Į teisiamųjų suolą sės klaipėdietis, buvę policijos pareigūnai ir advokatas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje praeityje ne kartą teistas V. V., buvę policijos pareigūnai E. T., V. M. ir anksčiau advokatu dirbęs M. N. kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, trukdymu teisėjui, prokurorui, pareigūnams atlikti savo pareigas baudžiamosios bylos tyrimo metu.

Ši baudžiamoji byla susijusi su prieš keturiolika metų įvykdytu rezonansiniu nusikaltimu. 2008 m. vasarą Klaipėdoje savo bute buvo rasta nužudyta jauna moteris. Dėl nužudymo pradėto ikiteisminio tyrimo metu buvo išsiaiškinta, kad tą naktį, kai buvo padarytas sunkus nusikaltimas, moters bute lankėsi kaltinamasis V. V. ir jo pažįstamas E. B. Po nužudymo abu įtariamieji nuo teisėsaugos pareigūnų buvo pasislėpę, tačiau V. V. po kelių savaičių buvo sulaikytas. Jis tyrėjams teigė, kad lemtingą naktį fizinį smurtą moters atžvilgiu naudojo E. B., o jis pats jos nemušė. E. B. po dvejų metų buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje ir atgabentas į Lietuvą. Apklaustas įtariamuoju E. B. davė priešingus parodymus, kad moterį mušė ne jis, o V. V., tačiau vėliau savo parodymus kardinaliai pakeitė ir prisipažino nužudęs moterį.

Po šio E. B. prisipažinimo ikiteisminis tyrimas V. V. atžvilgiu dėl nužudymo buvo nutrauktas ir jis nužudymo byloje buvo teisiamas tik dėl bute buvusių daiktų vagystės, nusikaltimo ir jį padariusio asmens slėpimo. 2014 m. rudenį Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu E. B. už klaipėdietės nužudymą buvo nuteistas, o V. V. išteisintas.

Vėliau, tiriant kitą kaltinamojo V. V. 2017 m. padarytą sunkų nusikaltimą ir matant panašų jo elgesį, buvo pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas. Surinkti duomenys leido įtarti, kad E. B. parodymus dėl moters nužudymo pakeitė ne savo noru, o prieš jį buvo naudojamas fizinis ir psichologinis smurtas. Įtariama, kad E. B. atžvilgiu psichologinį smurtą naudojo V. M. ir E. T.

Kaltinimai pareikšti ir kitose baudžiamosiose bylose

Šiuo metu Lietuvos teismuose nagrinėjamos dar trys baudžiamosios bylos, kuriose kaltinimai pareikšti V. V., vienoje iš jų kaltinimai taip pat pareikšti E. T. ir M. N.

Šiaulių apygardos teismas nagrinėja baudžiamąją bylą dėl narkotikų platinimo. Šioje byloje kaltinamajam V. V. ilgą laiką taikoma griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas. Teismas sutiko su prokuroro nuomone, jog sušvelninus kardomąją priemonę vyras gali slėptis nuo teisėsaugos pareigūnų. Kratų metu buvo rasti laiškai ir failai su laiškų nuotraukomis, kuriuose buvo išdėstyti V.V pabėgimo planai.

Panevėžio apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl prekybos žmonėmis, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, trukdymo teisėjui, prokurorui, ikiteisminio tyrimo pareigūnui vykdyti pareigas, organizavimo sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, melagingų parodymų davimo. Kaltinimai byloje pareikšti aštuoniems asmenims.

Šioje byloje V. V. kaltinamas tuo, kad jis, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už narkotikų platinimą, su jį gynusiu advokatu ir kitu asmeniu surado ir įkalbėjo niekuo dėtą asmenį už 30 tūkst. eurų piniginį atlygį ir tėvų kapo sutvarkymą prisiimti baudžiamąją atsakomybę vietoj V. V. Kartu su V. V. byloje kaltinami tie patys E. T. ir M. N.

V. V. taip pat kaltinamas tuo, kad jis su bendrininkais planavo sunkiai sužaloti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato specializuoto padalinio vadovą. Panevėžio apygardos teisme taip pat nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje V. V. kaltinamas papirkimu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This