Naujoji mokykla: rangovas rugsėjį tebemato kaip finišą

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Ketvirtadienį po daugiau nei trijų mėnesių vėl apsilankęs Senvagės gatvėje statomoje mokykloje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas iš rangovo išgirdo patikinimą, kad nors centrinis šildymas čia dar nepajungtas, bet ateinantis rugsėjis vis dar matomas kaip visų darbų pabaiga.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rugpjūčio pabaigoje tuometinis bendrovės „Versina” projektų vadovas Julius Ščerbakovas savivaldybės atstovams tikino, kad siekiama iki žiemos užsisandarinti bei pradėti šildyti pastatus.

Dabar jau bendrovės direktoriaus pavaduotojas Evaldas Jurkonis aiškino, kad liko tik keli neįdėti langai – penki rūsyje, pora buvo sulaužyta ir neįstatyti daugiafunkciai stoglangiai terasose. Centrinis šildymas sportiniame komplekse esą bus pajungtas iki metų galo, o mokomajame – sausio gale arba vasarį. Iki tol patalpos bus šildomos dyzeliniais generatoriais, kad būtų galima jas tinkuoti.

„Be šypsenos pasakau – labai realus terminas. Sulaikantis didelis yra ekonominė dalis. Dabar ant dienų, po savaitės kitos, dėsim taškus dėl to perskaičiavimo”, – atsakydamas, ar pabaigtuvės vis dar matomos rugsėjį sakė E. Jurkonis.

Pasak Savivaldybės administracijos vyriausiausiojo patarėjo Gintaro Dovidaičio, šiuo metu yra užaktuota 62,5 proc. darbų.

„Nekeičiam planų, ambicijų dėl rugsėjo. Matosi dinamika visų pirma darbuose, matosi ir dirbančių žmonių skaičiaus rezultatas. Skamba labai viltingai žinia, kad pagrindiniai įrengimai jau yra atėję, juos reikia tik apiforminti. <…> Terminas išlieka, darysim visi viską, ką galim. <…> Aktavimo dinamika, kiek aš girdžiu, liudija, kad ne žodžiais, o darbais matom kylantį mūrą. Tai yra faktas. Tai įkvepia, o anksčiau buvo tam tikro nerimo”, – teigė V. Grubliauskas.

„Atvira Klaipėda” šią savaitę pranešė, kad Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 35-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina“ dėl šių statybų. Pagal jį darbų kaina išaugo nuo 16,4 iki 16,8 milijono eurų – rangovas įsipareigojo atlikti „papildomus, sutartyje nenumatytus mokomojo korpuso šilumos punkto, šildymo sistemos bei ažūrinio mūro įrengimo darbus”. 

G. Dovidaitis spalį prognozavo, kad galutinė rangos sutarties vertė gali padidėti ir iki 18,3 mln. eurų – tai yra, beveik 70 proc. nuo pradinėje sutartyje įrašytos kainos.

2019 m. birželį su UAB „Versina“ pasirašytos rangos sutarties vertė siekė 10,9 milijono Eur. Mokyklą buvo numatyta pastatyti per 16 mėnesių.

14 Comments

  1. Girinis

    Neūkiškumo paminklas Rubliauskui. Kad jį kur…

    Reply
  2. Vagys

    Sita statyba yra didziausia afera, konkursine kaina isaugo dvigubai, tai tik parodo arba planuotoju bukuma arba vykdytoju goduma, abiem atvejais pralose miestieciai… kriminalas, kuris neaisku ar bus atskleistas, ir nebus ko gero kaltu. Laukiam mokyklos, bet tai bus paminklas neirodytai korupacijai

    Reply
  3. ŽVG

    Viskas taip sudėtingai…, kažin kodėl, nes buvo pradėta prie blogo žvaigždžių išsidėstymo…

    Reply
  4. o

    kas valdžioje tuos ketverius metus nuo statybų pradžios? Grubliauskas, Barbšys, Cesiulis, Nėniškis ir konservatoriai ar ne?
    Kas turėjo visą tą laiką rimtai kontroliuoti? kai statė areną buvo problemų ir brangimas, bet Taraškevičius kiekvieną dieną eidavo.
    Yra problemų baseine, bet Budinas atliko viską laiku. Per kelis mėnesius prie Budino buvo rekonstruotas stadionas prie mokyklos Laukininkų gatvėje.
    O čia? Nėra jokios darbo kontrolės… o kas dar bus su Skulptūrų parku?

    Reply
    • Anonimas

      taigi taigi. Budinas užveisė šitą kliedesį, o dabar visi išsrėbt už bet kokius pinigus bando

    • Uhhh

      Budinui kaip iki kosmoso pagal šiuo metu esančias apimtis ir dabartinius tempus. Pamatytumėte skaičius, apsiverktumėte 🙂

  5. Joris

    Naujoji mokykla- paminklas nevykėliams, 12 metų valdžiusiems miestą. PRIVALOME ateinančiuose rinkimuose padaryti viską, kad šie žmonės liktų tik prisiminimuose, ir tai tik pačiuose prasčiausiuose.

    Reply
    • Tep

      Teisingai! Balsuokim už R. Žemaitaitį!!!!

  6. Statybininkas.

    Pagal foto galiu pasakyti iš patirties : tai iki pilnos įrangos,apdailos,interjero,baldų,užuolaidų ir iki „tapkių” ,reikia dar antra tiek pinigų .

    Reply
    • Anonimas

      Čia kelintų metų rugsėjį tas finišas matomas?

  7. Dūdorius

    Grubliauskas staiga tapo matomas ir labai įsikvepiantis. Kai tik užsidėjo raudoną balną. Bet “Versinai” tai dzin. 62 procentai darbų! Kiek dar bus galima išbranginti. Kur jūsų apetitų ribos, ponai?

    Reply
  8. Fantastika

    Normalūs žmonės kelinti metai neviltingai laukia baigtos mokyklos, bet mato durniaus klijavimą , o ne statybą. Šiuo metu jau ir kaldromis dangstomą visą korpusą, bet tuo pat ir papildomas išlaidas norint nors kažkaip atlikti fasado šiltinimo ir apdailos darbus. Tuo tarpu mūsų miestelio genialusis auksaburnis dar vis mato „…kylantį mūrą…” , o darbų ” aktavimo dinamika” jį jau įkvepia ir ramina. Uždengti trūkstamų langų kelias skyles plėve ir senai pradėti šildyti pastatą, pilnu tempu vykdyti visus vidaus apdailos darbus – mūsų miesto Vadui -Užsakovui, dar nesuvoktas kosmosas. Lauksime sausio arba vasario. Kol sienos gerokai įšals. Ir tada jau ne 23, o 24 rugsėjo 1os.

    Reply
  9. T

    Nebejuokinkit!

    Reply
    • Moksleivis

      Laikas rengti piketa prie mokyklos kad visa lietuva sužinotu kas čia vyksta:)

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This