Su 0,49 promilėmis prie vairo sulaikytas prokuroras teigia alkoholio nevartojęs (papildyta)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša apie sulaikytą neblaivų automobilį vairavusį prokurorą.

Skelbiama, jog penktadienio rytą uostamiestyje buvo vykdomas policijos reidas. Vingio-Jūrininkų pr. sankryžoje 8.11 val. buvo sustabdytas asmeninį automobilį „Skoda Octavia“ vairavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Juozas Sykas. Jam alkoholio matuokliu nustatytas 0,49 prom. neblaivumas.

Juozas Sykas

Prokuroras „Atvirai Klaipėdai” teigė pats savanoriškai bemat pasisiūlęs nuvykti atlikti kraujo tyrimo į gydymo įstaigą. Jis teigia manantis, jog tyrimas neturėtų rodyti jokių promilių, kadangi, jo teigimu, jis alkoholio nevartojo.

„Manau, kad taip galėjo atsitikti dėl dantų skalavimo skysčio, nes ruošiuosi dantų protezavimui, naudoju burnos skystį, kuriame yra alkoholio”, – sakė jis.

Susipažinusi su pateikta pirmine informacija generalinė prokurorė Nida Grunskienė Vidaus tyrimų skyriui pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą.

Penktadienį 48 metų J. Sykas nušalintas nuo pareigų.

Pažymėtina, jog dirbdamas Klaipėdos apylinkės prokuratūroje J. Sykas kontroliavo ir vadovavo tyrimams, susijusiems su kelių eismo taisyklių pažeidimais. Prieš pereidamas dirbti į Klaipėdos apygardą, jis kurį laiką ėjo Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

Apie tarnybinio patikrinimo rezultatus prokuratūra žada pranešti jį užbaigus.

Policija savo ruožtu pradėjo administracinę teiseną.

1 Comment

  1. Klaipēdietē

    Gal tikrai Gerb.ponas alkogolio nevartojo.Gal tikrai kaltas dantų skalavimo skystis.Juk kaip norima taip išvartyti fraze galima ar gi ne.Juk Gerb. ponas dantų skalavimo skysčio negērē,o juk skalavo dantis kaip teigiama .Nes tam skysti mažai alkoholio yra.Kad atsirastu puse promilēs reikētu šio skysčio apie 10 litru išgerti o ne skalauti.Bet Gerb.temidēs tarnautojas skalavo dantis kaip teigiama su skysčiu dantu ,bet negērē.Tai gautusi taip pat pasakymas „kad moteriškē santykiu neturējo ,bet pastojo nuo šventos dvasios.”Žinoma ,tai kad taip nebūna ,bet pasakomis bandoma pateisinti įpūstas promiles.Išgērus nors laša alkoholio niekam nedera sēst prie vairo .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis ryte taranavo tris automobilius

Klaipėdos policija pranešė, kad penktadienio rytą, apie 7.50 val., Laukininkų gatvėje 38-erių automobilio „Nissan Qashqai“ vairuotojas atsitrenkė į du stovėjusius ...
2023-10-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo elektros pastotę

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienio vakarą, apie 20.30 val., Naujojoje Uosto gatvėje automobilis BMW atsitrenkė į elektros pastotę. Jį vairavusiam ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This