Pareigūnai sučiupo du degtindarius

Kriminalai ir nelaimės

Lapkričio 22 d. Klaipėdos rajono policijos pareigūnai gavo net du pranešimus iš Aplinkos apsaugos pareigūno dėl neteisėto disponavimo namine degtine. Apie 13 val. pareigūnai buvo iškviesti į Tarvydų kaime esančią sodybą. Čia lauko sandėliuke buvo rastos dvi medinės 20 l. talpos statinės, kurios buvo pilnos skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą. Apžiūrėję gyvenamąjį namą, pareigūnai sandėliuke dar rado septyniolika pilnų ir vieną puspilnį 3 l. talpos stiklainį su namine degtine užpiltomis uogomis. Iš viso sodyboje rasta ir paimta apie 92 l. naminės degtinės.

Po kelių valandų, apie 15 val., buvo gautas dar vienas analogiškas aplinkosaugininkų pranešimas. Jucaičių k. vasarnamyje pareigūnai rado ir paėmė savadarbę įrangą ir keturias statines, kuriose buvo apie 400 litrų raugo, skirto naminei degtinei gaminti. Taip pat buvo rasti penki plastikiniai indai ir kibiras, į kuriuos buvo supilstyta naminė degtinė. Iš viso paimta apie 23 l degtinės.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto stiprių naminių alkoholinių gėrimų, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo `49 m. ir 48 m. vyrams įteikti šaukimai atvykti į apklausas.

Kaltinamiesiems gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Į tarnybą policijoje pareigūnai sugrįžo po beveik 10 metų pertraukos

Jau beveik mėnuo, kai policijos pareigūno uniformą vėl dėvi ir į pagalbą Klaipėdos rajono žmonėms skuba Egidijus Širvys ir Nerijus ...
2023-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone įsidarbinsiantiems policininkams - piniginės paskatos

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas pirmadienį pasirašė policijos pareigūnų pritraukimo programos ...
2023-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Gal atpažįstate šį vyrą?

Ikiteisminį tyrimą atliekantys Klaipėdos rajono policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos – padėti atpažinti nuotraukose užfiksuotą vyrą, galintį suteikti tyrimui vertingos ...
2023-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This