Apleistų teniso kortų savininkus remia dėl „mirtino poreikio”

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį priėmė sprendimą dėl Igorio Udovickio valdomos UAB „Ferteksos transportas“ atleidimo nuo žemės nuomos mokesčio už valstybinės žemės sklypo dalį Kristijono Donelaičio g. 6A – šiuo metu apleistus teniso kortus.

Artūro Šulco nuotr.

Miesto plėtros ir strateginio komiteto pirmininkė, opozicijoje esanti Judita Simonavičiūtė, komiteto posėdžio metu nepalaikiusi tokio sprendimo, šįkart irgi balsavo už. Tokį apsisprendimą ji motyvavo mirtinu naujų sporto objektų poreikiu.

„Jeigu mūsų vaikai laisvalaikį leidžia tokioje apleistoje aplinkoje, tai naujų sporto objektų mirtinai reikia, – reziumavo ji.- Kiek mes skiriame pinigų jeigu mūsų vaikai sportuoja tokioje aplinkoje?”

Jai antrino ir liberalas Saulius Budinas, atkreipdamas dėmesį, kad nebeliko sporto salės Melnragėje, už ją gauti pinigai naujam objektui statyti, tačiau jis nestatomas. Šiemet nugriauta ir sporto salė prie Klaipėdos piliavietės.

Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė patikino, kad apleistuose teniso kortuose vyksta ugdymo procesas – šiltuoju metų laiku čia esą treniruojasi 50 vaikų. Nors prie Tarybai pateikto sprendimo projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad ten vyksta ir „reitinginis žiemos teniso turnyras”.

Už šį sprendimą balsavo 19 Tarybos narių, 4 susilaikė. 

UAB „Ferteksos transportas“ sporto reikmėms naudojamo 0,419 ha valstybinės žemės sklypo daliai Tarybos sprendimu yra nustatytas 0,4 proc. mokesčio tarifas. Šiuo sprendimu bendrovė atleista nuo paskaičiuoto 1 648,12 Eur žemės nuomos mokesčio.

Verslas jau daugelį metų savivaldybei pristatinėjo planus, kaip vietoje Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris” iki 1997 metų valdytų tenisų kortų statys viešbučius ar/ir kitus objektus bei tuo pačiu išsaugos čia sporto funkciją.

2003-2004 metais sklypą nuomojosi kortus įsigijusi bendrovė Klaipėdos „Žalgirio” teniso aikštynas, vėliau čia šeimininkavo UAB „Kleta”, bendrovės „Nordsekas” ir BJK, kol galiausiai 2018 m. kortus įsigijo „Ferteksos transportas“. Tačiau realių pokyčių nematyti iki šiol, o didelė dalį jau sunykusių sporto aikštelių apaugo krūmai, kuriuos nuo praeivių akių slepia nepermatomos tvoros.

Dabartinis kortų savininkas ir sklypo nuomininkas UAB „Ferteksos transportas“ savo prašyme nurodė, kad jais naudojasi Klaipėdos teniso trenerių federacija, kuri minėtame sklype esą ne vienerius metus vykdo sportinę veiklą. Teigiama, kad bendrovė su šia federacija yra sudariusi keturių teniso aikštelių nuomos sutartį, kurioje nustatytas fiksuotas nuomos mokestis už išnuomojamą sporto organizacijos veiklai vykdyti turtą ir nustatytas papildomas mokestis, lygus valstybinės žemės nuomos mokesčiui.

Federacija savivaldybei pateikė informaciją apie labai aktyvią sportinė veiklą šiuose kortuose ir apie juose organizuojamą Klaipėdos miesto „reitinginį žiemos teniso turnyrą”.

„Ferteksos transporto” savininkas Igoris Udovickis pernai vasarį kalbėdamas su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu buvo priminęs istoriją, kaip naujų statybų projektas buvo sustabdytas dėl parlamentarės, konservatorės Agnės Bilotaitės skundų.

„Padarėme puikų projektą, kad būtų galima vykdyti respublikinio ar net tarptautinio lygio varžybas. Pernai sausį jau turėjo prasidėti statybos, bet ponia Bilotaitė nusiuntė prašymą, kad reikia viską tikrinti – visus mano projektus, taip pat ir mano nuosavo namo. Taip buvo nutraukta teniso kortų statyba, į kurią planavome investuoti apie 1,5 milijono eurų, jau buvome gavę statybų leidimą. Ir tai buvo skirta ne man. Kam man penki kortai, nors ir mėgstu tenisą? Tai turėjo būti skirta miestui, norėjau, kad vaikai užsiiminėtų, nes čia tų 1,5 milijono niekada neatidirbsi. Ką dabar turi miestas? Turėjome perdaryti visus dokumentus, padarėme tai, bet nebeturiu noro statyti tuos kortus, nes akivaizdus juodas nedėkingumas”,  – tada dėstė verslininkas.

3 Comments

  1. Filosofas

    kam tos salės ir kvailas tenisas – du kvailiai su triusikais daužo kamuoliuką. Išpaikėlių sportas. Mūsų brangūs politikai dabar ėmėsi kilnesnės miestui misijos – statys liuteronams bažnyčią! ir piliai bokštą!

    Reply
  2. plius minus

    Paslydo ant banano žievės teniso kortų savininkas.
    Manau nei jam reikia tų 1600 eur nei ką. Kažkas numetė piniginę su 1600 eur pririštą už raištelio, o jis paėmė ją ir pakėlė. Provokacijos neišlaikė, o gal ponui tikrai striuka su pinigais ?

    Reply
  3. MArijus

    Budinui duok ką pastatyti – tai baigsis kaip su naujo baseino Narų šachta 😀 Nei pinigų, nei šachtos 😀

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This