Ir Klaipėdos rajone pagrūmota dėl blogai valomų kelių

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybėje įvyko jau antrasis per pastarąją savaitę susitikimas su rangovu, atsakingu už kelių valymą ir barstymą. Nors situacija išties neeilinė, nes snigti nepaliauja visoje šalyje ir su problemomis susiduria be išimties visi miestai, tačiau įmonei „Ecoservice“, kuri yra atsakinga už rajono kelių valymą, išsakyti priekaištai dėl nepakankamos valymo darbų kokybės, praneša Klaipėdos rajono savivaldybė.

Savivaldybės vadovai rangovui pabrėžė, kad gyventojai skundžiasi ne tik nevalytomis gatvėmis. Po praėjusios savaitės stipraus snygio kai kurios gatvės pasidengė ledu ir jomis važiuoti buvo itin sudėtinga. Todėl pareikalauta dažnesnio barstymo druska ir smėliu, ypač tose gatvėse, kur eismas yra intensyviausias.

Pasak rangovo, artimiausiu metu oro prognozės žada mažesnį kritulių kiekį, tad per artimiausias dienas dės visas pastangas stabilizuoti padėtį rajono keliuose. Rangovui taip pat priminta, kad pagal sutartį už prastą kelių priežiūrą yra numatytos ir piniginės baudos.

Visoje rangovo technikoje yra sumontuota GPS sistema, tad, pasak seniūnų, prisijungę jie mato, kurie keliai ir gatvės ir kurią valandą buvo valomi. Taip pat jie pagal susidariusią situaciją informuoja, kuriuos kelius ir gatves būtina nuvalyti pirmiausia. Prioritetas – gatvės ir šaligatviai šalia ugdymo įstaigų bei ten, kur eismas intensyvesnis.

Dažniau valyti šaligatvius įpareigoti ir seniūnai – kad gyventojai saugiai pasiektų svarbiausias paslaugas teikiančias įstaigas – ligoninę, pašto skyrius, autobusų stotį ir stoteles.

Primenama, jog dėl kelių valymo galima kreiptis į savo seniūnus, kurie fiksuoja tokius pranešimus ir rangovui siunčią informaciją, kur situacija blogiausia ir kur reikia skubaus valymo. Kai kurios seniūnijos į pagalbą yra papildomai ir pačios pasitelkusios ūkininkus, turinčius kelių valymui reikalingą techniką. Sendvario seniūnija į pagalbą papildomai pasitelkė dar tris rangovus, nuolat su papildomais pajėgumais kelius prižiūri ir kitos seniūnijos.

Pranešama esą daugiausia nusiskundimų rajono savivaldybė sulaukia dėl regioninės reikšmės kelių, kurių priežiūra rūpinasi Lietuvos automobilių kelių direkcija. Planuojamas pasitarimas ir su šios įmonės atstovais. regioninius kelius galima pranešti tiesiogiai į Lietuvos automobilių kelių direkciją trumpuoju telefonu 1871.

1 Comment

  1. durnių kraštas

    Kad politikai nėra protingiausi tautos atstovai, niekam ne paslaptis. Bet gal ir jie turi giminaičių, kurie dirba Islandijoje, Norvegijoje? Tai šie galėtų papasakoti, kad Skandinavijoje kai žiemą ateina blogi orai ( o jie ten trunka savaitėmis), tai valdžia pirmiausia praneša visiems: neikit ir nevažiuokit iš namų. Kelininkai uždaro kelius ir visi kantriai laukia, kol stichija pasibaigs. Tada nuvalo, sutvarko ir jau galima vėl normaliai gyventi. O Lietuvoje politikieriai kiekvieną žiemą vis išradinėja dviratį – beria mūsų pinigus į balą (sniegą) ir dar aiškina gatvių valytojams, kad šie dirbti nemoka. Tai ko sėdit kabinetuose – pirmyn su kastuvais į gatves ir rodykit pavyzdį.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pakuotes ir antrines žaliavas Šilutės rajone toliau rinks „Ecoservice“

Šilutės rajono savivaldybėje pakuočių ir antrinių žaliavų surinkimu toliau rūpinsis aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“. Įmonė laimėjo konkursą išrūšiuotoms stiklo, plastiko, popieriaus ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas

Šluoti gatves vietomis trukdo gyventojų nuolat laikomi automobiliai

Kasdien ankstyvą rytą, nuo 3-4 valandos, į pagrindines uostamiesčio gatves išvažiuoja UAB „Klaipėdos paslaugos“ vakuuminės šlavimo mašinos, iš kelkraščių surenkančios ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This