Nuo kitų metų – naujas traukinių tvarkaraštis

Transportas

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ gruodžio mėnesį pristatys naują metinį traukinių tvarkaraštį. Teigiama, jog tvarkaraščio pokyčiai suplanuoti atsižvelgiant tiek į esamus ir planuojamus keleivių srautus bei jų poreikius, tiek į turimus traukinių parko ir infrastruktūros pajėgumus. Ateinančiais metais žadama daugiau dėmesio skirti patogioms skirtingų maršrutų jungtims bei dažnesniam susisiekimui tarp didmiesčių.

Mato Mačiulskio nuotr.

Pranešama, jog šiemet vykdytos klientų apklausos metu gauta beveik 400 pasiūlymų tvarkaraščiams, iš kurių 70 proc. bus pritaikyti naujajame tvarkaraštyje.

Populiariausiais maršrutais traukiniai kursuos kas 1–3 val. Šventiniu laikotarpiu, augant keleivių srautams, planuojami maksimalaus dydžio traukiniai, atsižvelgiant į turimas traukinių parko ir infrastruktūros galimybes. Kitąmet netrūks klientų pamėgtų papildomų reisų į didžiuosius renginius Kaune, o vasarą sugrįš „Pajūrio ekspreso“ reisai į Lietuvos pajūrį.

Kitąmet Vilnius–Klaipėda geležinkelio atkarpose dėl įgyvendinamo elektrifikacijos projekto numatomos eismo pertraukos.

„Šios atkarpos elektrifikacija leis svarbiausia šalies geležinkelio arterija keliauti dar žalesniais elektriniais traukiniais, mažinant anglies dvideginio (CO2) emisiją ir geležinkelių skleidžiamą triukšmą. Dėl planuojamų darbų kitąmet dalis maršrutais Vilnius–Klaipėda, Klaipėda–Radviliškis ir Kaunas–Šiauliai organizuojamų reisų gali būti trumpinami arba atšaukiami”, – rašoma pranešime spaudai.

Jame taip pat teigiama, jog naujame tvarkaraštyje suplanuota daugiau patogių persėdimų tarp skirtingų maršrutų. Primenama, jog dar balandį startavusioje internetinėje svetainėje LTGLink.lt ir mobiliojoje programėlėje bilietus į jungtinius reisus įsigyti tapo daug paprasčiau – tereikia nurodyti pageidaujamą pradinę ir galinę stotį ir sistema pasiūlys patogiausią kelionę su persėdimu.

Keliones planuojantys klientai kviečiami bendrovės interneto svetainėje, mobiliojoje programėlėje ar kitais „LTG Link“ kanalais pasitikslinti dėl galimų juos dominančių traukinių reisų pakeitimų.

Bendrovė taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuo metu naujas metinis traukinių tvarkaraštis suplanuotas tęsiant visus šiuo metu šalyje organizuojamus traukinių maršrutus. „LTG Link“ drauge su Susisiekimo ministerija ir dalies regionų savivaldybėmis šiuo metu tęsia diskusijas dėl tolimesnio maršrutų vykdymo, kurie atitiktų Vyriausybės nustatytus maršrutų atrankos kriterijus.

Viename populiariausių maršrutų Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pakoreguoti kelių reisų išvykimo laikai – jie bus paskirstyti tolygiau per dieną. Žiemos metu ankstyviausi 5 val. traukiniai kursuos pirmadieniais ir penktadieniais, o kitu metų laiku jie kursuos dar dažniau.

Naujame tvarkaraštyje numatytos patogios jungtys su į ir iš Kauno, Mažeikių, Vilniaus oro uosto, Šilutės bei Panevėžio vykstančiais traukiniais. Taip pat pagerės susisiekimas su Telšiais – pridėta papildomų sustojimų greituosiuose traukiniuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Palangoje aptarti ir vienuoliktokų matematikos tarpiniai patikrinimai

Šiuo metu šalyje vykstantys vienuoliktokų tarpiniai patikrinimai jau sukėlė nemažai kalbų. Daug nepasitenkinimo sulaukė matematikos užduotys, apie jas pasisakė ir ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės aplinkosaugininkai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Šilutės aplinkos apsaugos skyriaus pareigūnai Vitalijus Gutauskas ir Mindaugas Mačiulis antradienį išgelbėjo skendusį žmogų. „Socialinių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Sportas

Įtemptose rungtynėse – „Neptūno“ pergalė prieš „Šiaulius“

Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmadienį namuose įveikęs „Šiaulius“ rezultatu 85:76 (19:17, 23:22, 24:22, 19:15). ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This