Siūloma keisti Tarptautinės Ukrainos mokyklos statusą

Švietimas
Avatar photoPalmira Martinkienė
2022-12-09

Nors viešosios įstaigos „Tarptautinė Ukrainos mokykla” (TUM) vadovybė po didelių vargų pagaliau įvykdė visus švietimo biurokratų reikalavimus, kad galėtų pradėti veikti legaliai savo pačių susirastose ir suremontuotose patalpose Klaipėdoje, Alyvų g., šios mokyklos pedagogai tik lapkritį gavo pirmuosius atlyginimus, o mokiniai iki šiol negauna maitinimo.

Nuo rugsėjo vidurio Alyvų g. 10 veikianti Tarptautinė Ukrainos mokykla iki šiol susiduria su įvairiomis finansinėmis problemomis. Palmiros Mart nuotr.

Pagal specialią Vyriausybės pagalbos ukrainiečiams programą minėtai mokyklai lapkričio-gruodžio mėn. iš valstybės biudžeto buvo skirta 108,3 eurų dotacija, o nuo 2023 metų pagal šią programą prie mokyklos finansavimo teks prisidėti ir Klaipėdos savivaldybei. Šis klausimas ketvirtadienį buvo svarstomas Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje.

Siūloma, kad savivaldybė vienam TUM mokiniui skirtų 16 eurų per mėnesį, o visa kompensuojama suma per 2023-uosius sudarytų 96 tūkst. eurų, skaičiuojant, kad minėtą mokyklą lankys apie 500 mokinių.

Paaiškėjus, jog mokiniai, ko gero, jau nuo pirmadienio mokykloje bus maitinami, komiteto nariai ilgokai tarp savęs aiškinosi įvairius su TUM finansinėmis problemomis susijusius klausimus. Galiausiai prieita prie nuomonės, jog visos problemos kur kas lengviau spręstųsi, pakeitus šios mokyklos statusą, ją paverčiant savivaldybės pavaldumo biudžetine įstaiga su dėstomąja ukrainiečių kalba.

Tokį pasiūlymą pateikusiam vicemerui Arvydui Cesiuliui iš dalies pritarė ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė, ir komiteto nariai, tačiau akcentuota, jog tam pirmiausia turi pritarti patys ugdymo įstaigos steigėjai.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Politika

Visi Klaipėdos tarybos socdemai panoro į Seimą

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) patvirtino kandidatus į Seimą. Sąraše – ir prieš paskutinius savivaldos rinkimus socdemais patapę buvę Klaipėdos vadovai ...
2024-06-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Gatvelei į Bendruomenės namus tiesti - beveik du milijonai

Nutiesti privažiuojamąjį kelią iki Bendruomenės namų pastato, Debreceno g. 48, Klaipėdos savivaldybė žada jau beveik 10 metų. Galų gale paskelbtas konkursas ...
2024-06-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This