Kas už šaligatvių nevalymą atlygins padarytą žalą?

Mums rašo

Inga, skaitytoja
2022-12-16

Komentarų: 27

Sveiki, emocijoms atslūgus, prisėdau Jums parašyti apie šiandienos situaciją.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Šiandien [ketvirtadienį] ryte susiruošiau su vaiku į maisto prekių parduotuvę. Vaiką nešiausi nešioklėje. Norėjau pereiti į kitą gatvės pusę, tačiau pamačiusi, kad kraštai šaligatvių yra nenuvalyti – pilna sniego, tai, kad man lengviau būtų praeiti (vis dėlto nešuosi ir vaiką), nusprendžiau kirsti Malūninkų gatvę ir per pėsčiųjų perėją pereiti į kitą pusę. Tik žengiau į Malūninkų gatvę ir pradėjau slidinėti – kritau su vaiku.

Gerai, kad vaikas nešioklėje, tai vaikas ant manęs užvirto. Labai susitrenkiau visą nugarą, kojas (stengiausi kaip įmanoma išsilaikyti ant ledo), sėdmenis. Iki šiol skauda. O aš juk turiu kasdien kilnoti savo vaikelį, rūpintis juo, negaliu sau leisti net sirgti. Taigi, kilo man toks klausimas – gerai, kad man paslydimas baigėsi pakankamai gerai. Pas daktarę dar nebuvau, tikiuosi, tai tik stiprus sutrenkimas. O kas būtų, jei vaikas būtų susitrenkęs?

Ar už šaligatvių, gatvių valymą atsakingos valstybinės ir nevalstybinės įmonės yra pasiruošusios būti užverstos ieškiniais? Ar pasiruošusios atlyginti padarytą žalą?

Nei šaligatviai valomi, nei gatvės valomos, apie pabarstymą smėliu nėra nė ką kalbėti. Tai gal dabar patys gyventojai yra atsakingi už šaligatvius. 
Mano išvada tokia: labai aplaidžiai žiūrima į gatvių, šaligatvių valymą. Laukiama tikriausiai tokio įvykio, po kurio jau nebūtų kaip pasiaiškinti, kodėl nėra valoma, barstoma. Ir kiekvieną žiemą turime tokią pačią situaciją.

Kur namo administratoriai? Kodėl daugiabučių kiemai nepravalomi, nepabarstomi, mokame mokesčius ir matau tik, kad kai yra ruduo -sugriebiami lapai, pašluojama. Kai ateina žiema, yra sniego, ledo – nieko nedaroma. 

Ir dar vienas dalykas, ką pastebėjau. Praeivių buvo, kai aš su vaiku kritau, bet nei vienas nepriėjo, nepaklausė, ar viskas gerai, nepadėjo atsistoti. 

27 Comments

  1. konservatoriai

    Klaipėdos valdžioje jie paskutinius metus valdo, tai lai ir atsako. Giriasi matome dar kažkuom, tad vėl prašys balsuoti, bet tai ką pridirbo šiemet su gatvių valymu tai yra viršūnė.

    Reply
  2. N,

    Užtat kai švenčiami baliai festivaliai, šitas riebiašik.pirmas.

    Reply
  3. apsileidėliams gėda

    Laukininkų 33,35 nepraeiti šaligatviais,nors pilvu šliaužk,o prie 35 dar ant važiuojamosios dalies išrausti konteineriai.Betvarkė,kas ir ką dirba neaišku.

    Reply
  4. klaipediete

    Tokio nevalyto miesto dar neteko matyti, senjora i skundžiasi, kad negali prieiti prie poliklinikos, mamos skundžiasi, kad su vaikais sunku išbristi iš nenuvalytu kiemų, šaligatvių o neįgalusis yra įkalintas namuose, nes niekam nerūpi nevalyti šaligatviai, kiemai, gatvės. Mūsų valdžia oriai tyli, begėdiškai dejuoja, kad varnos nulesa druska. Ponia Kubilienė sedėdama ant dviejų kėdžių irgi tyli, matyt neturi supratimo, kaip su sniego valymu tvarkytis. Gal tegul pasikonsultuoja su p. Šakaliene, kuriai dirbant padėtis žiema būdavo valdoma ir
    su įmonėmis valančiomis gatvėmis baudomis susikalbėdavo. Ponia Kubiliene vien grožio šiam darbui neužtenka, pats laikas jau jums imtis darbo ir valyti miestą nuo sniego!
    Įdomu būtų sužinoti, kur dingo kiemsargiai….. Namų valdos sugeba tik sąskaitėles pateikti. Kiemai nevalyti, o už kiemų valymą tikrai bus priskaičiuota kaip už nuvalyta. Tokio begėdiško pasityčiojimo iš miesto gyventojų dar neteko pajusti ne iš vienos valdžios. Siūlau miesto merui savivaldybes administracijos valdininkams su administracijos direktoriumi priešakyje ne metines premijas išmokėti, o lopetas nupirkti ir tegul eina sniegą valyti, jei nesugeba organizuoti sniego valymo darbų.
    Pasistenkti yra dėlko, juk rinkimai artėja!

