Keturiems KU IT studijų pirmakursiams įteiktos piniginės premijos

Švietimas

Keturiems KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto pirmakursiams, studijuojantiems informatiką bei informatikos inžineriją, šiandien įteikti simboliniai 3000 eurų vertės čekiai.

Tai – Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupės „Teltonika“ įkurtos stipendijų programos „Ateitis priklauso man!“ jaunųjų talentų skatinimo priemonė.

Stipendijų programos tikslas – paskatinti jaunus žmones rinktis inžinerines specialybes, studijuoti geriausiose Lietuvos aukštosiose mokyklose, įgyti vertingų programavimo arba inžinerijos žinių bei papildyti būsimų technologijų srities specialistų gretas. Stipendijos steigėjai per penketą metų visoje Lietuvoje planuoja paskatinti apie 500 jaunuolių, tam skirdami 1,5 mln. eurų biudžetą. Programos „Ateitis priklauso man!“ stipendijas gavę jaunuoliai neturi jokio įsipareigojimo įsidarbinti „Teltonikos“ įmonėse.

Stipendininkus virtualiai pasveikinęs bendrovės „Teltonika EMS“ direktorius Simas Rutkauskas drąsino jaunus žmones siekti savo tikslų. „Svarbiausia, daryti tai, kas jums patinka”, – akcentavo jis.

Apdovanotasis ketvertas iš KU – Erika Petrulytė, Kęstutis Daujotas, Nedas Donauskas, Mindaugas Dembinskas – 10 mėnesių gaus 300 eurų pinigines išmokas, leisiančias jiems koncentruoti dėmesį į studijas, o ne spręsti pragyvenimo problemas.

Anot KU studijų prorektorės dr. Sonatos Mačiulskytės „Teltonikos“ įmonių grupė yra aštuntasis stipendijų steigėjas, laisvanoriškai prisidedantis prie KU studentų skatinimo.  “Klaipėdos universiteto bendruomenei labai svarbu ir didelė garbė, kad pastaraisiais metais ypatingai daugėja įmonių – būsimųjų darbdavių – besidominčių ateities specialistais ir jų rengimu, nevengiant, o kaip tik demonstruojant vis naujas iniciatyvas prisidėti prie jaunų žmonių studijų sąlygų gerinimo”,- sakė dr. S. Mačiulskytė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This