Šilutės rajone gyvenantis recidyvistas nuteistas už padegimą

Kriminalai ir nelaimės

Tauragės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo anksčiau 10 kartų teistas 23 metų Šilutės rajono gyventojas pripažintas kaltu dėl svetimo turto sunaikinimo.

Bylos duomenimis, šių metų rugsėjo 20 d. vakarą kaltinamasis ir dar du asmenys kartu vartojo alkoholinius gėrimus ir šiems galiausiai nusprendus išsiskirstyti, jis pratęsti vakaro patraukė link kito pažįstamo vyro namų. Turimais duomenimis, vyras į minėtam asmeniui priklausančio namo vidų pateko per langą. Supratęs, kad namie nieko nėra, jis su savimi pasiėmė keletą maisto produktų ir išeidamas tyčia numetė dar degančią cigaretės nuorūką prie degių daiktų – malkų, benzino bako, benzininio pjūklo. Nuo cigaretės nuorūkos užsiliepsnoję daiktai sukėlė gaisrą visame gyvenamajame name ir jį sunaikino, padarydamas 12 000 eurų žalą.

Policijos pareigūnams tiriant įvykio aplinkybes, liudytojais apklausti asmenys vieningai teigė, jog gaisrą sukelti galėjo šilutiškis. Atlikus kratą jo namuose, pareigūnai rado ir pavogtus maisto produktus. Remiantis tyrimo metu gautais liudytojų parodymais, anksčiau už tokio paties pobūdžio nusikaltimą teistas vyras galimai siekė laisvės atėmimo bausmės. Teismas, išnagrinėjęs surinktus įrodymus bei liudytojų parodymus, konstatavo, kad kaltinamasis nusikaltimą padarė sąmoningai, suprasdamas, kad jis sukels gaisrą ir sugadins svetimą turtą. Taip pat nustatytos sunkinančios aplinkybės – nusikaltimą vyras padarė būdamas recidyvistu bei apsvaigęs nuo alkoholio. 

Vyras nelaisvėje privalės praleisti 2 metus ir 3 mėnesius. Jam taip pat priteista atlyginti 12 000 eurų siekiančią turtinę žalą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už šunims pašalintas balso stygas - 4500 eurų bauda

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir nusprendė pakeisti pirmosios instancijos teismo ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už kyšį statybas prižiūrinčiam asmeniui - tūkstantinės baudos

Tauragės apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kaltais dėl valstybės tarnautojui prilyginto asmens papirkimo ir dokumentų klastojimo pripažino vienos uostamiesčio statybų ...
2022-06-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This