Pačiame miesto centre – atvira išvietė

Miestas, Svarbu

Klaipėdos senamiestyje, ties Tiltų ir Turgaus gatvių sankryža, benamis įsirengė sau atvirą išvietę. Šalia dirbanti klaipėdietė tikina, kad ši problema neišsprendžiama jau tikriausiai daugiau nei porą metų. Tuo metu Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas teigia, jog tokio signalo buvo sulaukta tik prieš porą metų ir tada nevala buvo baustas tiek kontrolierių, tiek ir policijos.

„Vidury senamiesčio, Tiltų gatvėje, matomoje vietoje benamis yra įsirengęs savo nuosavą tualetą. Policija nereaguoja, savivaldybei raštai rengti, o senamiesčio viduryje, turistinėje vietoje – toliau išmatos. Visa siena apšlapinta. Savivaldybė tik apgenėjo medžius, bet tai negelbėja”, – apie padėtį ties Turgaus g. 21 namu, ant kurio fasado nutapytas turistų lankomas miesto žemėlapis, pasakojo moteris.

Skaitytojos nuotr.

Ji pasidalino ir nuotraukomis ir pušynėlio, esančio prie šio pastato (jame veikia Lietuvos verslo kolegija). Šalia benamio įsirengto tualeto yra ir viena iš mažųjų miesto skulptūrų, vadinamasis Senamiesčio paštas.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis sakė, jog apie tokią benamio veiklą šioje vietoje buvo sulaukta pranešimo kartu su filmuota medžiaga prieš porą metų. Tada asmuo buvo baustas ir savivaldybės kontrolierių, ir policijos už chuliganizmą.

M. Poimanskis pažadėjo, jog bus sureaguota ir šis taškas atsidurs kontrolierių akiratyje, tačiau kartu pastebėjo, jog žmonės galėtų kreiptis iškart į šį skyrių, o ne į žiniasklaidą.

Išviete virtęs pušynėlis yra Lietuvos verslo kolegijos pastatui priskirtame sklype. Ar ši įstaiga yra rašiusi skundus, ar bando kovoti su tokiu nevala sužinoti nepavyko – jos direktorė Jurgita Martinkienė šiuo metu atostogauja.

1 Comment

  1. Poezija

    Tikra teisybė. Šią vasarą vyko gražūs renginiai – literatūrinės ekskursijos po Klaipėdos senamiestį. Taigi, grupei atėjus iki Senamiesčio pašto, klausantis vadovo pasakojimo, paskutiniams ekskursantams bestovint, pasigirdo keisti garsai iš už krūmų ir pasijuto tikrai ne parfumai. Pro skystas pušų šakeles pasimatė nusikelnėjęs bomžas, kuris, atlikęs savo reikalą, mikliai nunėrė kažkur už kampo. Ai, nesinorėjo gadintis nuotaikos ir ką daryti, bet faktas kaip blynas – bomžas turi personalinį tualetą miesto centre.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu

Biržos tiltas: valdžia tikina ieškanti geriausio rezultato už optimalią kainą

Dviejų milijonų eurų sumos Biržos tiltui remontui pagailėjusios savivaldybės vadovai žada ieškoti būdų, kaip pasiekti „optimalų“ variantą, nors kai kurie ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This