijų metu.

Menininkės domėjimosi kryptis ar meninis objektas – aplinka ir žmogaus būsena joje, ne tik susipažįstant su aplinka kaip su erdve, fizine lokacija, bet ir patiriant ją kaip būseną. Drobėse kaip koliažuose ji jungia kultūros istorijos citatas, šiuolaikinio pasaulio ženklus, faktus ir mitus, fantazijas bei sapnus.

Apie menininkę

Vita Opolskytė-Brazdžiūnienė (g. 1992) – tapytoja, aktyviai veikianti ir meno kuratorystės bei kritikos lauke. 2010 m. baigusi mokslus Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykloje, įstojo į Vilniaus dailės akademiją. 2013–2014 m. studijavo Karel de Grote-Hogeschoo aukštojoje mokykloje (Belgija). Sugrįžusi tęsti mokslų Vilniuje, 2017 m. tapo diplomuota VDA Tapybos katedros magistre.

Menininkė nuo 2014 m. aktyviai dalyvauja parodose, meno projektuose, konkursuose, dirbtuvėse, konferencijose, mugėse, taip pat yra surengusi 9 personalines parodas bei dalyvavusi ne vienoje meno rezidencijoje tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Tapytoja yra jaunųjų tapytojų platformos „Kontr-argumentas“ įkūrėja. Ji pelnė dvi konkurso „Jaunojo tapytojo prizas“ papildomas premijas. Menininkės darbų yra įsigijusios „Mo“ muziejaus, „Lewben Art Foundation“, „Cobalt“, „Atinati“ ir kitos meno kolekcijos Lietuvoje bei užsienyje. Šiuo metu tapytoja dėsto Vilniaus dailės akademijoje, dirba publiciste kultūriniame žurnale „Nemunas“ bei užsiima individualia kūrybine veikla.

Lapkričio 24 d., ketvirtadienį, 17.30 val. savo kūrybą pristatys rezidentas Kazimieras Brazdžiūnas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Į muziejus ir parodas - nemokamai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį nusprendė, kad kitąmet uostamiesčio moksleiviai ir neįgalieji bei pastaruosius lydintys asmenys galės nemokamai lankytis Mažosios Lietuvos ...
2017-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This