Klaipėdiečiai kviečiami pasirūpinti vienišais vaikais ligoninėse

Sveikata

„Man nesvarbu, kiek jūs būsit su manim, kada ateisit, ką kartu veiksim – man vis tiek tai yra geriau, nei kad aš būčiau vienas“, – taip su iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanoriais kalbėjo 8-metis Tadas. Jis – vienas iš kelių šimtų vaikų, kuris savanorių dėka ligoninėje neliko vienišas. Šiuo metu savanorių pastiprinimas ieškomas Klaipėdoje, o informaciniai renginiai apie savanorystę prasidės jau trečiadienį. 

Kad nė vienas vaikas neliktų vienišas. Turėdami tokį tikslą, savanoriai kasdien skuba į gydymo įstaigas ir čia leidžia laiką su skirtingo amžiaus, poreikių, sveikatos būklės vaikais. Nors kiekviena situacija būna individuali, visus vaikus vienija bendras dalykas – jie šalia neturi artimo žmogaus, kuris galėtų jais pasirūpinti.

Tokiais žmonėmis tampa savanoriai, kurie pripildo sergančio vaiko kasdienybę geromis emocijomis. Savanoriai vienišiems vaikams skiria taip reikalingą dėmesį, su jais bendrauja, užsiima įvairiomis veiklomis, leidžia jaustis reikalingiems ir mylimiems. Tuo pačiu ir patys iš ligoninės palatos išeina gavę didžiausią atlygį.

Ieškomi nauji savanoriai

Šiuo metu Klaipėdoje prie savanorių komandos kviečiami prisijungti visi tie, kuriems rūpi, kad ligoninėse būtų atliepiami visų vaikų emociniai poreikiai.

„Visi mes sukamės tarp savo darbų, veiklų, vaikų, namų ruošos ir, atrodo, kad ne visada spėjame gyventi savo gyvenimą. Bet aš labai džiaugiuosi, kad šiek tiek sustojau ir užsiregistravau savanoriauti „Niekieno vaikuose“. Žinau, kad negaliu imti ir pakeisti viso pasaulio, bet galiu tam tikrą momentą padėti vaikams ir suteikti jiems kaip įmanoma daugiau džiugesio“, – sako savanorė Vaida.

Norintys pasekti Vaidos ir kitų savanorių pavyzdžiu, yra kviečiami lapkričio 23, 29 ar gruodžio 1 dienomis nuotoliniu būdu dalyvauti informaciniuose renginiuose ir daugiau sužinoti apie savanorystę iniciatyvoje „Niekieno vaikai“. Registracijos nuoroda – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieško savanorių, galinčių užimti vaikus ukrainiečius

VšĮ „Savanoriai vaikams“, įgyvendinanti iniciatyvą „Niekieno vaikai“ ir besirūpinanti vienišais vaikais ligoninėse bei krizių centruose, ėmėsi koordinuoti savanorius, teikiančius emocinę ...
2022-03-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Į ligonines grįžta „niekieno vaikai“

Po didžiųjų karantino suvaržymų į ligonines grįžta ne tik sergantieji, bet ir „niekieno vaikai“. Taip vadinami kūdikiai ar ūgtelėję vaikai, ...
2020-06-05
Skaityti daugiau

Sveikata

„Niekieno vaikai“ Klaipėdoje ieško savanorių

Pirmų veiklos metų sukaktį mininti iniciatyva „Niekieno vaikai“ atkeliauja į Klaipėdą, kur ieško savanorių. Iniciatyvos tikslas – pasirūpinti vaikais, kurie ...
2019-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This