„Čikagos“ herojės nepripažįsta žodžių „vėliau“ ar „palauk“

Kultūra

Kultinio Brodvėjaus miuziklo „Čikaga“ žaviosios nusikaltėlės Velma Keli ir Roxie Hart jau netrukus stos prieš prisiekusiųjų – žiūrovų – teismą didžiosiose Lietuvos arenose: gruodžio 15 d. Klaipėdos „Švyturio“, gruodžio 17 d. Šiaulių, o gruodžio 20 d. Kauno „Žalgirio“.

Visos teises saugomos © 2017 by Fotopolis.lt

Miuziklo režisierė Rūta Bunikytė sako, jog pirmą kartą Lietuvoje pastatyta „Čikaga“ – tai ekspresyvus ir ryškus šou, kuriame dalyvauja ryškūs miuziklo profesionalai: „Tai tikrai interpretacija, tačiau ne šiuolaikinė. Stengėmės stilizuoti originalų laikmetį bei atskleisti J. Kanderio muzikoje slypinčias Čikagos miesto kriminalinio pasaulio subtilybes. „Čikaga“ – stilingas, seksualus, ekspresyvus kriminalinis šou“.

Pagrindiniai moterų vaidmenys patikėti – žaviajai Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistei Beatai Ignatavičiūtei (Velma Keli) ir charizmatiškai kviestinei solistei Viktorijai Zeilikovičiūtei (Roksė Hart). Kaip Bilis Flynas sugrįžta temperamentingasis Rokas Spalinskas, taip pat scenoje dainuos klaipėdiečiams gerai pažįstama Kristina Jatautaitė (Mama Morton), Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai: Tadas Jakas (Eimosas Hartas), Rita Petrauskaitė (Merė Sanšain), Gytis Šimelionis (Seržantas Fogartis), Martynas Kazlauskis (Aronas), Valdas Kazlauskas (Teisėjas), Vytautas Bytautas (Teismo klerkas), Vilius Trakys (Martinas Harisonas), Ernesta Stankutė (Mona), Oksana Auškalnytė-Mockuvienė (Lizė), Vitalija Trinkė (Enė), Živilė Subačiūtė (Džiunė) ir kiti.

Ryškaus vaidmens – Velmos Keli atlikėja – solistė Beata Ignatavičiūtė pasakoja, kad „Čikaga“ sujungia net kelias sritis – dainavimą, vaidybą ir šokį. Velmos Keli vaidmuo įpareigoja, nes filme „Čikaga“ jį atlieka garsi Holivudo aktorė Catherine Zeta-Jones.

„Mano Velma Keli – energijos bomba. Jei kažko jai prireikė, tai turi įvykti čia ir dabar, nėra žodžių „vėliau“ ar „palauk“. Jei vienas noras įgyvendintas, tuomet žaibišku greičiu jos galvoje atsiranda naujas planas, gimsta nauja strategija… Velmai nesvarbus šalia esantis žmogus. Ji tiesiog – impulsyvi, savanaudė ir egoistė… Velma seksuali, kerinti, užburianti, tam tikrais momentais stačiokiška… Niekam nevalia stoti jai skersai kelio (juokiasi)… Visus norėčiau pakviesti į miuziklą ,,Čikaga“. Tik žiūrovas gali nuspręsti: kaltos pagrindinės miuziklo herojės ar ne. Ir manau, kad kiekvienas atras atsakymą į šį klausimą. Savitą…“, – sako solistė B. Ignatavičiūtė.

Retas gerbėjas patikėtų, kad atrodytų gera iš prigimties šviesiaplaukė džiazo atlikėja Kristina Jatautaitė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro miuzikle „Čikaga“ meistriškai įkūnija moterų kalėjimo viršininkę Mamą Morton.

„Teatro scenoje neturiu jokių baimių, kaip ir mano personažai… Mano Mama Morton yra moterų kalėjimo viršininkė – karalienė, ryški, valdinga, ypatinga, užsukusi juodų pinigų sistemėlę – paslauga už dovanėlę. Niekas kalėjime nevyksta be Mamos žinios. Kuriant vaidmenį man svarbu rasti dar daugiau aplinkybių nei apie jį yra žinoma tam, kad dar labiau įsijausčiau ir galėčiau jas parodyti publikai. Kaskart eidama į sceną be to, kad turiu techniškai gerai atlikti kas buvo sumanyta, atidirbta, stengiuosi, kad tik žiūrovui būtų įdomu: tiek žiūrėti į mane, tiek klausytis. Ir nulipus nuo scenos, manęs ta mintis nepaleidžia – mąstau ar tikrai buvo gerai. „Čikagą“ būtina pamatyti visiems, nes miuziklo populiarumas visame pasaulyje kalba pats už save: nuostabiausia muzika, įdomūs režisūriniai, choreografiniai sprendimai, kostiumai, artistai. Kiekvienas ras ko pasisemti ir išeis praturtėjusia siela“, – sako atlikėja K. Jatautaitė.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras turi licenciją trims miuziklo parodymams. Ketinančius apsilankyti „Čikagoje“ raginama paskubėti įsigyti bilietus, nes jų mažėja, o publikos susidomėjimas auga.

Bilietus platina bilietai.lt ir ticketmarket.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This