Dėl sniego gatvėse kaltintos varnos ir Autobusų parko direktorius

Miestas, Svarbu

„Varnos lesa tą druską nuo gatvių”, – antradienį Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komiteto posėdžio, per kurį, be kita ko, aptartas ir Klaipėdos autobusų parko (KAP) vadovo likimas, metu tvirtino Alina Velykienė.

Tačiau sunkiai susidorodamas su sniego valymu gatvėse Autobusų parkas pasirašė sutartį dėl panašių darbų visoje Vakarų Lietuvoje. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutartis su AB „Kelių priežiūra” dėl važiuojamosios dalies valymo nuo sniego mechanizuotu būdu visu kelio pločiu pasirašyta dar birželio pabaigoje, tačiau KAP apie tai viešai pranešė tik visai neseniai. Sandorio vertė  – 36 tūkstančiai eurų. Šią sutartį kartu pasirašė ir ūkininkai L. Ramanauskienė bei S. Kupliauskas.

Kontrolės komiteto posėdyje buvo keliamas klausimas ir dėl KAP vadovo Vaido Ramanausko atsakomybės, galimybės toliau eiti pareigas.

Komiteto pirmininkas Arvydas Vaitkus klausė, kodėl su juo nenutraukiama sutartis. „Klausimas įdomus”, – replikavo Alvidas Šimkus. Tačiau nuoseklių paaiškinimų nebuvo. 

Inga Kubilienė, Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja, atsakydama į klausimus, kodėl kituose miestuose gatvės valomos geriau nei Klaipėdoje kalbėjo, kad KAP gatves valo laikinai, pripažino, kad jis turi per mažai tinkamos technikos. 

„Tikrai neteisinu rangovų ir kaip pilietis, ir kaip pareigūnas: mačiau, kad tikrai yra labai blogai”, – sakė ji.

Pasak I. Kubilienės, rangovams trūksta patirties, gatves barstyti buvo pradėta per vėlai. Patarėja tikisi, kad ateityje, kai gatves valys trys skirtingos bendrovės, reikalai pagerės.  

Ji aiškino, kad KAP gelbsti situaciją, kai neįvyksta viešieji pirkimai, esą „kaip bevalytų, bet mūsų miestą valo…” Pasak vedėjos, vyksta patikrinimai ir, jei reikės, bus skiriamos baudos.

Į tai komiteto nariai replikavo, kad rangovams ekonomiškai yra pigiau mokėti baudas nei įsigyti technikos.

„Nustokime aukštinti Autobusų parką, – ragino A. Velykienė. – Autobusų parko vadovui iškelta kažkokia byla, o mes nieko apie tai nežinome. Neįmanoma vienam padaryti visų darbų”.

„Pasakysiu atvirai: varnos lesa tą druską nuo gatvių. Jisai netirpsta. Natrio chloridas – maistinė medžiaga”, – rimtai kalbėjo A. Velykienė.

„Tai gal nulesa visas gatves”, – replikavo I. Kubilienė. 

„Atvira Klaipėda” jau anksčiau pranešė, kad KAP sutartimi su privačia bendrove „Klaipėdos miesto tvarka“ pavedė šiai užtikrinti eismo saugumą miesto gatvėse bet kokiomis oro sąlygoms – tiek sningant, tiek esant plikledžiui ar šlapdribai.

Tai atlikti ši bendrovė įsipareigojo už 60,5 tūkst. eurų. O medžiagas gatvių tvarkymui – smėlį, druską, smėlio-druskos mišinį, druskos tirpalą pateikia užsakovas, tai yra KAP. Tačiau pats Autobusų parkas šią medžiagą pagal lapkričio viduryje pasirašytą 8470 eurų vertės sutartį irgi perka iš tos pačios „Klaipėdos miesto tvarkos“.

Sutartis buvo pasirašyta šių metų gruodžio 7 d. ir galioja iki kitų metų liepos 7 dienos. Teigiama, kad sutartis sudaryta „įvykdžius visas sniego valymo paslaugų mažos vertės pirkimo neskelbiamos apklausos būdu procedūras”.

KAP miesto gatvių priežiūros žiemą paslaugą, dėl kurios kokybės pastarosiomis dienomis sulaukiama labai daug gyventojų kritikos ir skundų, teikia pirmą kartą.

