Daugiabučių kiemų tvarkymas kontrolieriams paliko neįdomus

Miestas

Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba nusprendė, kad yra netikslinga tęsti tyrimą, kurio tikslas – „išanalizuoti daugiabučių namų kiemų būklės gerinimo sistemą, vykstančius ar planuojamus pokyčius ir nustatyti su tuo susijusias problemas”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Išankstinį tyrimą ši tarnyba pradėjo, nes, pasak jos, tai yra itin aktualus klausimas, „kadangi šiais darbais bus gerinama miestiečiams jų artimosios gyvenamosios aplinkos infrastruktūra, didinamas kiemų saugumas, sprendžiamos automobilių statymo kiemuose problemos”. Tačiau šių metų gruodžio pradžioje ši  kontrolieriai pranešė, „kad tęsti auditą netikslinga, kadangi tolesnis pagrindinis tyrimas neduos pridėtinės vertės ir laukiamo audito poveikio”.

Audito subjektas buvo  Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Vertintas laikotarpis – 2019–2022 m. I pusmetis.

Sprendimas netęsti audito srityje, kurią Kontrolės ir audito tarnyba įvardijo kaip itin svarbią, priimtas „įvertinus išankstinio tyrimo metu nustatytas galimas problemas bei rizikas, kurios kartojasi ir atitinka ankstesnių Tarnybos auditų metu nagrinėtus klausimus (objektų eiliškumo nustatymas, sutarčių vykdymo kontrolė, garantinio laikotarpio kontrolė, metinių veiklos planų vykdymas ir rodiklių skaičiavimas)”.

O taip pat todėl, kad šiuo metu situacija keičiasi, nes yra priimti nauji nacionaliniai ir vietiniai teisės aktai, įgyvendintos rekomendacijos ar rengiamasi jų įgyvendinimui.

Kontrolierių manymu, nustatytas problemas tikslinga vertinti praėjus keleriems metams po naujų tvarkų įsigaliojimo bei anksčiau pateiktų rekomendacijų įgyvendinimo

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Baltijos ir Taikos pr. sankryža: baigta kaltųjų paieška

Pernai rugpjūtį priėmusi sprendimą nutraukti sutartį dėl Baltijos ir Taikos prospektų žiedinės sankryžos rekonstravimo techninio projekto parengimo, Klaipėdos savivaldybė iškart ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Švietimas

14 vaikų vasaros stovyklų organizatorių turės grąžinti pinigus

Ne pagal paskirtį praėjusiais metais panaudotos savivaldybės biudžeto lėšos turi būti grąžintos, – taip nurodyta Klaipėdos miesto savivaldybei audito ataskaitoje ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdoje sunkiai pasiekiama ilgalaikė globa

„Klaipėdos miesto savivaldybėje nesukurta aplinka, kuri užtikrintų ilgalaikės socialinės globos prieinamumą”, – tokią pagrindinę išvadą padarė Kontrolės ir audito tarnyba, ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This