Nebeliks Maksimo Gorkio progimnazijos

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos valdžia numato pervadinti Maksimo Gorkio progimnaziją. Jau parengtas sprendimo projektas, kuriuo įstaigai būtų suteiktas Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos pavadinimas.

Teigiama, kad jis parengtas „atsižvelgus į Progimnazijos bendruomenės sprendimą”. Aiškinamajame rašte nurodyta, kad sprendimo tikslas – įgyvendinti biudžetinės įstaigos bendruomenės iniciatyvas. 

Maksimo Gorkio vardas šiai švietimo įstaigai buvo suteiktas Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto 1946 metais.

Taip pat šiuo sprendimo projektu bus tvirtinami ir Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos nuostatai. 

Šio socrealizmo literatūros pradininku laikomo rašytojo vardu ankstyvuoju sovietmečiu buvo pavadinta ir dabartinė Liepų gatvė.

37 Comments

  1. Harley _Queen

    As baigiau M.Gorkio mokykla, jai ji dar buvo normali ir ten buvo 12 klasiu, mano mama irgi baigiai ja,as mokinausi rusu kalba, bet università baigiau lietuviu ir aishku puikiai kalbu, bei rashau P.S. telefonas be lt shrifto. Ir esme ne tame koks pavadinimas, ar kuria kalba mokina vaikus is maishytu sheimu, svarbiausia kaip mokina ir ka zino patys destytojai! Nes man ir mano klasiokams iki 10 klases dar teko gauti 100% nuostabu ishsilavinima, o jau 11-12 klasesj kai kurios mokytojos , pvz biologijos ir kitu rimtu dalyku net nemokejo ishversti ekzamenu tekstus is lietuviu kalbos, ir mes pachios turejom kariauti del kiekvieno zodzio! Chia yra problema, o tikrai ne pavadinime. Tiesiog is vienos geriausiu mokyklu liko kazkokiu pijokiu banda, kuriuos nebenorejo kelti savo kvalifikavijos ir joms viskas buvo “dzin”. Koks mokytojas tokie ir mokyniai. Musu Gimtosios shalies istorijos destytoja nuo 5 klases mums taip mokejo pateigti visa info, kad as iki shiol atsimenu kai kuriuos Lietuvos istorijos faktus geriau negu dabartiniai mokyniai ir be jokio google . ?

    Reply
  2. Ali

    Ašai siūlyčiau pavadint Banderos vardu

    Reply
    • Harley _Queen

      O del savo siauro akirachio ir fanatizmo, kurio ir nori pasieti masieti Pasaulyje, galiu pasakyti tik tiek, kad nera vien blogu rusu ar geru ukrainiechiu,lietuviu ir t.t. Visi mes zmones ir nesvarbu kokia kalba mes mokinomes ar kalbam nemie, svarbu zinoti ir kalba ir tradicijas tuos shalies kur gimei ar gyveni ir koks tu esi zmogus esi ! Visu tautybiu bubo ir bus ir manjaku ir diktatoriu ir geru zmoniu ir savu heroju. O kartu, musu nenugales juoks prieshas! Kuo musu maziau tuo mes lengvesnis grobis.

  3. Kai "valdžioje"

    ☃️-geniai, tai ir sprendimai be?-geniai.

    Reply
  4. skaitytojas

    Naujas pavadinima s yra visiškai netinkamas.Gėda,kas jį pasiūlė pirmas ar pirma.Visos Klaipėdos mokyklos yra uostamiesčio mokyklos,juk aišku,kad Klaipėda-uostamiestis.Kuo išsiskirs ši mokykla,ruoš ką uostui specialiai ar kaip.Keisti reikia,atėjo metas jau,bet šis variantas netinkamas.

    Reply
  5. Kodėl Lietuvoje kitaip nei kitur

    Ne pavadinime esmė. Esmė tame, kad Lietuvoje turi veikti mokyklos tik lietuvių kalba. O tautinės mažumos gali turėti savo sekmadienines mokyklas, kaip yra visame pasaulyje. Ar esate girdėję, kad kokioje nors Vokietijoje būtų valstybinės mokyklos arabų, rusų, kinų ar kitų tautinių mažumų kalbomis? Ne. Visos – vokiečių kalba, o savo tautos kalbą mažumos puoselėja namuose ir sekmadieninėse mokyklose.

    Reply
    • Maksimas Gorkis

      Tai gal ir Zudermano mokykla reikėtų sulietuvinti?

    • neringa

      taip, Vokietijoje yra mokyklų anglų k., prancūzų k. Tai normalu. Nereikia savo panikos priepolių laikyti šviesa, nurimkit jau.

  6. Nezabitauskas

    Man, skaičiusiam Gorkio biografiją ir vieną kitą kūrinį, tas pavadinimas nė trupučio nekliūva. Abejoju ir bendruomenės sprendimu. Kažkieno iniciatyva aišku, kad buvo, bet nemanau, kad dauguma bendruomenės (mokyklos mokytojų, mokinių ir jų tėvų) pasisakė už pavadinimo keitimą. Būčiau už tai, kad nieko keisti nereikia. O jei kažkam labai spirga, tai gal Naujamiesčio pavadinimas labiau tiktų? Juk mokykla – ant Naujamiesčio ir Vitės kvartalų ribos.

    Reply
    • Nezabitauskas

      Dar pridurčiau dėl Daukanto vardo. Suprantama, esame Lietuvos dalis, o Daukanto nuopelnai Lietuvai yra neginčijami, tačiau Daukantas – pirmiausia iškilus žemaičių vyras, o Klaipėda – ne Žemaitija. Dėl Daukanto vardo suteikimo nebūčiau nei už, nei prieš – susilaikyčiau.

