Sovietmečio katilinei vėl projektuoja naują gyvenimą

Svarbu, Verslas

Praėjusio amžiaus 6 -9 dešimtmečio skurdžios pramoninės architektūrinės išraiškos silikatinių plytų katilinę, esančią sklype Liepų g. 54, numatoma rekonstruoti į administracinį pastatą su biurų, sporto, maitinimo bei kitokios paskirties patalpomis. 

UAB „A405” vizualizacija

Tokius pasiūlymus visuomenei viešai svarstyti vėl teikia UAB „Baltic Short Sealine“ užsakymu parengusi UAB „A405”. Rekonstrukcija planuojama nuomojamame 0,4 ha ploto daugiakampio formos sklype. Šis sklypas yra 1,8 ha ploto sklypo, kurį nuomoja ne vienas nuomininkas, dalis.

Senoji katilinė yra iš dviejų dalių. Viena – vienaukštė, kita – dalinai dviejų aukštų, šlaitiniu stogu.

Pastatas bus rekonstruojamas, keičiama jo paskirtis iš gamybinės į administracinę bei maitinimo. Vienaukštė pastato dalis rekonstruojama numatant užstatyti antrą aukštą. 

Fasadų apdailai numatytos klinkerio plytelės. Pastate numatoma įrengti biurų erdves. Kadangi jo viduje yra pakankamas pagrindinės erdvės aukštis, planuojama čia įrengti ir antresolinius aukštus. 

Pirmame aukšte, kur nėra natūralaus apšvietimo, numatomos pagalbinės patalpos bei sanitariniai mazgai. Ant vienaukščio priestato projektuojamas antras aukštas, kuriame numatomos techninės ir biurų patalpos. 

Projektuotojų vizualizacija

Priestato pirmame aukšte numatomos sportinio sveikatingumo patalpos. Patalpų apdaila numatoma minimalistinė. Pastato viduje paliekamas autentiškas raudonų plytų mūras. Esamos išraiškingos laikančios medinės ir metalinės santvaros restauruojamos ir paliekamos atviros. Stogas šiltinamas ir dengiamas dažyta aliuminio skarda.

Tvarkoma sklypo dalis yra rytinėje bendro sklypo dalyje. Ši teritorija užstatyta pastatais perimetru. Todėl projektiniuose sprendiniuose numatomas transporto judėjimas ratu, sklypo viduryje suformuojant žalią poilsio salą. Poilsio teritoriją numatoma apželdinti įrengiant veją, pasodinant paprastuosius klevus. Apie šią salą numatomas automobilių parkavimas. 

Tvarkomoje teritorijoje yra seni bėgiai, skirti vagonėliams, kuriais buvo vežama mediena į džiovyklą. Sklypo tvarkymo sprendiniuose numatoma panaudoti esamas bėgių linijas kaip pėsčiųjų takus, išgrindžiant juos klinkerio trinkelėmis.

Tai – jau antras visuomenei pateikiamas projektinis pasiūlymas dėl šios katilinės ateities. Pirmieji pasiūlymai buvo teikti pernai. Pagal juos katilinėje irgi planuoti biurai bei maitinimo paskirties patalpos.

2021 m. projektuotojų vizualizacija

Tada bendrovės „Baltic Short Sealine“ vadovas Giedrius Valainis dar anksčiau „Atvirai Klaipėdai“ sakė, jog pastatų rekonstrukciją numatoma pradėti 2021 metų pabaigoje.

„Realiai tai yra 2022 metų projektas. Pagal sutartį techninį projektą turime turėti šiemet balandį, o tada ir matysime tolimesnę eigą. Techninis projektas dar turi atsakyti į šiuo metu kelis neaiškius klausimus“, – tada komentavo G. Valainis.

INFORMACIJA

Su projektiniais pasiūlymais galima susipažinti iki gruodžio 27 d. Bijūnų g. 8, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-17 val., iš anksto susitarus tel. 8 698 32837 arba interneto svetainėje  https://www.klaipeda.lt/pp

Viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu 2022-12-27, 15 val.

8 Comments

  1. Ąžuolas

    Galima ne klevus sodinti? Pušys būtų puiku

    Reply
  2. labai grazu

    Taline pilna tokiu pastatu

    Reply
  3. As

    Trinat rankutem auksinis gabaliuka pjaustydami? 🙂 kiek ikris? 🙂

    Reply
  4. Tik keista..

    Butu visai nieko,tik nesuprantu kam sporto salei ir ofisui reikalingas toks senoviškai fabrikinis kaminas.

    Reply
  5. r

    Gražu . Tikrai gražu. Ir išvis visokie sandėliai ar tokie šiukšlynai kaip Gulbės parduotuvė turi būti paversti į loftus , arba biurus. Ne vieta mieste tokiems sandėliams -šiukšlynams.

    Reply
    • r'ui

      Atsiras poreikis, atsiras ir naujos statybos. Deja, poreikį diktuoja rinka, o ne mūsų norai.

    • Pritariu

      Gulbė užurpavusi centrinę miesto dalį. Tokiems sandėliams tikrai ne vieta miesto centrinėje dalyje, juolab, kad nenori nieko investuoti į pastato išorę. Baisokai atrodo tas Liepų gatvės galas. Šabakštynai. Gėda.

    • Anonimas

      Akropoli ir iskelti ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Liepų gatvėje vykdomų rekonstrukcijos darbų teisėtumo

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokuroro iniciatyva pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, susijusio su ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Transportas

Valo sniegą, bet eismas stoja

UAB „Klaipėdos paslaugos“, atsakingos už šiaurinės miesto dalies (nuo S. Daukanto g. link ligoninių miestelio) gatvių valymą, antradienio popietę informavo, ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

Miestas

Slipo laivams prie Dangės statyba pabrango 111 tūkst. eurų

Prie Dangės upės, šalia Liepų gatvės tilto, suplanuoti slipo laivams statybos, poilsiavietės įrengimo, kranto tvirtinimo ir kiti darbai nesibaigs, kaip ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This