Ieško kas rinks pinigus Karklėje ir prie Olandų kepurės už automobilių statymą

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė konkurso tvarka ieško operatoriaus vietinei rinkliavai už naudojimąsi nustatytomis mokamomis automobilių stovėjimo vietomis rinkti ir administruoti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Konkurso techninėje specifikacijoje rašoma: „Paslaugos teikėjas turi užtikrinti reikalingus pakeitimus ar kitus programavimo darbus (pvz., reikia atnaujinti įkainius pagal pasikeitusią kainodarą, pakeisti vietovės pavadinimą, numeraciją ar atlikti kitus panašius pakeitimus), kad būtų užtikrintas nepertraukiamas įmokų rinkimas”.

Nors pastaraisiais metais Karklėje ir prie kelio, netoli Olandų kepurės, įrengta nemažai vietų automobiliams statyti, jų nepakanka. Net ir žiemą, savaitgaliais, ties Olandų kepure automobilių stovėjimo aikštelės būna perpildytos. Ratuoti poilsiautojai automobilius stato ir neleistinose vietose.

Paskelbtose konkurso sąlygose numatyta, kad rinkliava bus renkama dar penkerius metus. Iki šiol šią rinkliavą administravo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”.

Būsimasis rinkliavos administratorius turės aptarnauti penkias stovėjimo aikšteles, trijose zonose bei savo sąskaita įrengti 5 parkomatus. Sumokėti už automobilio stovėjimą bus galima grynaisiais pinigais ir naudojantis mobiliąja programėle.

Vietinė rinkliava bus renkama sezono metu nuo 8 iki 20 valandos. Nuolat darbuosis vienas kontrolierius ir vienas eismo koordinatorius. 

Paskelbto konkurso laimėtojas numatytas rinkliavos rinkimo ir kontrolės priemones parengti ir naudodamasis jomis pradėti teikti rinkliavos rinkimo paslaugas nuo 2023 m. gegužės 1 d.

Klaipėdos rajono tarybos sprendimu rinkliava už automobilių statymą aikštelėse ties Olandų kepurės paplūdimiu buvo padidinta nuo šių metų gegužės. Valandinis tarifas jūros pusėje, ties pačiu skardžiu esančioje aikštelėje padidintas nuo 30 centų iki euro, o ties įvažiavimu į „Žilvyčio” stovyklą – nuo 30 iki 60 centų. Tolėliau, kitoje kelio pusėje esančioms trims aikštelėms paliktas senasis 30 centų/val. tarifas.

Šiuo metu už rinkliavos administravimą per sezoną VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” sumokama 16 900 eurų, o pernai iš viso čia buvo surinkta apie 38 000 eurų, užpernai – apie 40 000 eurų.

3 Comments

  1. Hasts

    Ten toje vietoje pastovus tikrintojas baudoms rašyti

    Reply
  2. Cirkas

    Ieško durniu kas duos pinigus už nieką .

    Reply
  3. klaipeda

    kai buvo karantinas tai klaipedieciai i karkle nuvaziuoti negalejo tik klaipedos rajono tai baudavo gargzdu policija tai dabar tegul gargzdai iesko kas rinks mokescius

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This