Tačiau bendrovės generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas po pirmadienį vykusio uždaro pasitarimo, kuriame dalyvavo meras Vytautas Grubliauskas ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis, tikino, kad „dirba 10-15 metų gatvių valymo patirtį turintys žmonės”.

28 Comments

  1. Varnos

    Paskaičius straipsnį aiškėja jog Klaipėdos mieste skubiai bus skelbiamas konkursas medžiotojų būreliams naikinti varnas….. Įdomu, ar konkursą laimės autobusų parkas, ar Klaipėdos keleivinis transportas? Neniškiui dar vieną aukso kasykla bus atidaryta…..

    Reply
  2. Žilvičių gatvę

    per dvi savaites valė 2 kartus – pravažiavo gatvės viduriu valytuvas, nuleidęs savo „peilį” 5 cm gylyje į sniegą!!! Tai 5 metų vaikiukas su kokiu žaisliniu kastuvėliu daugiau nukasęs būtų :). Tai idiotų šalis, kitaip nepavadinsi. Dar kartą pamatęs tokį cirką, nupaveiksluosiu balvoną vairuotoją ir atsiųsiu savivaldybei, gal tada patikės ką daro ši kompanija.

    Reply
  3. +-

    STT Klaipėdoje už ką algas gauna ? Čia Šulcas savais kanalais tokią informaciją ant lėkštutės, o šitie algas už dyką gauna ir miega kaip meškos. O miesto Tarybos opoziciorieriai, ir buvęs meras statybininkas ( pavardė redakcijai žinoma ) kurie vėl į naujus rinkimus taikys , net kreipimosi į prokuratūrą nesugeba parašyti, nes pastarieji viešą interesą gina tik kai jų kažkas paprašo …
    Nejuokinga.
    Kur mero pareiškimas ?

    Reply
  4. Linas

    Ko gero reiktu atkreipti demesi i viesuju pirkimu konkurso reikalavimus ir jo organizatoriu kompetencija.
    O mums, rinkejams, pries savivaldos rinkimus pasidometi ar tikrai renkame tuos kandidatus, kurie turi gebejimu atlikti atualius visuomenei darbus kokybiskai. Rinkimes atsakingai, kadangi dabartiniai politikai pazadu dalina daug ir greitai, taciau atsakomybe ir morale ju neslegia.

    Reply
  5. durniais laiko

    Buvęs Keleivinio transporto direktorius Nėniškis pasirašo sutartį su Autobusų parko direktoriumi solidžią sutartį, kad tie valys gatves…Neblogai, o po to tie suranda įmonę, kad anie valys tik tie iš jų pačių nupirks druskos. Po tokių bajerių kelias dienas gatvės nevalytos…

    Reply
  6. Grubliauskas su konservatorių dauguma

    kažkodėl pasirašė sutartį su Autobusų parku, kad tie valys gatves, o kai nevalo tai kaltina druską. Ištirps jūsų elektoratas kaip tas sniegas, bet ne nuo druskos, o nuo tokių darbelių, kurie miestiečius erzina.

    Reply
    • chi...

      Nemaišykim su socialdemokratais….tik buvo iki tol užslaptinta.

    • Manau

      kad nė pats Grubliauskas nežino su kuo jis daugumoje šiuo metu.Problema ne koalicijos, o lovys , štai ką svarbiausia išsaugoti

    • Supratau

      Supratau, kodėl žmonės dažnai sako, kad valdžia darbų nedirba, o varnas gaudo. Šaunuoliai, jei tos varnos lesa druską, tai gerai, kad jie tas varnas gaudo.

  7. Dejuojantiems.

    Pakentekit iki pavasario,reikia nemetyti pinigu,taupyti,nevogti.Yra svarbesniu pirkiniu,pvz : kad ir šalies gynybai.

    Reply
    • T

      Bardakas visiškas,ir taip iš metų į metus.

