Dalyvaujamasis biudžetas: vis dar trūksta vaikų žaidimo aikštelių

Miestas

Ir šiemet klaipėdiečiai daugiausia balsų skyrė tam, kad mieste būtų įrengta daugiau vaikų žaidimo aikštelių. Be to, antrąkart Klaipėdoje organizuotame gyventojų iniciatyvų konkurse siūlant idėjas ir balsuojant už patraukliausias dalyvavo žymiai daugiau gyventojų negu prieš metus. 1411 balsų valia išrinkti (praėjusiais metais buvo užskaityti 437 klaipėdiečių balsai) daugiausia uostamiesčio gyventojų simpatijų pelnę projektai.

Portalo archyvo nuotr.

Šiemet Klaipėdos dalyvaujamajam biudžetui gyventojai iš viso pateikė 31 pasiūlymą, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką, viešąsias erdves Klaipėdos mieste.

Speciali savivaldybės darbo grupė, atlikusi pateiktų idėjų vertinimą, balsavimui atrinko 14  gyventojų pasiūlytų idėjų.

Suskaičiavus balsus, paaiškėjo, kad, kaip ir praėjusiais metais, didžiausią balsų skaičių pelnė kelios platformoje dalyvauk.klaipeda.lt/ viešintos gyventojų iniciatyvos. Daugiausia balsų klaipėdiečiai skyrė pasiūlymui pavadinimu „Vieša laisvalaikio erdvė dideliems ir mažiems“ (193 balsai, projekto įgyvendinimo vieta – Smeltės mikrorajonas), 2-oji vieta atiteko idėjai pavadinimu „Baltų simbolių takas Tauralaukyje“ (178 balsai, tikslinė grupė – Tauralaukio mikrorajono gyventojai), 3–oji – siūlymui įrengti „Daugiafunkcę ekstremalaus bėgimo (OCR) treniruočių aikštelę Klaipėdoje“ (163 balsai). Pastarąją iniciatyvą – treniruočių aikštelę, skirtą ekstremalaus kliūtinio bėgimo mėgėjams, pasiūlyta įrengti miškingoje vietoje šalia Vasaros koncertų estrados.

Išsamią informaciją apie daugiausiai balsų pelniusias gyventojų iniciatyvas bus galima rasti dalyvauk.klaipeda.lt/

„Bendra trijų didžiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukusių idėjų sąmata viršija numatytą 100 tūkst. Eur biudžetą. Tačiau lapkričio 14 d. posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų idėjų įgyvendinimo darbo grupė nutarė siūlyti Savivaldybės administracijos direktoriui pritarti bei papildomai įtraukti į Strateginį planą įgyvendinimui ir trečią pagal eilę daugiausia gyventojų balsų surinkusią projekto idėją, kaip ir pernai, skelbti nugalėtojais tris, o ne dvi daugiausia balsų surinkusias gyventojų idėjas”, – rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

„Džiugu, kad miesto gyventojai ne tik noriai siūlė idėjas, bet ir aktyviai balsavo už labiausiai patikusias. Džiugina, kad šiemet iniciatyvos – dar įdomesnės, įvairesnės. Kai kurios jų siūlo ne tik pagerinti viešąją infrastruktūrą, bet kviečia tai padaryti išradingai, kūrybiškai. Viena tokių – 2-ąją vietą laimėjęs projektas, kur siūloma baltiškais simboliais apipavidalinti pėsčiųjų taką, taigi vaikščiojantiems šis išskirtinis takas galėtų tapti ir pažinimo taku, mokymo priemone vaikams“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vyr. patarėjas Deividas Petrolevičius.

Jis pažymėjo, kad nauja infrastruktūra, kuri įrengiama iš miesto biudžeto lėšų, galės naudotis bet kuris klaipėdietis, nepriklausomai nuo to, kurioje miesto vietoje jis gyvena.

„Visi šie objektai yra skirti klaipėdiečiams ir miesto svečiams, kurie gyventojų iniciatyva užgimusiame objekte (vaikų žaidimo aikštelės, sporto aikštynai, takai ­ ir kt.) lankysis, – patvirtino D. Petrolevičius.

Beje, šiemet idėjas, kaip pagerinti aplinką uostamiestyje, galėjo teikti ne tik klaipėdiečiai, bet ir visi neabejingi Klaipėdai asmenys, nesvarbu, kur jie gyvena. Tačiau balsuoti renkant patraukliausias gyventojų iniciatyvas galėjo jau tik klaipėdiečiai.

Nors Savivaldybės administracija susidūrė su tam tikrais sunkumais įgyvendinant 2021 m. dalyvaujamojo biudžeto projektus, pranešama, jog visų 3-jų didžiausio klaipėdiečių palaikymo sulaukusių gyventojų iniciatyvų įgyvendinimas jau įgavo pagreitį: tikimasi, kad bent dvi jų (vaikų žaidimo aikštelės) miestiečiams bus atvertos dar šiemet, o trečiajai idėjai įgyvendinti jau rengiamas projektas. 

Klaipėdos miesto savivaldybė už bendradarbiavimą dėkoja Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekai, suteikusiai galimybę gyventojams, neturėjusiems galimybės prisijungti prie elektroninės sistemos, balsuoti gyvai už jiems patikusias idėjas bibliotekos padaliniuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Tvarkys Draugystė parką, įrengs naujas vaikų žaidimo aikšteles

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša apie planus atnaujinti kai kurias miesto laisvalaikio erdves, įrengti kelias vaikų žaidimo aikšteles. Šiais metais numatyta ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This