,,Dialogas”: projekto įgyvendintojų ir dalyvių mintys

Kultūra

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, Apeirono teatras pakvietė klaipėdiečius švęsti bendrystę ir autentiškumą. Į paskutinį projekto ,,Dialogas“ renginį pakviesti LGBTQ+ bendruomenės nariai bei šiai bendruomenei neabejingi uostamiesčio gyventojai dalinosi prisiminimais ir mintimis apie projektą.

,,Visus metus nuosekliai dirbome, kūrėme, būrėme, bendravome su jauna Klaipėdos LGBTQ+ bendruomene. Šiandien negaliu nustoti stebėtis, kaip stipriai tokie projektai gali įtraukti į pilietiškumo filosofinę analizę ar padėti paaiškinti visuomenėje vykstančius susiskaldymo procesus, bendruomenių santykio filosofines problemas. Kokia dviprasmiška yra bendruomenės sąvoka, savyje talpinanti įtrauktį ir atskirtį”, – atviravo Apeirono teatro aktorė, režisierė ir viena iš projekto autorių Greta Gudelytė.

Atviros organizatorių mintys įkvėpė pasisakyti ir projekto dalyvius.

,,Tokie projektai labai reikalingi Klaipėdos jaunimui, ypatingai tiems, kurie išties jaučia diskriminaciją ar patyčias”, – nuomonę išreiškė Vakarų LGBT bendruomenės aktyvistas Kiril Snežko.

,,Kaip ne LGBTQ+ žmogus džiaugiuosi, kad ir mano vaidmuo yra įtrauktas! Juokas juokais, bet kūrimas tos terpės, kur žmonės gali būti tokiais autentiškais, kokie yra, tai nuostabi iniciatyva, tad ačiū už šį didelį darbą”, – mintimis pasidalino projekto dalyvis Naglis.

Susitikimo metu taip pat buvo pristatyta dokumentika ir teatrinės raiškos dirbtuvių-stovyklos ,,Sakai” metu sukurti audiovizualiniai kūriniai. Po pristatymo vyko kūrinių aptarimas.

,,Pastebėjau dominuojantį individualų uždarumą pačiame kūrybiniame procese, nes dauguma pasirinko kurti vieni, taip savotiškai užsidarant savo asmeninėje meditacijoje. Šis pastebėjimas mane pačią nustebino, nes pačioje stovykloje teatrinės raiškos dirbtuvių metu tvyrojo priešinga – labai bendruomeniška atmosfera, – pastebėjimais dalinosi Apeirono teatro režisierė, aktorė bei viena iš projekto organizatorių Eglė Kazickaitė. – Sunku pasakyti, kodėl taip yra, bet norėtųsi jums, projekto dalyviams, palinkėti, kad visada būtų aplink tie žmonės, iš kurių būtų galima suformuoti ratelį ir kuriame būtų galima paverkt ar pasidžiaugt”.

,,Noriu tikėt, kad projektas padėjo suformuoti pagrindą tokiam ratui Klaipėdoje ir visa tai nepasibaigs su lyg šiuo susitikimu, – mintį pratęsė projekto koordinatorė Aurelija Ženčiauskė. – Man taip pat labai norisi padėkoti Apeirono teatro savanoriams, Vakarų LGBT bendruomenei ir tiems, kurie buvo su mumis nuo pačio pirmo susitikimo. Žinau, kad projekto buvo prasmingos kiekvienam įsitraukusiam. Ir visai nesvarbu, ar tai buvo LGBTQ+ žmogus, ar tiesiog atviras, smalsus, save bei kitus žmones pažinti trokštantis, žmogus”.

Projektą ,,Dialogas” finansavo Europos socialinis fondas, palaikė Klaipėdos miesto integruotų investicijų teritorijos vietos veiklos grupė, įgyvendino Apeirono teatras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Gitanas Nausėda: „Uostas turi grąžinti miestiečiams tai, kas priklauso“

Prezidentas Gitanas Nausėda, kurio antradieninį vizitą Klaipėdoje vainikavo susitikimas su uostamiesčio senjorais Bendruomenės namuose, tikina, kad tai nėra jo rinkimės ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

ELTA

Petrui Gražuliui pareikšti įtarimai byloje dėl LGBT+ bendruomenės įžeidinėjimų

Gargžduose išrinktas Seimo narys Petras Gražulis teigia, kad jam buvo pareikšti įtarimai byloje dėl LGBT+ bendruomenės įžeidinėjimų. Parlamentaras taip pat ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

ELTA

Petras Gražulis į apkaltos komisijos klausimus neatsakė

Dėl Gargžduose išrinkto parlamentaro Petro Gražulio teisinės neliečiamybės spręsianti Seimo sudaryta tyrimo komisija antradienio vykusio posėdžio metu išklausė prokurorų argumentus. ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This