  7. Laima

    Mogiliovo gatvės neturi būti

    Reply
    • Gal geriau

      Kuo Mogiliovas nusikalto? Siauraprotiškas supratimas kažkada žudė žmones kauptuku į galvą. Vien todėl, kad jie buvo su akiniais. Reiškia, per daug skaitę ir per plačiai mąstantys. Persikelkit į Afriką, pakeiskit kaimynus.

    • To Gal geriau

      Ko puoli ant visu,kaip nuo grandines nutrukes ,vata…???

    • Nezabitauskas

      Mogiliovas – vienas seniausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės miestų. Pavadinimas ne nuo kapo, o nuo Galingojo Levo (Liūto) kilęs. Pervadindami tik parodytume savo neišprusimą ir tamsumą.

  8. Ppp

    Tikrai apgailetina. Kas cia per kvailyste toki pavadinima skrirt mokyklai. Absoliuciai pritariu daugumos nuomonei. ABSURDISKKAS PAVADINIMAS!

    Reply
  9. Trumpai

    Ne pavadinimas svarbiausiai,o kad mokykloje pamokos vyktu lietuviu kalba.

    Reply
    • Pradžiai

      Pasiklausyk, lietuvių kalbos Klaipėdos gatvėse neliko. Gal iš savo bunkerio nosies neiškiši? Vieni ukrainietiški rusakalbiai.

    • To Pradžiai

      Nesusireikšmink taip,bunkerini.

    • to pradžiai

      Klaipėdoje 80 proc.lietuvių.Neprisigalvok.

  10. Sara

    Otai koke bus ,Maksimo gal kino,

    Reply
  11. Marijus

    Tai gal susyk Simono Petliūros pavadinimą suteikit?..

    Reply
    • Algis

      ????

  12. Diana

    Netinkamas!!! Aš kaip kitos mokyklos mokytoja manau, kad pavadinimas netinkamas. Tokiai nesąmonei nepritariu. Ir tai ne dėl rusakalbės mokyklos. O dėl to, kad bet kuri mokykla taip bedivadindama sulauktų klausimo, kodėl būtent ji? Gal kiekviena Klaipėdos mokykla norėtų būti tokia išskirtinė? Kuo mokykla išsiskiria, kokios jos stiprybės? Kokioje vietoje ji yra? Su fantazija ir skoniu kažkam labai labai prastai…

    Reply
  13. Anonimas

    Sia mokykla reikia atiduoti Vyduno gimnazijai

    Reply
  14. N. Puteikienė

    Džiaugiuosi, kad pati mokyklos bendruomenė nusprendė pakeisti pavadinimą.
    Tačiau siūlomas naujas tikrai netinkamas. Iš vienos pusės – skamba kaip sviestas sviestuotas, iš kitos – lyg būtų pabrėžianas Klaipėdos, kaip miesto neįgalumas – lyg tai jis skirtas tik uostui aptarnauti. Na, yra ir trečioji pusė: suteikus tokį pavadinimą, rusų dėstomosios kalbos mokykla tampa lyg ir pagrindinė Klaipėdos mokykla.
    Kitąmet minėsime Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos 100-metį. Todėl siūlysiu šia mokyklai suteikti prijungimo vado Jono Polovinsko-Budrio vardą

    Reply
    • Ašikas

      Pritariu 100%!

  15. Dovilė

    Naujas pavadinimas visai netikęs.

    Reply
    • Julė

      ???

  16. Nerijus

    Sunku KLP valdžiai išlaviruoti tarp rinkėjų(kai 30%rusakalbių),juk reikia ir ten ir ten „sulysti”!?

    Reply
    • ne

      Ne ne 30, Klaipėdoje 80 proc.lietuvių

    • Seniai

      80 procentų senokai prasiskiedė ukrainietiškais rusakslbiais. Rašote laiškus į praeitį.

  17. Jeigu

    Neužtenka fantazijos rasti normalų pavadinimą – atsiklauskit žmonių.Jau vien dėl vietos, kur ji randasi, prašyte prašosi būti pavadinta Daukanto vardu.

    Reply
  18. DM

    Daukanto gatyve Daukanto ir progimnazija pavadinkite… Ar per daug sudetinga jums..

    Reply
  19. Asd

    Gali keisti, bet naujas pavadinimas tai kažkokia nesąmonė. Skamba lyg pagrindinė KLP mokylla bus rusų.

    Reply
  20. Klp

    Apgailėtina valdžia

    Reply
    • Andrius

      Vata

  21. Ruta

    Keistas pavadinimas, lyg būtų vienintelė progimnazija Klaipėdoje. Juk visos Klaipėdos mokyklos yra uostamiesčio. negi Klaipėdoje nebėra ir nebuvo iškilių žmonių, kurie galėtų turėti kažkokio vardo gimnaziją

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

Įtraukusis ugdymas Graikijos mokykloje

Įgyvendinant vykdomą programos Erasmus + KA1 projektą „Iššūkiai tautinių mažumų mokykloje“ į darbo stebėjimo vizitą vyko Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos anglų ...
2023-06-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Maksimą Gorkį keičia Uostamiestis

Daugumai Klaipėdos miesto tarybos narių nepasirodė įtikinami argumentai, kad Maksimo Gorkio progimnazijai duoti Klaipėdos uostamiesčio pavadinimą yra lyg vadinti sviestą ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This