    Reply
  5. Joris

    Labai nenustebčiau, jei po tokios žiemos ir „puikios” miesto priežiūros miestiečiai ir vėl Grubliauską išrinktų. Prieš ketverius metus galvojau, kad šis atsitiktinis žmogus valdžioj perrinktas nebus, bet kur tau…

    Reply
    • Nij.

      Jį išrinko jauni ” buduliai”, suvažiavę iš Žemaitijos kaimų.

  6. Gentviliukas apsiskelbė

    Kad klimato atšilimas…..cha….jo ar jis skiria -nuo+.
    Jo iškirto miškus ,iškirto misto medžius…..

    Reply
  7. Už miesto tvarkyma atsakinga Kubilienė

    Kas ja pastatė vedėją? Kokia Kubilienė toks ir miestas. Siaubas. Nevalytas, iškirsti medžiai, dėl noro uždarbIauti užbetonavo miesta. Kas surinkti už mašinu stovėjima

    Reply
  8. Rasa

    Kuncų -Mogiliovo šaligatviai nevalomi,tik pravažiuota. Žmonės slidinėja,virsta – pati mačiau. Gatvė – ledo ir sniego mišinys.Šeštadienis

    Reply
  9. vardas

    Atsimenu sovetu laikais buvo tokia lenta miesto centre.Musu miesto gieda. Gal ja reiketu vel pastatyt kur nors prie merijos???liepu gatve vos isvazioji.viesbuciai viktorija ir klaipeda pilna sniego.atveza sveciu .geda.

    Reply
  10. Mindaugas

    Na taip čia žiema nevalomi nei keliai nei šaligatviai,iš autobuso baisu išlipti. Klaipėdos meras visai apsileido.

    Reply
  11. Anonimas

    Teko matyti,kaip traktoriukas su ” šepečiu „vargo per šaligatvio pusnis net pats klimpdamas…

    Reply
  12. Absurdas

    Taip miesto valdžia kalta kad sninga yra žiema ir o tu dieve netgi būna slidu! Ji kalta kad kiekvienam po kojomis nenuvalo ir su pagalvėm negaudo krintančių. Jei jau taip reikėtų valdžią kaltinti ir dėl šlapių grindų jūsų vonioje, nes mokesčius juk mokat! Ir aplamai vadžia kalta dėl visų jūsų gyvenimo bėdų. Tik vargu ar nuėjot bent jau balsuoti.

    Reply
    • Dovilė

      Klausyk tu, absurde, matyt dirbi prie tų pačių namų valdų arba savivaldybėje. Kitaip eitum už tvarką ir žmonių saugumą. Taip! Jie privalo valyti kiemus, už tai mokam mokesčius!!! Jei man taip atsitiktų, kaip autorei, tikrai užtampyčiau po teismus . Pagaliau tvarka turi būti.

  13. Sigita

    Gerai atmenu Tarybinius laikus, eini 6 val. į darbą, o šaligatvius jau grando valytojai, ledą netgi su kirstukas kerta, kad būtų švaru.. nebuvo jokių problemų ziemą, o sniego ir šaltų žiemų buvo daug..

    Reply
    • D

      Esminė smulkmena – „tarybinės” žiemos buvo sniegingos, bet su pastoviais orais, o ne kaip pastaraisiais metais per trumpą laiką iškrenta mėnesio kritulių norma 😉

  14. Domas

    Vakar – penktadienį- net 3 val vaikščiojau po centrą visomis pagrindinėmis gatvėmis, ir niekur nemačiau nei vieno sniego valytuvo. Už tokią miesto nepriežiūrą būtina taikyti tūkstantines baudas.

    Reply
  15. Audronė

    Manau, kad mokesčiai nėra tokie, kad kiekvienam pavalyti po kojom. Perdaug norima mokesčiais skylių užlopyti. Kas dėl praeivių pagalbos , čia kaip ir su mokesčiais. Mokam – tegu ir padeda.

