Butelių kamštelius lies specializuotame LEZ pastate „FlexStart 2“

Verslas

Pakuočių gamintoja UAB „Retal Baltic Films“ investuoja 4,5 mln. EUR į naują maistinės APET plėvelės gamybos liniją savo esamose patalpose ir perkelia dalį butelių kamštelių liejimo linijų į Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritorijoje baigiamą statyti specializuotą gamybos pastatą „FlexStart 2“. Sprendimas išsinuomoti papildomas patalpas kaimynystėje bendrovei leis į rinką greičiau pristatyti klientų lūkesčius atitinkančius tvariuosius pakuotės produktus.

„Retal Baltic Films“ generalinės direktorės Viktorijos Grižienės teigimu, plėvelės gamybos pajėgumų plėtra jau buvo suplanuota metų pradžioje, tad dabar bendrovė pradeda aktyvų investicijos įgyvendinimo etapą, kurį numatoma užbaigti per pirmą 2023 m. ketvirtį. Tačiau neseniai kompanija priėmė strateginį sprendimą plėtrą vykdyti ne nuosavose patalpose, o dalį veiklos pirmąkart iškeliant į Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės netoliese vystomą lankstųjį gamybos pastatą „FlexStart 2“.

„Mums jau trūko reikalingų gamybinių patalpų. Svarstėme apie jų plėtrą ar naujus nuosavus pastatus, tačiau priėmėme efektyviausią ir greičiausią sprendimą – išsinuomoti 1850 kv. m ploto gamybines patalpas „FlexStart 2“ pastate. Į jas per keletą mėnesių perkelsime dalį esamų HDPE kamštelių liejimo linijų, tad visą plėvelės gamybą, įskaitant būsimąją liniją, galėsime sukoncentruoti viename pastate“, – pranešime spaudai komentuoja V. Grižienė.

Pirmąjį, 7400 kv. m. ploto „FlexStart 1“ pastatą Klaipėdos LEZ valdymo bendrovė pradėjo vystyti dar 2017 m., jis buvo iškart pilnai išnuomotas Lietuvos ir užsienio investuotojams. Šis projektas tuomet gavo pirmą pasaulyje „Financial Times“ grupės leidinio „FDI Intelligence“ apdovanojimą už investuotojų įsikūrimo greitį. Antrasis, 7700 kv. m ploto „FlexStart 2“ pastatas šiuo metu yra baigiamas vystyti, dalį jo finansuoja Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA). „FlexStart“ pastatus administruoja Klaipėdos LEZ valdymo bendrovė.

INFORMACIJA

Nuo 2003 m. Klaipėdos LEZ veikianti maistinės plėvelės ir butelių kamštelių gamintoja „Retal Baltic Films“ dar užpernai modernizavo vieną plėvelės gamybos linijų, dėl ko pernai fiksavo 30% didesnius jos pardavimus. Siekdama patenkinti toliau augantį saugios ir tvarios pakuotės poreikį, kompanija šiemet priėmė sprendimą investuoti į visiškai naują, papildomą plėvelės liejimo liniją, kuri leis pagaminti 25% daugiau produkcijos, pasiekti didesnį gamybinį ir energetinį efektyvumą, ir, svarbiausia, pasiūlyti rinkos vis labiau pageidaujamų pakuotės sprendimų su iki 100% perdirbtos žaliavos.

2021 m. „Retal Baltic Films“ apyvarta siekė 56,7 mln. EUR arba 21,5% daugiau nei ankstesniais metais. Daugiausia produkcijos įmonė eksportuoja į Šveicariją, Vokietiją, Lenkiją, Prancūziją, Švediją ir Suomiją, o jos pardavimai Lietuvoje pernai sudaro apie 5%. Kompanijoje dirba apie 200 darbuotojų. „Retal Baltic Films“ Klaipėdoje turi naujų produktų kūrimui bei bandymams skirtą laboratoriją, kuria gali naudotis ir kitų įmonių profesionalai ar akademinės bendruomenės atstovai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vaistų nuo sunkvežimių savivalės Rimkuose nerandama

Sunkiasvorių automobilių gabaritus ribojančių vartų Rimkuose nebus – taip penktadienį nusprendė Eismo saugumo komisija, nors vietos gyventojai seniai skundžiasi, kad ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Klaipėda ID” grimzta: už milijoną esam nežinomi Niujorke

Miesto investicijų ir verslo plėtros agentūros „Klaipėda ID” valdyba, sudaryta iš nepriklausomų narių, buvo pašalinta už nepaklusnumą, o buvusi laikinoji ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Verslas

„Baltic Sea Properties“ Klaipėdos LEZ plečia verslo parką

NT vystymo bendrovė „Baltic Sea Properties“ praneša pasirašiusi sklypo nuomos sutartį su Klaipėdos laisvąja ekonomine zona (LEZ). Teritorijoje dviem etapais ...
2023-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This