  8. Komentaras

    O ką reiškia GPS duomenys dėl sniego valytuvų nuvažiuotų maršrutų ? O tai , kad GPS agregatus rangovas tvirtina prie savo autobusų, jie ir suka ratus. Ir kuro sutaupo, kodėl ne ekologiškas sprendimas 🙂 Čia nejuokingas juokas 🙁
    O vis tik, ką tas ” kontrolės komitetas ” nusprendė ? Negirdėjome kad būtų kreiptasi į prokuratūrą dėl viešo intereso gynimo ? Baikas pasakoja, kaip ir Miesto tarybos posėdžio metu ir tiek. Oro virpintojai.

    Reply
  9. Valio

    Dievulis padėjo, atsuko dienai šildymą, druska suveikė, nes ji pasirodo veikia tik prie pliusinės temperatūros, ir gatvės nupliko…

    Reply
  10. .

    Buvo Šakalienė Klaipėda nevalė,dabar Kubilienė-kada ateis tas kuris kažkiek valys? Normaliose šalyse iš karto atleistų!

    Reply
    • Normaliose

      šalyse yra susikūrusios pilietinės visuomenės, kurioms rūpi valstybės ar miesto problemos, jos aktyviai dalyvauja ne tik rinkimuose, bet ir apskritai politiniame gyvenime.Ai, tiesa , ten dar yra teisėsauga,kuri jei kas , kiša politikus į cypę be ceremonijų.Kaip yra pas mus – patys žinote…

  11. Anonimas

    Valdininkai renkasi į uždarus ir atvirus posėdžius, iki nukritimo pluša diskutuodami, netgi pajuokauja įtempto darbo akimirkomis, tačiau …. taip ir liko nepatikrinti GPS duomenys dėl sniego valytuvų važiuotų maršrutų.

    Reply
  12. Alina Velykienė

    Artūrai, nekurkite interpretacijų. „Varnos lesa tą druską nuo gatvių”, – antradienį Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komiteto posėdžio, per kurį, be kita ko, aptartas ir Klaipėdos autobusų parko (KAP) vadovo likimas, metu tvirtino Alina Velykienė.

    Ne tvirtino, o juokiausi aš 🙂 ir kiti juokėmės, nes situacija, kai „juokas pro ašaras” liaudyje vadinasi 🙂

    Reply
    • Ką dar

      ten darote ,tuose posėdžiuose?

  13. Auditorius

    Nežinau, nežinau Alksnynes gatve ir viduje kiemai ledo maniežas, jei ivyks avarijos kas bus atsakingos, policija sako pasirinkite saugu greiti, kad ten ir ant 5 km per valanda masina nesa.

    Reply
    • pastebėta

      Alksnynės g. yra visiškai užstatyta automobiliais. Ją pravažiuoti net vasarą su valymo mašina yra problematiška. Kaip ten įlysti žiemą net ne įsivaizduoju.

  14. Simona

    Nesupratau ką išaiškino kontrolės komitetas. Ar kad druska kalta, ar kad valdininkai nebesugeba organizuoti darbo. Visos reformos, kurios buvo daromos keturis metus privedė prie neskaidrumo, korupcijos ir betvarkės. Tai turėjo ir pasakyti.

    Reply
    • Palanga987

      Nutars kad varnos kaltos

    • Išsiaiškino,

      kad kaltos varnos.

  15. Ramass

    Valio , pradėjo stebuklingai druska veikti . O sakė reik -12 . Ar vistik reikėjo tik ją barstyti , o ne imituoti barstymą.

    Reply
  16. O pietinė miesto dalis

    šiandien nuvalyta puikiai . Jūrininkų prospekte vyrai net su šepečiais , išlipę iš mašinos, gatvę grandė .

    Reply
  17. plius minus

    Karalius nuogas, o mums dar įrodymų reikia , kad bobutė be kiaušinių, tai tikrai ne senelis.
    Neturiu žodžių ir visų šitų melagių ir apsimetėlių, kurie vykdydami partinius nurodymus ar iš savo gobšumo vagia , per rinkimus nerinksiu . Taip taip , tų , kurie dabar Miestą valdo politiškai, prijungiant ir opoziciją visiškai be kiaušinių .

    Reply
  18. Klaipėdietė

    Sutartis turėjo būti tokia, kad už blogai atliktą darbą būtų nemokama. Kažin, ar taip yra?

    Reply
    • Ponia,

      kaip galima sau nemokėti?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This