Nuošliaužų grėsmėms Šiaurės prospekte neutralizuoti – beveik 400 tūkstančių eurų

Miestas

Yrantiems, netvariems 2007 metais Klaipėdoje nutiesto Šiaurės prospekto šlaitams stabiliuoti maksimaliai gali prireikti per 370 tūkst. eurų. O šie darbai gali užtrukti metus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybė šiuo metu ieško rangovų, kurie galėtų tuos darbus atlikti. Paskelbtuose dokumentuose nurodoma, kad pagrindinė problema, kurią reikia išspręsti yra „šlaitai, kuriuose veikiant gamtiniams veiksniams (atmosferiniai krituliai, gruntinis vanduo), dinaminėms apkrovoms (vibracija) bei esant blogai šlaito konstrukcijai (šlaitas yra per status) ir šlaito blogos sanklodos gruntui su statybinio laužo priemaišomis, formuojasi nuošliaužos, kurios kelia pavojų visiems eismo dalyviams.”

Šlaitų tvarkybos projektą savivaldybės užsakymu parengė UAB „URBAN LINE”. Prieš keletą metų Klaipėdos miesto savivaldybės pasamdyti ekspertai nustatė, kad nuošliaužų formavimosi priežastys yra nepakankamai kokybiškas projektuotojų ir statytojų darbas (2004 metų gruodį Klaipėdos savivaldybė buvo pasirašiusi 74 mln. litų vertės šiaurinio išvažiavimo statybų rangos sutartį su bendrove „Lemminkainen Lietuva“).

Apskaičiuoti darbų, reikalingų situacijai stabilizuoti, kaštai savivaldybei pasirodė tuo metu nepakeliami. O ieškoti statytojų atsakomybės jau buvo per vėlu – buvo praėję per daug laiko nuo Šiaurės prospekto darbų pabaigos 2007-ųjų rudenį.

Pirmiausia numatoma  įrengti paviršinio ir požeminio vandens prietaką iki šlaito. Taip pat – įrengti drenažą, iškasant jai tranšėją bei įrengiant molinių gruntų „spynas”. Projektuotojai konstatuoja, kad abiejose Šiaurės prospekto pusėse įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai „yra prastos būklės – danga nelygi ir nusidėvėjusi”. Tačiau jie teigia, kad pagrindinė Šiaurės prospekto problema – šlaitai.

5 Comments

  1. plius minus

    Mąstymą savo stabilizuoti turėtų , o ne šlaitams 0,5 mln eurų išleisti . O ką veikia politikai atsakingi už miesto ūkį , kišenes eurai spaudžia ?

    Reply
  2. Silkė

    Būtų toks pirmas kartas – galėtum pasijuokti dėl nemokšiškumo, bet dabar bet kas kas padaryta, daroma ar ruošiama daryti -viskas per antrą galą daroma. Tiesiog jau varo į neviltį……nei kaltų nei nubaustų. Su tokia valdžia nei karo nereikia ,sugriūsim ir taip……

    Reply
  3. Rms

    Cirkininkai, padarytam brokui 10m senatis negalioja. Tai arba projektuotojai moka arba statytojas. Kitas klausimas, gal jie jau bankrutavę..

    Reply
  4. Ogo kokia pinigu plovykla

    Nekokybiškai daryk ir plauk pinigėlius.

    Reply
  5. Anonimas

    Šiaurės prospekto pusėse įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai „yra prastos būklės – danga nelygi ir nusidėvėjusi”…ar tikrai???..geriausi takai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This