„Klaipėdos energija”: antrai vadovo kadencijai jokių vilčių nebėra?

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” Stebėtojų taryba neužtars generalinio direktoriaus Antano Katino, kurio įgaliojimų antrai kadencijai nusprendė nebepratęsti įmonės valdyba. Tiesa, procese jau bando dalyvauti ir kai kurie politikai.

Antanas Katinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad įmonės valdyba, kurioje yra Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, 19,47% įmonės akcijų valdančios UAB „Gren Lietuva” logistikos vadovas Rimantas Tenenė ir „Klaipėdos energijos“ finansų direktorius Kęstutis Jonkus, nusprendė, jog A. Katino kadencija nebebus pratęsiama. Kaip pagrindinės priežastys buvo įvardintas aktyvesnių bendrovės veiksmų vykdant senosios katilinės Danės gatvėje konversijos projektą trūkumas, valdybos netenkino ir įmonės finansiniai rezultatai.

Žinia, pagal nuo 2018-ųjų pradžios įsigaliojusius Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pakeitimus tokių bendrovių vadovai priimami į darbą viešo konkurso būdu 5 metų kadencijai. Tas pats asmuo tos pačios įmonės vadovu gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas. Atitinkamo įmonės valdymo organo sprendimu tas pats asmuo gali būti skiriamas antrajai 5 metų kadencijai jei jo vadovavimo laikotarpiu įmonė pasiekė visus jai nustatytus veiklos tikslus.

A. Katinas „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog, jo nuomone, vadovo veiklos vertinimas negali būti atsietas nuo įmonės veiklos vertinimo ir šiuo atveju galimai nesilaikyta pačios savivaldybės nusimatytos tvarkos. Jis vylėsi, kad valdyba dar gali pakeisti nuomonę po įmonės Stebėtojų tarybos posėdžio. Vėliau dar „Klaipėdos energija” platino pranešimą, kuriame tvirtino, kad metus tikriausiai baigs su 800 tūkstančių eurų pelno ir taip pasieks akcininkų iškeltus tikslus. Tai esą leis padaryti pajamos už parduodamus nepanaudotus apyvartinius taršos leidimus.

Stebėtojų tarybai pirmininkauja Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, jos nariais yra „Gren Lietuva” vadovas Vitalijus Žuta ir šios įmonės darbuotoja Diana Grigalionienė bei nepriklausomi nariai Daiva Berankienė, Justas Jankauskas ir Rimas Rusinas.

Praėjusį penktadienį vykusio bendrovės Stebėtojų tarybos posėdžio metu buvo svarstomas klausimas dėl tokio valdybos sprendimo. Anot I. Kubilienės, tada vienbalsiai buvo sutarta paprašyti, kad valdyba ir Savivaldybės administracija pateiktų daugiau informacijos, ar buvo išlaikytos visos reikiamos procedūros.

Apsvarstyti, ar teikti valdybai siūlymą iš naujo vertinti galimybes pratęsti A. Katino kadenciją, Stebėtojų taryba buvo susirinkusi šį ketvirtadienį. Pasak I. Kubilienės, šio neeilinio posėdžio metu buvo įvertinta ir Savivaldybės administracijos, ir įmonės valdybos pirmininko pateikta informacija bei nuspręsta, jog pozicija yra aiški. Tiesa, balsuojant balsai pasiskirstė po lygiai ir lemiamu tapo pačios I. Kubilienės, kaip pirmininkės, balsas.

Savo ruožtu I. Kubilienė akcentavo, jog net jei ir būtų priimtas kitoks sprendimas, tai nebūtų joks įpareigojimas valdybai, nes spręsti dėl vadovo kadencijų, paskyrimo ar atšaukimo yra išskirtinė valdybos kompetencija.

Šios peripetijos šią savaitę buvo aptartos ir Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitete. Jo pirmininkas Arvydas Vaitkus išreiškė pageidavimą į posėdį pasikviesti abi puses ir išklausyti jų argumentus.

13 Comments

  1. Memelietė

    Paskutinis tikras energetikas, puikus vadovas ir specialistas bus išvarytas. Protingi žmonės supranta kas ir kaip…

    Reply
    • Katinui ne draugė, bet palaikau.

      Teisingai sakot. Politinis žaidimas. Ne šiaip valdyboje liko mažiau asmenų nei turėtų būti, savivaldybė tuo pasirūpino, žinodami, kad pirmininkas turės du balsus. Kažkam jau pamieruotas postas. Kam tie profesionalai Klaipėdoje. Čia kaip Petrošiui vieta buvo KRATC paruošta, nors toje sferoje ir projektuose 0, bet kam reikia, tai sulipdo reikalavimus kokius nori.

