Šilutės rajono draustiniuose siaučia brakonieriai

Regionas

Praėjusi savaitė Aplinkos apsaugos departamento Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams buvo darbinga. Nustatyti trys šiurkštūs žvejybos pažeidimai.

Vienas iš pažeidėjų žeberklu nudūrė žuvis Veiviržo ichtiologiniame draustinyje ir jam teks už tai sumokėti beveik 4000 eurų gamtai padarytą žalą.

Lapkričio 13 d., vykdydami akciją „Lašiša“, aplinkosaugininkai nustatė asmenį Šilutės rajono Šyšgirių polderio kanale, sugavusį mažesnę nei leidžiama lydeką. Jam už tai teks atlyginti padarytą žalą žuvų ištekliams – 240 eurų.

Tą pačią dieną nustatyti du asmenys, žvejoję valtimi Šilutės rajone, Rusnėje, Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate.

„Atkreipiame dėmesį, kad žvejyba gamtiniuose rezervatuose draudžiama ištisus metus. Todėl asmeniui gresia bauda iki 300 eurų, taip pat paimta guminė valtis su elektriniu varikliu ir dvi meškerės“, – pranešime pažymi Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Audrius
Jonaitis.

Lapkričio 18 d. nustatytas asmuo Šalpės upėje, Veiviržo ichtiologiniame draustinyje, ties Jonikų kaimu nudūręs žeberklu vieną šlakį ir vieną margąjį upėtakį. Už neteisėtą žvejybą jam gresia bauda iki 300 eurų ir teks atlyginti žalą žuvų ištekliams – 3630 eurų.

Nors akcija „Lašiša 2022“ baigiasi, pareigūnai įspėja, kad ir toliau planuos reidus lašišinėse upėse ir kituose vandens telkiniuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pakuotes ir antrines žaliavas Šilutės rajone toliau rinks „Ecoservice“

Šilutės rajono savivaldybėje pakuočių ir antrinių žaliavų surinkimu toliau rūpinsis aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“. Įmonė laimėjo konkursą išrūšiuotoms stiklo, plastiko, popieriaus ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių - Neringa ir Šilutės rajonas

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 30 naujų koronaviruso atvejų (8 žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią). ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This