Kalėdiniame delfinų pasirodyme – ekologinė žinia apie tirpstančius ledynus

Kultūra

Kiekviena diena vis trumpina Kalėdų senelio kelionę į mūsų namus. Kartais Kalėdų senelis mus pasiekia sniego, kartais dangaus žvaigždžių rogėmis, būna, kad net nusileidžia per kaminą! O į jūrinį miestą, Klaipėdą, jis atkeliaus, be abejo, vandens keliu. O šis kelias, kaip žinia, yra labai sudėtingas, Kalėdų senelio jame laukia daug nuotykių ir išbandymų, rašoma Jūrų muziejaus pranešime spaudai. 

Ninos Puteikienės nuotr.

Jame informuojama, jog jau nuo penktadienio šią kelionę galima pamatyti Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume – režisieriaus Mykolo Vildžiūno sukurtame nuotaikingame, prasmingame, spalvingame Kalėdų dvasia ir rūpesčiu gamta alsuojančiame pasakojime.  

Deja, Kalėdoms jau kyla pavojus, nes jas gali ištirpdyti kylanti oro temperatūra ir nuskandinti pasaulinio vandenyno lygis. Kalėdų senelis – sunerimęs, bet jam į pagalbą atskuba Juodosios jūros afalinos. Lietuvos jūrų muziejaus delfinai, nieko nelaukdami, pradeda Kalėdų ir pasaulio gelbėjimo operaciją! Jie apiplauks visas pasaulio jūras ir vandenynus, perduos Kalėdų senelio prašymą kiekvienam banginiui, ruoniui ir net rykliui, įspės visas žuvis, medūzas, jūros žvaigždutes ir arkliukus.  

Bet ar tikrai delfinams pavyks iki Kalėdų apiplaukti visą pasaulį, ar nesušals jie nuožmiuose Šiaurės jūros vandenyse, ar neperkaitins jų karštoji Golfo srovė, ar nepraras budrumo pasiekę Ramųjį vandenyną ir ar neįvilios į pasalą jų Karibų jūros piratai? Visa tai – kalėdinėje pasakoje.  

Pasirodymą papildo įspūdingos vaizdo projekcijos. Dvi jaunos dalininkės Vilma Razmutė ir Ramunė Umbrasaitė – sėkmingai išnaudojo vieną didžiausių Baltijos šalyse projekcinį ekraną, jo plotas – 123 m2, atgaivindamos jame jūrų platybes, gelmes ir Kalėdų stebuklus. 

Mindaugas Lukošius, Delfinariumo gyvūnų priežiūros skyriaus vedėjas pabrėžia, jog delfinai pasirodymo metu nedaro nieko kito, ko nedarytų natūralioje gamtoje. Jie ir jūroje atlieka tokius pat šuolius bei suktukus – manoma, kad sklindančiomis skirtingo ilgio vandens bangomis perduoda informaciją savo gentainiams. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas

Ledo čiuožyklą jau išbandė per 2000 entuziastų

Prieš savaitę žiemos švenčių laukimą pradėjusi Klaipėda į Teatro aikštę kviečia pasiilgtomis žiemiškomis pramogomis – atvira ledo čiuožykla ir sniego ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūrų muziejuje - unikali jūrinių ginklų paroda

Lietuvos jūrų muziejuje šį penktadienį, rugsėjo 29 dieną, 17 val., atidaroma unikalių istorinių jūrinių ginklų paroda „Liūtas. Inkaras. Kriauklė. Jūrinių ...
2023-09-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This