Naktimis uostamiestyje bus tamsiau (13)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-11-25

Taupant miesto lėšas elektros energijai už apšvietimą atsakingas Klaipėdos autobusų parkas skelbia nuo lapkričio 28 d. naktimis atjungsiantis šviestuvus dalyje uostamiesčio viešųjų erdvių.

Daugelyje vietų bus atjungtas kas antras šviestuvas. Palmiros Mart nuotr.

Nuo vidurnakčio iki 5 val. ryto bus tamsu dviračių take Pamario g. ir dviračių tako atkarpoje nuo Girulių bokšto iki Vasaros estrados. Taip pat apšvietimas naktį neveiks dviračių take nuo Tauralaukio iki Liepų g.

Miesto parkuose šviesos irgi bus mažiau. Poilsio parke, Sąjūdžio parke, Malūno parke, Ąžuolų giraitėje bei Smiltynėje bus atjungtas kas antras šviestuvas.

Pranešama esą išvardintų vietų apšvietimo sumažinimas leis sutaupyti apie 14 tūkst. kWh energijos per mėnesį. Skaičiuojant dabartiniu tarifu (28 ct/kWh) sutaupymas sieks kone 3900 eurų per mėnesį, o per metus – daugiau kaip 46,5 tūkst. eurų.

Žymos: |

Komentarai (13):

Atsakymų į “Naktimis uostamiestyje bus tamsiau”: 13

  1. Sara parašė:

    Tai baisu bijosi ir iki parduotuvės nueiti padaugės nusikaltimu, taupyti gyvybės sąskaita

  2. Silkė parašė:

    Kai už miesto apšvietimą atsakingas ” autobusų parkas”- aplamai keista ,kad kažkur dar kažkas šviečia. Kaip už miesto autobusus bus atsakingas “gatvių apšvietimas” nemanau, kad autobusai ilgai važinės……

  3. Mindaugas parašė:

    Na jus daugiau ir negalite sugalvoti ne kad vagystes muitines apiplėšimas kriminalai uoste jau trukumas nuo darbu tai kodel nesuprantate kaip zmones turėti turėtu gristi nakty is darbo tai ka mums reike apsiginkluoti

    • Mindaugai parašė:

      Nusipirk Makarovą ir nešiokis. Nebrangus, nesunkus, nors ir nelabai kokybiškas. Prietelius pasakojo, kad sovietiniai milicininkai per šaudymo pratybas iš 10 metrų į čiūčelą kartais pataikydavo, tai savigynai iš kelių žingsnių tikrai bus geras, banditui kiaušius nuneš kaip didelis.

  4. Ga parašė:

    Dar randa ka skaityt ir komentuoti tunginiai

  5. Klp parašė:

    Vargšai…. Baisu jiems po Klaipėda vakare vaikščioti… Apgailetini, bijoti ir tamsos dar turbūt? O dėl kriminalų, jų buvo ir bus ir dėl kas antros lempos nieko nepakeis. Taigi sutemus paranojikai sedekit namie.

  6. T parašė:

    Kvaili per visą galvą,bet kitaip Klaipėdoje ir nebūna!

  7. Alvydas parašė:

    Tai ir gerai,ripjaut ką nors bus lengviau gopnikams…

  8. Antanas parašė:

    Taupyti reikia, tik turi būti protingai apgalvota. Jau dabar vakare baisoka po Klaipėdą vaikščioti, tai kas bus atjungus šviesas, bet jei tai bus padaryta su protu, gal ir gerai, nematau čia aferos. Įdomiausia afera mieste, tai, kad gatvių apšvietimas perduotas autobusų parkui, tokios aferos Lietuvoje dar nebuvo. Galimai kažkas ruošia sau vietą tame parke. Nežinau kiek tiesos, bet kalbama, kad jie nori ir šiukšles iš miesto vežti. Dabartinis autobusų parko vadas neturi šansų toliau vadovauti, labai įdomu, kas čia jau dabar pradėjo sau lizdą sukti?

  9. Daina parašė:

    Siūlau Atvirai Klaipėdai pasidomėti , kiek po tokio trumparegiško taupymo išaugs nusikaltimų skaičius.

  10. Irutė parašė:

    Visiškas neišmanymas..Tuomet pavasariop ieškosite lèšų atstatyti vandalų suniokotai infrastruktūrai.Kas ten jums tose galvelėse?

  11. Tamsa parašė:

    Ar reikia taip taupyti, kai kašiorams išmesta 250 tūkst. eur? Gal reikia mažiau mėtyti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žinomų vardų byloje – ir sąskaitos savivaldybės įmonei 

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvėrė baudžiamąją bylą, kurioje pareikšti kaltinimai dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos (ES) ...
2024-06-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Kai vietoje galvos elektros lemputė*

Pasižiūrėjęs ir pasiklausęs trečiadieninio mūsų miestelio politikų posėdžio, kurio metu valdantieji savo gretose rado dezinformatorių, Spyglys išėjo į gatves savo ...
2024-06-12
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ilgesnės šviestuvų garantijos besibaidžiusi rajono savivaldybė užsidirbo solidžią baudą 

Klaipėdos rajono savivaldybei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti, kad VšĮ „Inovacijų agentūra“ nepagrįstai jai skyrė per 91 tūkst. eurų dydžio ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This