Ir Klaipėdoje sužibo žaliaskarė

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Nusprendusi vėliausiai įžiebti kalėdinę eglę, Klaipėda neapsiriko: šeštadienio pavakare pati gamta, nepagailėjusi nei sniego, nei pajūriui neįprasto šaltuko, tapo vienu iš renginio Teatro aikštėje režisieriumi, padėjusiu sukurti klasikinio kalėdinio atviruko vertą reginį.

Iš Klaipėdos universiteto Botanikos sodo atkeliavusi tikru mišku kvepianti daugiau nei 15 metrų žaliaskarė, padabinta 3 kilometrų girliandų karoliais, dar kartą įrodė tikrojo, natūralaus grožio vertę. Gausiai į eglutės įžiebimo ceremoniją susirinkę klaipėdiečiai kalbėjo, jog jų eglė yra gražiausia iš visų iki šiol matytų.

Šalia eglutės nušvito ir Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio žvaigždyną simbolizuojanti instaliacija „Žvaigždės virš jūros“.

Palmiros Mart ir Domo Rimeikos nuotr.

Visgi prieš eglės įžiebimą vykęs vaidinimas nuvylė dalį klaipėdiečių – dėl prasto įgarsinimo nei buvusieji šalia remontuojamos Teatro g., nei šalia Dramos teatro negirdėjo, ką pasakojo profesorius apie savo susitikimą su Simonu Dachu, karaliene Luize ir paslaptinguoju uostamiesčio vaiduokliu, kurie atgimė filmuotoje medžiagoje.

Sulaukę miesto mero Vytauto Grubliausko ir Kalėdų senelio sveikinimo, lankytojai toliau galėjo linksmintis diskotekoje arba šalia atstatomos šv. Jono bažnyčios klausytis kalėdinių giesmių, atliekamų Liepojos simfoninio orkestro pučiamųjų grupės. Šį irgi jau tradicinį evangelikų liuteronų bendruomenės renginį yra pamėgę vyresnio amžiaus klaipėdiečiai.

Tiesa, dauguma klaipėdiečių po eglės įžiebimo skubėjo namo – vykstantieji į pietinę miesto dalį sunkiai tilpo į miesto autobusus, kurie buvo perpildyti.

Šeštadienio vakarą išpuoštame senamiestyje prasidėjusios kalėdinės linksmybės Klaipėdoje tęsis iki pat Trijų Karalių.

Jau sekmadienį nuo 12 val. Teatro aikštėje vyks tradicinė, 17-oji paramos akcija „Maltiečių sriuba“. Akcijos metu surinktos lėšos skiriamos vienišų senelių globai ir maitinimui.

Tam pačiam tikslui skiriamas ir Lietuvos verslo kolegijos organizuojamas irgi tradicinis labdaringas bėgimas. Jis 13 val. startuos Turgaus g. 21, registracijos pradžia – 11 val. Išankstinė registracija www.ltvk.lt/renginiai.

Visą kalėdinių renginių programą rasite čia.

6 Comments

  1. Nezabitauskas

    Taip, eglės kitaip nei tobula nepavadinsi. Visa Lietuva, ypač sostinės pompadūrai, turėtų ją pamatyti. Gal prisimintų, kas yra geras skonis ir elegancija.
    Tačiau man gaila šios eglės, nupjautos ne kažkur tankiuose miškuose, o mūsų mieste ir dar kur – Botanikos sode! Kaip beaiškintų tokį sumanymą palaiminę ponai, man vis tiek pikta. Juk dėl abejotinos prasmės statybų nieko protingiau nesugalvota, kaip sunaikinti vieną pirmųjų Botanikos sodo eksponatų.

    Reply
  2. Gražu

    Kaip visada – kuklu,gražu. Ir bendrai šiemet Klaipėda buvo labai gražiai apželdinta

    Reply
  3. plius minus

    Džiugu ir manau , kad su Eglute šiemet pataikėme į 10 – tuką , ko palinkėčiau ir ateityje 🙂 Nurungėme Vilnių natūralumu ir kuklumu , nors Sostinę kaip ir skriausti nevalia 🙂

    Reply
  4. Joris

    Ant kiek eglutė graži, turbūt gražiausia Lietuvoj šįmet, tai ant tiek klaikus pats įžiebimo renginys- tos fonograminės dainos anglų kalba, tiek apgailėtinai atrodęs Kongas paliko slogų įspūdį. Bet tiek to. Pasidžiaukim šventėmis, buvimu drauge ir, kad kaip banaliai beskambėtų, taikiu dangumi, ką kasdien girdžiu iš savo bendradarbės ukrainietės.

    Reply
  5. Eglė

    Labai prastas įgarsinimas ir nuobodus senoviškas kažkoks vaidinimas…Nuliūdino – pats prasčiausias pasirodymas iš matytų per 13 m. , netinkamas prie gan futuristinio, disco, modernaus aikštės papuošimo. Anksčiau būdavo neįmanoma susikalbėti, o dabar tik aplinkinių pokalbiai girdėjosi… Eglė ir aikštė – puikūs❤️

    Reply
    • žiūrovas

      Režisūra tragiška, įgarsinimas irgi, daug kliauzų, o pati aikštė ir eglutė- tobula.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This