Klaipėdos autobusų parko pirkimas pripažintas inovatyviausiu (1)

Transportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-11-30

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Viešųjų pirkimų tarnyba išrinko ir paskelbė 2022 m. geriausiai ir profesionaliausiai organizuotus pirkimus. Tarp prizininkų – ir uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos autobusų parkas (KAP). Šios bendrovės organizuotas elektra varomų autobusų veiklos nuomos pirkimas pripažintas nugalėtoju inovatyviausių pirkimų kategorijoje už pritaikytą naują „sutarties iki rakto“ principą perkant keleivių transporto nuomą.

KAP šią vasarą pasirašė sutartį su UAB „Vėjo projektai“ dėl 10 elektra varomų autobusų veiklos nuomos dešimties metų laikotarpiui. Teigiama kad tai yra pirmasis, Lietuvoje analogų neturintis, viešojo transporto veiklos nuomos paslaugos pirkimas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Įsigijome ne autobusus, o didžiulį paslaugų kompleksą – autobusų pristatymą, jų pilną techninį aptarnavimą, įkrovimo stotelių pastatymą, elektros energijos tiekimą, turto draudimą. Mūsų bus tik vairuotojai ir keleivių pervežimo paslauga. Visais kitai dalykais turės pasirūpinti veiklos nuomos paslaugos teikėjas“, – pranešime cituojama Elida Mantulovė, KAP Finansų ir projektų valdymo departamento direktorė.

Savivaldybė, kaip įmonės akcininkas, yra suformulavusi tikslą, kad ji iki 2025 m. turimus 34 dyzeliniu kuru varomus autobusus pakeisti elektra varomais ir visiškai netaršiais autobusais.

Šiemet sėkmingiausi šalies pirkimų lyderiai buvo renkami trečiąkart. Kartu su KAP į geriausiųjų sąrašą pateko dar 12 bendrovių, suskirstytų į kelias kategorijas: sumaniausių, inovatyviausių, darniausių, geriausios valdysenos.

„Nors mūsų bendrovėje viešųjų pirkimų padalinys žengia tik pirmuosius žingsnius, džiugu, kad mūsų idėjos buvo pastebėtos ir įvertintos ekspertų“, – teigia Vaidas Ramanauskas, KAP generalinis direktorius.

KAP yra didžiausia Vakarų Lietuvoje keleivinio transporto bendrovė, taip pat teikianti autobusų stoties, siuntų gabenimo, gatvių valymo, autobusų serviso, miesto apšvietimo, šviesoforų įrengimo, transporto ir turto nuomos bei kitas paslaugas.

Žymos: | | | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “Klaipėdos autobusų parko pirkimas pripažintas inovatyviausiu” komentarų : 1

  1. Svarbiausia, parašė:

    kad autobusai pagaminti Lietuvoje!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pasirinkusiems inžinerines specialybes - ministerijos stipendijos

Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiemet vėl kviečia talentingą šalies jaunimą rinktis perspektyvias inžinerijos ir technologijų sritis. Kaip ir kasmet, ministerija ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Teisiama Klaipėdos bendrovė kovoja už galimybę toliau dirbti su žiauraus diktatoriaus režimu 

Kaltinimų baudžiamojoje byloje dėl dešimčių milijonų vertės esą nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo sulaukusi Klaipėdoje registruota UAB „Statega“ teismuose kovoja ...
2024-07-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žinomų vardų byloje – ir sąskaitos savivaldybės įmonei 

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvėrė baudžiamąją bylą, kurioje pareikšti kaltinimai dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos (ES) ...
2024-06-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This