    Reply
  16. .

    Sulupės gatvėje puikiai šaligatviai nuvakyti! Kiemai ne, bet šaligatviai tiesiog nublizginti

    Reply
  17. Vytka Grumblys

    Dudoriu i kaliuze!

    Reply
  18. TAIP

    Ziemos metu salygatviu valytojams mokekyte daugiau ir ,kad dirbtu kiekviena diena ,o be to prie autobusu stoteliu turetu buti nuvalytas saligatvis .kad islipus is autobuso nereiketu lipti i pusnis

    Reply
    • ?

      Juokaujate gal? Kelininkams mokėt daugiau kad dirbtų 3 mėnesius per metus kiekvieną dieną, o mokytojai gauna mažiau, dirba ir neiškelta sąlyga jog nedirbs kiekvieną dieną kol algos nepakels.

  19. Aušra

    Baltijos pr. 1 valo tobulai ir atsakingai. Ačiū kiemo darbuotojai ir įmonei.

    Reply
  20. Štai tokia Klaipėda

    Pačiame centre: Liepų, Danės, Tiltų ir toliau – Taikos šaligatvių net nebandyta valyti. Nei užvakar, nei vakar, nei šiandien. Nesimato niekur jokių valytuvų.

    Reply
  21. Nėja

    Klaipėdiečiai nemoka gatvių valyti: net ir valant ant gatvių palieka apie 5 cm. sniego, o ant šaligatvių ir dar daugiau. Kartais atrodo, kad traktoriukas tik pravažiavo – liko vėžės ir sniegas. Tokiu atveju visai nesvarbu, kokia druska barstoma – kol ji įveikia sniegą, ledas apačioje lieka sveikas. Nepadės nei baltarusiška, nei afrikietiška druska. Siūlyčiau Klaipėdos valytojams nuvykti į Vilnių pasimokyti, kaip valyti gatves. Vilniuje jeigu jau valoma, tai nuvaloma iki asfalto ar šaligatvio plytelių. Vaikštai kai vasarą. Ir druskos reikia mažiau, ir ji veikia gerai.

    Reply
  22. Nėja

    Klaipėdiečiai nemoka gatvių valyti: net ir valant ant gatvių palieka apie 5 cm. sniego, o ant šaligatvių ir dar daugiau. Kartais atrodo, kad traktoriukas tik pravažiavo – liko vėžės ir sniegas. Tokiu atveju visai nesvarbu, kokia druska barstoma – kol ji įveikia sniegą, ledas apačioje lieka sveikas. Nepadės nei baltarusiška, nei afrikietiška druska. Siūlyčiau Klaipėdos valytojams nuvykti į Vilnių pasimokyti, kaip valyti gatves. Vilniuje jeigu jau valoma, tai nuvaloma iki asfalto ar šaligatvio plytelių. Vaikštai kai vasarą. Ir druskos reikia mažiau, ir ji veikia gerai.

    Reply
  23. Būna ir blogiau

    Gerbiama ponia, čia niekam nerūpi su kuo ir kur jūs griuvot. Skamba žiauriai? Taip. Bet tai mūsų miesto atstovų pozicija. Štai 2019 metai turėjome važiuoti su šeima pas senelių, bet mano žmonai, kuri nešė vaiką ne taip gerai pasisekė. Buvo taip pat nenuvalyta ir ji griuvo tik deja vaikas ne ant jos. Žinote ką? Kai buvo pasiskųsta savivaldybei, komisija atvyko įvertinti po geros savaitės kai viskas jau buvo nutirpę ir švaru. Išvados paprastos: kiemas tvarkingas. Taigi, čia niekas nesirūpins. Kaip sako patarlė: skęstančiojo gelbėjimas pačio skęstančiojo reikalas. Tokią turime mieste valdžią.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šalčiausios naktys Lietuvos stebėjimų istorijoje

Lygiai prieš 68 metus šaltis Lietuvoje pasiekė visų laikų žemiausią reikšmę. Visoje šalyje 1956 m. tiek sausio 31, tiek vasario ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

ELTA

Vakarų Lietuvos keliuose - sniegas ir plikledis

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad dėl buvusio arba besitęsiančio snygio, pustymo bei susiformavusio plikledžio sudėtingesnės eismo sąlygos šį rytą ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

Orai

Pajūryje sniegą keis lijundra, stiprės vėjas

Nors artimiausiomis dienomis, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, daugelyje šalies rajonų numatomas sniegas, pajūry jį keis lijundra, o termometro stulpelis dienomis ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This