Kretingos rajone – vėl ekologinė nelaimė

Regionas

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius ketvirtadienį popiet pranešė apie dar vieną ekologinę nelaimę šios savivaldybės teritorijoje.

„Greta „Draugystės” sodų Kretingoje esantis lietaus drenažo kanalas nusidažė mėlyna spalva. Į įvykio vietą jau iškviestos spec tarnybos, informuoti aplinkosaugininkai, UAB „Kretingos vandenys” paėmė mėginius laboratorijai”, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” rašo meras.

Antano Kalniaus nuotr.

Vėliau jis papildė, kad, pirminiais duomenimis, teršalai į lietaus drenažo kanalą galimai pateko iš netoliese veikiančios ir valymo priemones gaminančios įmonės.

„Į įvykio vietą atvykęs įmonės atstovas teigė, kad įmonėje jokio incidento neįvyko, o į kanalą galimai pateko likučiai iš plaunamos talpos. Pasak įmonės atstovo, mėlyna spalva – tai maistinis dažas, nekenksmingas gamtai. Tačiau ar tai tikrai tiesa, jau nustatinės aplinkosaugininkai ir UAB „Kretingos vandenų” atstovai. Taip pat bus aiškinamasi, kaip išvis šis skystis pateko į lietaus drenažo kanalą, aplinkosaugininkai atliks ir neplaninius minėtos įmonės bei UAB „Kretingos vandenys” patikrinimus”, – rašo meras.

Rugsėjo pabaigoje Kretingos rajone esančiame Padvarių tvenkinyje ties Kurmaičiais buvo pastebėti teršalai. 

Pasak A. Kalniaus, dėl šio incidento aplinkosaugininkai baigė tyrimą. Jų teigimu, laboratoriniai tyrimai parodė, kad tvenkinyje buvusios „žalios masės“ sankaupos – labai intensyvus tvenkinio vandens žydėjimas, todėl sparčiai vystėsi melsvabakterių rūšys. To priežastis – į tvenkinį patenkančios nuotekos.

„Aplinkosaugininkai atliko dviejų šalia veikiančių įmonių patikrinimus. Skalbykloje aplinkosaugininkai pažeidimų nerado, o medienos gaminių įmonėje nustatė nuotekų išleidimo pažeidimų. Įmonei bus taikoma juridinė ir administracinė atsakomybė. Po papildomo įmonės patikrinimo konstatuota, kad pažeidimai buvo pašalinti. Taip pat buvo tikrinami ir Kurmaičių gyventojai. Čia taip pat buvo nustatyta pažeidimų bei atvejų, kad kai kurie gyventojai leido savo nuotekas į drenažo sistemas ar bešeimininkius lietaus nuotekų tinklus. Jiems taip pat surašytos baudos bei jie buvo įpareigoti nutraukti taršą”, – teigia meras. 

2 Comments

  1. Oho

    Išdykę žemaičiai, panašūs į stručius, pila ir galvoja, kad niekas nepamatys ?

    Reply
  2. Idomu

    Tai tegul i sriuba sau pilas ta maistini dažą. Gerai skamba tas pakliuvo. Kaip vyko tas pakliuvimas? Teleportavos i nuotekas ar atvažiavo cisterna ir išpylė turini i drenažo griovi?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Japoniškame sode Kretingos rajone pražydo sakuros

Sakuros žiedas – vienas svarbiausių simbolių Japonijoje, simbolizuojantis besikeičiantį gyvenimo ciklą. Gėrėjimosi sakurų žiedais šventė Japonijoje vadinama hanami – pažodžiui „žiedų žiūrėjimas“. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This