Kuršių mariose – dreifuojantis ledas, Minija – užšalusi

Regionas

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, jog daugelyje vietų šalyje ežerai jau yra užšalę. Primenama, jog ežeruose ledo storis laikomas tvirtu ir jau galintis išlaikyti žmogų, kai yra storesnis didesnis nei 7 cm. Grupei žmonių išlaikyti ledo storis turi būti ne plonesnis kaip 12 cm.

Tuo metu ties Nida ir Ventės ragu Kuršių mariose – dreifuojantis ledas, o Minija ties Lankupiais yra užšalusi, tačiau teigiama, jog upėse ledo danga niekada nebūna saugi.

Trečiadienį vietomis, daugiausia šiauriniuose rajonuose, krituliai, vyraus nedidelis sniegas. Didesnėje šalies dalyje pustys, kai kur galima silpna lijundra. Vėjas pietvakarių, pietų, 8–13 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Vakariniame šalies pakraštyje numatoma 0–2 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį pietinėje šalies pusėje, dieną daug kur pasnigs. Naktį vietomis pustys. Vėjas naktį pietų, pietryčių, 7–12 m/s, dieną besikeičiančios krypties, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 8–13, kai kur pragiedrėjus iki 15, dieną 3–8, Kuršių nerijoje apie 1 laipsnį šalčio.

Penktadienį ir šeštadienį Klaipėdoje – minusinė temperatūra ir dieną, ir naktį, o sekmadienį jau prognozuojamas nedidelis lietus ir iki 2 laipsnių šilumos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This