Teismui perduota byla dėl galimos korupcijos vykdant Jūros šventės viešuosius pirkimus

Kriminalai ir nelaimės

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kyšininkavimu kaltinamas buvęs uostamiesčio savivaldybės viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Liutauras Galinis.

Anot prokuratūros pranešimo, kaltinimai papirkimu pareikšti ir vienos renginių techniniu aptarnavimu užsiimančios įmonės direktoriui bei juridiniam asmeniui – jo vadovaujamai įmonei, kurios naudai ir interesams jis veikė.

Liutauras Galinis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs „Klaipėdos šventės“ vadovas, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita, tikėtina, įtaka, susitarė priimti ir priėmė kyšį įmonės teikiamomis renginių techninio aptarnavimo paslaugomis, kurios buvo įvertintos 1000 eurų.

Įtariama, kad už šį galimai neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad verslininko vadovaujamai ir su juo susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus. Organizuodamas šiam renginiui reikalingos įrangos bei paslaugų viešąjį pirkimą, L. Galinis, manoma, veikė neteisėtai, neužtikrino objektyvių ir skaidrių pirkimo procedūrų, davė neteisėtus nurodymus tiesiogiai pavaldiems asmenims, kad verslininkui atstovaujamų ir susijusių įmonių teikiamoms paslaugoms būtų pritaikytos viešųjų pirkimų techninės specifikacijos bei sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti viešuosius pirkimus.

Bendra su šio verslininko vadovaujama ir su juo susijusiomis įmonėmis sudarytų sutarčių vertė viršijo 47 tūkst. eurų.

L. Galiniui, kuris buvo ir prezidento Gitano Nausėdos patarėjas, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Asmuo, kuris susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

1 Comment

  1. Daiva

    Negi Klaipėdoje nėra sąžiningų žmonių?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šių metų kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinius renginius uostamiestyje organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ pirmadienį į Teatro aikštę atgabeno šių metų kalėdinę eglutę. Ja šiemet taps Labrenciškėje, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This