Tarptautinė Ukrainos mokykla gavo higienos pasą

Švietimas

Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė pranešė, jog ukrainiečių mokykla Klaipėdoje pagaliau gavo higienos pasą.

„Higienos pasas – direktoriaus Jevgenij Kravchenko rankose. Dabar jau nebėra kliūčių gauti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos akreditaciją ir finansavimą mokymo krepšeliui”, – savo socialinio tinklo paskyroje antradienį paskelbė politikė.

Nors nuo rugsėjo pabaigos Tarptautinėje Ukrainos mokykloje vyksta pamokos, mokytojai iki šiol nėra gavę atlyginimų, o moksleiviai – nemokamo maitinimo, mat Švietimo ministerija nuolat mokyklai turėjo priekaištų dėl netinkamo įvairių dokumentų pateikimo.

Skelbiama, jog mokyklą lanko apie 500 ukrainiečių vaikų. Vien tik už patalų nuomą viešajai įstaigai per per mėnesį tenka mokėti 6,5 tūkst. eurų. Įkurtas paramos ir labdaros fondas bei rėmėjai parūpino būtiną įrangą ir priemones.

Ar pagaliau gautas higienos pasas – jau paskutinė kliūtis, Ukrainos karo pabėgėliams kovojant su lietuviškosios biurokratijos kliūtimis – ateitis parodys.

1 Comment

  1. Veikia iki šiol be leidimų?

    Užknisot su tais ukrainiečiais. Nieko kito neliko, kaip apie jų privačiąmokyklą, kuri bus išlaikoma mūsų pinigais, skaityt. Niekam nerūpi, kaip laikosi lietuviškos mokesčių mokėtojų mokyklos, kuriose trūksta ir po 10 mokytojų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Švietimas

Tarptautinės Ukrainos mokyklos auklėtiniams – pažintis su jūrų transporto inžinerija

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė ir Klaipėdos universitetas (KU) Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviams suteikė galimybę ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kodėl Klaipėdos dramos teatre - tik vieno žanro spektakliai? Padiskutuokim!

Prieš porą savaičių vienas žavingas jaunuolis tarstelėjo, kad Klaipėdos dramos teatras su tokiu repertuaru toli nenuvažiuos. Kadangi esu teatro fanė, ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This