Kviečia į meno degustaciją

Kultūra

Lapkričio 17 d., ketvirtadienį, 18.45 val. viešbutyje „Victoria Hotel Klaipėda“ vyks meno degustacijos renginys. Sostinės Užupyje įsikūrusi meno galerija „AP galerija“ miestiečiams pristatys daugiau nei 50-ties kūrinių rinkinį.

Pramoginis pažintinis meno renginys

Galerijos vadovės, klaipėdietės Vilmos Jankienės teigimu įstaigos veikla prasidėjo būtent nuo sugalvotų meno degustacijų. Pajautus, kad rinkoje trūksta pramoginių pažintinių renginių, orientuotų į profesionalaus vizualinio meno populiarinimą, atsirado meno degustacijos koncepcija.

Meno degustacijos metu žiūrovams per pusantros valandos pristatoma 10-ties atrinktų menininkų kūryba, kiekvieno – po 4-6 kūrinius. Patys menininkai nedalyvauja, apie juos papasakoja galerininkė, atkreipia dėmesį į rinkos tendencijas, kiekvieno autoriaus unikalumą, individualią paveikslo, skulptūros ar objekto sukūrimo istoriją. Meno degustacijose pristatoma lietuviško meno krypčių, žanrų ir kartų įvairovė. Žiūrovai turi progą susipažinti tiek su klasikiniais kūriniais, tiek su jaunąja karta. Pramogos pojūčio pagyvinimui renginio metu vyksta meno loterija ir įteikiami prizai.

Meno degustacijos keliauja po Lietuvą

Siekiant didinti lietuviško meno sklaidą, meno degustacijos vyksta ne tik Vilniuje, bet kasmet keliauja ir po Lietuvą, bendradarbiauja su įvairiais dvarais ir kitomis kultūrinėmis vietomis.

Daugiau apie renginį informacijos galite rasti „AP galerijos“ tinklapyje www.apgalerija.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Iš Vilniaus į Klaipėdą kiekvieną mėnesį atkeliaus Meno degustacijos

Buvusi klaipėdietė Vilma Jankienė iš Vilniaus grįžinėja į gimtą miestą prie jūros su menu. Prieš septynerius metus meno degustacijas išradusi ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

Verslas

„Viktorijos" viešbučio rekonstrukcija - tarp geriausių projektų

Geriausių Baltijos šalių nekilnojamojo turto (NT) projektų konkurse tarp nugalėtojų pateko ir Klaipėdos „Viktorijos” viešbučio rekonstrukcija. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti ...
2023-06-02
Skaityti daugiau

Miestas

Pavojinga operacija - be apsaugos

Antradienį iš vilkiko, stovinčio Naujojo sodo gatvėje, krovinį, keliamą ant viešbučio „Victoria” stogo, pasitiko žmonės be apsauginių šalmų. Vilkikas, atvežęs ...
2023-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This