Nelegali šunų veisėja sulaukė griežtesnės bausmės

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl 2020 metais aptiktos ir visą šalį sukrėtusios nelegalios šunų veisyklos Kretingos rajone veiklos, atmetė išteisinimo siekusios nuteistosios skundą. O teismo sprendimą skundusio prokuroro skundas buvo tenkintas iš dalies.

2021 metų pavasarį Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, neteisėto vertimosi ūkine veikla bei dokumentų ir antspaudo suklastojimo buvo pareikšti 43 metų Kretingos rajono gyventojai.

Šių metų birželio 1 d. priimtu sprendimu nustatyta, kad Kretingos rajone gyvenanti moteris neteisėtu gyvūnų veisimu bei jų pardavimu vertėsi apie 5 metus. Konstatuota, kad ji, neturėdama leidimo tokiai veiklai vykdyti, nuo 2015 metų pardavė įvairių veislių (pudelių, biglių, čiau čiau, Jorkšyro terjerų, auksaspalvių bei Labradoro retriverių ir kt.) šunis bei jų mišrūnus ne mažiau kaip keturiasdešimčiai fizinių asmenų iš visos Lietuvos. Skelbimus apie parduodamus gyvūnus nuteistoji talpindavo skelbimų portale. Moteris iš pirkėjų už parduodamus gyvūnus prašydavo nuo 150 iki 700 eurų. Šešėlyje veikusi ir už tai pajamas gavusi nuteistoji jokių mokesčių valstybei nemokėjo.

Bylos duomenimis, moteris, norėdama nuslėpti nelegalios veisyklos veiklą, 2020 metų rugsėjį mikroautobusu iš Kretingos rajone esančio ūkinio pastato išvežė keliolika įvairių veislių šunų. Naktį augintinius suskubusi pervežti moteris pakelėje paleido penkis šunis. Tamsiu paros metu be priežiūros palikti gyvūnai blaškėsi netoli kelio Skuodas–Plungė, kur du iš jų buvo partrenkti pro šalį važiavusių automobilių. Dėl šių dviejų be priežiūros paliktų ir dėl to žuvusių keturkojų savininkei buvo pareikšti kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, jog nuteistoji galėjo suklastoti įvairius gyvūnų dokumentus, kuriuose ji įrašydavo informaciją apie tariamas šunų vakcinacijas nuo pasiutligės. Ji taip pat buvo kaltinama tuo, kad duomenis apie gyvūnų skiepus ji patvirtindavo pasirašydama neegzistuojančios veterinarijos gydytojos vardu bei uždėdama galimai suklastotą antspaudą.

Kretingos teismo priimtu sprendimu, moteris buvo išteisinta dėl žiauraus elgesio su gyvūnais bei antspaudo suklastojimo. Tąkart moteriai buvo paskirta 5500 eurų baudą, 2 metams uždrausta užsiimti gyvūnų veisimu bei iš nuteistosios konfiskuota 12 139 eurų suma, kuri atitinka konfiskuotino turto vertę.

Tokį teismo sprendimą nuteistoji apskundė, prašydama ją išteisinti. Apeliacinį skundą teikė ir valstybinį kaltinimą palaikantis Klaipėdos apylinkės prokuroras, kuris prašė panaikinti nuosprendžio dalį dėl nuteistosios išteisinimo dėl antspaudo suklastojimo bei žiauraus elgesio su gyvūnais ir turto – automobilio, kuriuo buvo vežti ir vėliau atsikratyti šunys – vertės konfiskavimo.

Šių metų lapkričio 28 d. Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo panaikino sprendimo dalį dėl nuteistosios išteisinimo dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir pripažino ją kalta. Teismo sprendimu ji privalės sumokėti 6000 eurų baudą, iš jos papildomai konfiskuoti 945 eurai – dalis konfiskuotino automobilio vertės (iš viso 13 084 eurai). Likusi nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This