Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre tęsiasi pokyčiai

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomoje UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) neliko dar vieno ilgamečio darbuotojo.

KRATC atstovas spaudai Arūnas Liubinavičius „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad trečiadienis buvo paskutinė darbo diena Teisės skyriaus viršininkui Artūrui Žičkui. Jis šias pareigas ėjo dešimt metų.

Artūras Žičkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak A. Liubinavičiaus, darbo sutartis buvo nutraukta šalių susitarimu ir abi šalys sutarė nekomentuoti tokio susitarimo sudarymo priežasčių. Į A. Žičkaus vietą kol kas esą kandidatų nėra – apie visus darbo pasiūlymus, anot A. Liubinavičiaus, yra skelbiama bendrovės internetiniame puslapyje. Kol kas čia siūloma įsidarbinti tik finansų apskaitos specialistui, rūšiavimo linijos mechanizatoriui ir atliekų rūšiuotojams.

Kadrinės permainos KRATC prasidėjo bendroves direktore pernai spalį pradėjus dirbti Romai Budrienei (pirmasis direktorius Šarūnas Reikalas šiai bendrovei vadovavo nuo pat jos įsteigimo 2003-iųjų kovą ir pasibaigus paskutinei kadencijai buvo atleistas nuo 2021-ųjų gegužės).

Pernai gruodį KRATC atsisveikino su ilgamečiu darbuotoju – direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjusiu Šarūnu Jonu Tamuliu. Taip pat buvo atsisveikinta su Mechaninio rūšiavimo skyriaus (Dumpių sąvartyno) vadovu Raimundu Mockumi.

Iki laimėto konkurso vadovauti KRATC R. Budrienė jau buvo yra sukaupusi per 20 metų vadovaujamo darbo stažą. Ji kelis metus vadovavo tarptautinės kompanijos „Yazaki Europe Limited“ padaliniui, turinčiam gamyklas Bulgarijoje, Čekijoje, Lietuvoje, Serbijoje, Portugalijoje, bei 12 metų buvo Klaipėdoje veikusios bendrovės „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ generalinė direktorė.

10 Comments

  1. Klaipedietis.

    Lazda du galus turi.Kaip sauksi taip ir atsilieps.

    Reply
  2. Anonimas

    Tiek daug vadovų. Turbūt daugiau, nei realiai dirbančiųjų.

    Reply
  3. Irutė

    Seniai laikas buvo.Nepadorus ir piktas žmogus… lb mėgo regzti intrigas…

    Reply
  4. simona

    Kalbos apie buvusius korumpuotus darbuotojus niekuo nepagrįstos. Arba naujoji direktorė, STT, žinovai lai deda faktus ant stalo arba lai pakampiais neloja.

    Reply
    • hm..

      Nereikia stalo,buvo tam video kameros..

  5. plius minus

    Už vieną muštą du nemuštus duoda.
    Dabartinė KRAC direktorė bijo kalbėti , ar tikrai neturi ką pasakyti . Nes ne ji, o A. Žičkus kūrė atliekų tvarkymo sistemą Klaipėdoje . Įmonė neteko labai profesionalaus specialisto atsidavusio savo darbui, o direktorė oponento . Dabar visi KRACe žinos, kad įmonėje diskusijų būti negali, tiesa viena, ponios direktorės.
    Gaila.

    Reply
  6. Šis

    Labai jau protingas buvo, pasirinks savą…

    Reply
  7. Stebėtojas

    Per pirmuosius darbo metus direktorės žodžio viešojoje erdvėje negirdėjome. Bijo kalbėti ar neturi ką pasakyti. Bet viduje šluoja visus, kurie kūrė atliekų tvarkymo sistemą Klaipėdoje. Ir ką tai galėtų reikšti. Politinius užsakymus ar baimę prieš kompetenciją?

    Reply
    • Anonimas

      Mažiau kalbu daugiau darbu.Teko girdeti kad senieji specialistai buvo stipriai korumpuoti.

  8. Andrius

    Gaila patyrusių specialistų

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This