Bibliotekos kiemelis vėl prisipildė orginaliomis eglutėmis

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje jau devintą kartą antradienio vakarą gausiai sužibo įvairios kalėdinės eglutės.

Šįkart į bibliotekos kvietimą vėl sukurti šventinę nuotaiką atsiliepė net 41-as įvairių bendrovių ar įstaigų kolektyvas. Tokiu bendruomenės aktyvumu ir pastangomis sveikindama susirinkusiuosius džiaugėsi bibliotekos direktorė Laura Juchnevič.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Biblioteka jau trečius metus iš eilės siekia, kad statomos eglutės būtų kuriamos kiek įmanoma daugiau iš perdirbtų medžiagų, panaudojant jau turimas žaliavas. Tarp šių metų eglučių – ir ugniagesių sukurta iš priešgaisrinės žarnos. Tuo metu sveikinimo kalbą sakęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pažymėjo, kad šiemet savo eglutę čia įkurdino ir gausus savivaldybės kolektyvas. Kelios eglutės yra su saulės baterijomis.

Kiemelio įžiebimo šventės metu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai – Gytis Šimelionis ir Judita Butkytė – atliko po dainą iš miuziklo „Velnio nuotaka“. Šventės svečių laukė ir Simono Nekrošiaus tvarių instrumentų performansas/koncertas bei Edvino Špeto vizualizacijos „MOBIUS“ pristatymas.

Eglutėmis bus galima pasidžiaugti iki sausio 6-osios. Iki to laiko bus galima ir balsuoti už labiausiai patikusias bibliotekos registratūroje arba puslapyje www.egluciukiemelis.lt. Gražiausiomis pripažintų eglučių kūrėjams bus įteikti rėmėjų – prekybos centro „Studlendas“, UAB „Kavos architektai“ ir UAB „Sangaida“ – dovanos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This