  2. Stebėtojas su kelnėmis.

    “Fortum” bijo konkurencijos? Martynas Vainorius
    2017-12-20
    19,47 proc. AB “Klaipėdos energija” akcijų valdanti bendrovė “Fortum Heat Lietuva” pradėjo kelti klausimą, ar ši Savivaldybės kontroliuojama įmonė turėtų statyti biokuro katilą Lypkių katilinėje. Kai kurių politikų nuomone, taip suomiai siekia, kad jų valdomai UAB „Fortum Klaipėda“ termofikacinei jėgainei nebūtų sukurtos sudėtingesnės konkurencijos sąlygos. Tačiau patys “Fortum” atstovai tvirtina, jog tokį klausimą kelia tik kaip “Klaipėdos energijos” akcininkai, suinteresuoti vykdomų investicijų tikslingumu. “
    Po tokių investicijų šilumos gamyboje ims dominuoti biokuras, o ne dujos, kurios dabar yra apie trečdaliu brangesnės už jį” sakė “Klaipėdos energijos” vadovas.
    Na, kas buvo teisus, ir kas ir dėl ko šiandien siekia susidoroti su Katinu.

    Reply
    • Puciu

      Nebera fortumo senai jau atsibusk zmogau?

    • Tam puciu.

      Tebėra fortumas žmogau, prasikrapštyk akis ir apsiuostik, kaminas rūksta, šiukšlės smirda, brangią šilumą ir dar brangesnę elektrą gamina. Čia ta pati „mergaitė”, tik „nutekėjo” kitam, pavardę pakeitė, bet charakteris ir suknelė liko ta pati.

  3. Miestelėnai netylekit

    Miestelėnai pamąstykite, kad čia ne tik simonos bet ir forumo kerštas Katinui. Sumontavus KLE biokuro katilus, kam įnirtingai priešinosi simona ir forumas, tik tvirtai pritarus Merui, jums buvo per penkis metus dėl sumažėjusios šilumos kainos sutaupyta apie dešimt milijonų, o tie pinigai pradingo iš forumo pelno. Dabar jau ruošiama atgaivinti Geoterma, kuri leistų dar sutaupyti milijoną kitą, ir vėl forumas galėtų mažiau apiplesineti miestelėnus, todėl fortumo kenkėjai KLE valdyboje ir stebėtojų taryboje nesiklauso NEPRIKLAUSOMU narių nuomonės. Savivaldybės funkcionieriai joje tarnauja fortumo, o ne miestelėnų interesams. Meras matyt yra supančiotas ir tyli.
    Miestelėnai, netylekit, forumas eilinį kartą ruošiasi jus apiplėšti.

    Reply
  4. Pranašas

    Kongui nurodyta kažką pasodinti į aukštos kvalifikacijos energetikos specialisto gerai sutvarkytos imonės vadovo kėdę. Tas „kažkas” ir bus savas, paklusnus bei geras partijos vadybininkas. Gėda!

    Reply
  5. Juozas

    Vat bus jam išvaryti Simonavičiūtės vyrą ( dirbo dispečerinei vairuotoju ) jam tada buvo pasakę, kad lazda turės du galus. Vat ir keršto valanda išaušo.

    Reply
  6. sildom

    Kai isvarys Katina jauciu prisigersim iki zemes graibymo. Ir vien del to, kad jis nekencia stikliuko megeju, bet labai megsta alkotesterius. Turbut prisimenat, tokie buvo ( beje, nepatvirtintais duomenimis 1 ju nuoma menesiui buvo 1.000 euru*3 vnt 3.000 i menesi *18 menesiu trukusi mobinga 54.0000 euriuku) vat sitam tai tikrai negaila ane? Cia, tik pumpureliai ir kiek mes dar nezinom.

    Reply
  7. Liko konkursas

    Paskutinioji katino uabui… Pakalikų laukia liūdnos dienos… Savi ginklai bus nukreipti prieš pačius…

    Reply
  8. Pažvelkim iš kitos pusės

    Katino dienos baigtos. O kartu – mobingas.

    Reply
    • Pažvelk iš Tiesos pusės

      Šios miesto Tarybos kadencija baigiasi. Merui ir administracijos direktoriui liko dar vienas, pats svarbiausias darbas, patvirtinti 2023 metų miesto biudžetą ir tam reikia Tarybos daugumos. Mero „komandos“ ponai išsivaikščiojo kas kur, kaip tą daugumą surinkti, „brangus“ kiekvienas balsas ir jis būtinas. Kas gali paneigti, kad plius minus stebėtoja simona už savo ir jos „gyvačių“ balsus nereikalauja Katino „galvos“, kad galėtų patenkinti savo liguistą keršto troškimą, ir Meras yra priverstas „mokėti“.
      P.S. visi įvykiai ir personažai yra rašytojo fantazijos vaisius ir tikrovėje neegzistuoja.

  9. Herkus

    Iš pavydo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This