Kokių Rusijos melagienų apie Klaipėdą ir Lietuvą dar galime tikėtis?

Nuomonės, Svarbu

„Lietuvą reikia pasmaugti”, „kris paskutinis lietuvis”, „lietuviai Vilniuje niekada negyveno”, „Lietuvos prezidentas – komikas”, „Klaipėda nenori ukrainiečių mokyklos”, – tokiais nuodais, patyčiomis ir melagienomis spjaudosi terorą remiančios Rusijos propaganda.

Evaldo Vėgėlės piešinys

Kokių sufalsifikuotų „naujienų” dar galime tikėtis?

Įžeidinėjimų negailima ir Lietuvos prezidentui: „Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pasirodė šiame pasaulyje 1964 m. gegužės 19 d. Klaipėdoje tik dėl vieno tikslo – sunaikinti Rusiją pirmame XXI a. ketvirtyje”

Stebint netrūkstamą melagienų, nesąmonių ir toli nuo realybės esančių žinių srautą, kurį generuoja specialiai šmeižtui, dezinformacijai ir propagandai Rusijos sukurti tokie instrumentai, kaip „Batltnews”, trimituoja milžiniškais titulais apdovanoti „ekspertai”, susidaro įspūdis, kad ribų šiam procesui nėra

Kai beždžionė su atomine bomba išeina į karo taką, jos propagandos taikinys esame mes. Ir ji imsis bet kokių priemonių, kad mus įbaugintų, supjudytų, susilpnintų.

Nikolajus Meževičius: Lietuvą reikia pasmaugti

„Bet ką daryti su Lietuva? Ar ne laikas Lietuvą atvesti iki tam tikro vardiklio? Na, pavyzdžiui, padauginti iš nulio. Bet ne karine jėga, o ekonomiškai, tikrai ekonomiškai, kad, pavyzdžiui, 100 gramų Rusijos krovinių Klaipėdos uoste Lietuvoje nebūtų nė litro, stiklinės rusiškos naftos“, – gąsdina Rusijos Baltijos studijų asociacijos, Rusijos mokslų akademijos Europos instituto Baltarusijos studijų centro vadovas Nikolajus Meževičius Rusijos propagandos ir dezinformacijos įrankyje „Baltnews” šių metų gruodžio 12 d.

Meževičius patikslino, kad Rusija jau gali aprūpinti Kaliningradą jūra, o prireikus bus pasirengusi aprūpinti ir kariniais konvojais. Šio propagandisto nuomone, Lietuva privalo būti ekonomiškai pasmaugta, juolab kad tai esą nėra didelė problema. Jis prisiminė, kad yra žinoma, kas Lietuvoje prekiauja su Rusija, žinoma, už kokią sumą prekiauja, žinomos net ofšorinės prekybos schemos.

Tiesa, faktų nepateikia: tokios yra propagandos taisyklės…

Pasak, jo, Lietuva Rusijai „padarė tiek daug blogų dalykų, kad puikiai supranta – kai tik baigsis Ukrainos tema, Rusijos patriotiniai sluoksniai ir net valstybės veikėjai ims klausinėti”, suprask, o ką daryti su Lietuva? Ir pats sau atsako: „Jeigu ponas Landsbergis nori karo, tai jam bus karas”. Iš kur „politologas” ištraukė, kad Landsbergis nori karo, nežinia. Bet patikslina, kad tai būsiąs ekonominis karas.

Ir gąsdina bei kliedi toliau: „Упаси Господь стрелять калибрами по прекрасному городу Вильно, там уникальные памятники польской архитектуры. Кстати, ни одного литовского памятника там нет, потому что литовцы в Вильно никогда не жили” (Neduok Dieve, šaudyti kalibrais į nuostabų miestą Vilnių, ten – unikalūs lenkų architektūros paminklai. Beje, nė vieno lietuviško paminklo ten nėra, nes lietuviai Vilniuje niekada negyveno).

Rusijos melagystės meistrų kūrybiškumui ribų nėra – jie net sugeba generuoti „žinią” esą Lietuvoje kilo pasipiktinimas, kad norima šiuose miestuose atidaryti ukrainietiškas mokyklas. Pasirodo, kad ta „blogietė” yra Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kuri, neva, draudžia veikti ukrainiečių mokykloms mūsų šalyje! Visiški vėjai..

Sensacija daroma ir iš to, kad Lietuvos biudžeto projektas koreguojamas: „Transportas mirtinu inkaru pakibo lietuviškai ekonomikai ant kaklo”.

Operatyviai spėjama ir padžiūgauti: „Klaipėdos gyventojai pajuto, ką reiškia atsisakyti baltarusiškos druskos keliams barstyti”.

Ir graudina savąją auditoriją: „Baltijos šalyse rusų vaikams nėra ateities”.

Kaip vienas didžiausių autoritetų panašiems propagandiniams skiedalams dažnai pasitelkiamas kalėjime sėdintis Algirdas Paleckis, grasinantis: „Ukrainai nereikėtų laukti naujų pergalių”.

Niekinančio Rusijos dezinformacijos bei propagandos meistrų sulaukia ir mūsų žvalgyba: veliama, kad ji neturi „nei akių, nei ausų – valkiojasi apčiuopomis”.

„Jeigu Lietuva turi kokią nors savo karinę žvalgybą, tai jos darbuotojų profesionalumas kelia tokias pat rimtas abejones, kaip ir jų gebėjimas atlikti analitinį darbą”

Fašistinės Vokietijos stiliumi kuriamos Rusijos propagandos malamose „naujienose”, galima rasti išsamių straipsnių, išjuokiančių Lietuvos gynybinį potencialą. Tokie straipsniai paprastai yra gausiai prifarširuoti skaičių, karinės technikos pavadinimų etc., kad atrodytų kiek įmanoma tikresni.

svpressa.ru: „Klaipėda, Vilnius ir Panevėžys pirmieji kris „narsiųjų mirtimi” jei atakuos Lukašenka”. O straipsnį pradeda klausimu: „Kada liks „paskutinis lietuvis” karo su Rusija ir Baltarusija atveju?”

Na, o jau įstatymai, jei tikėtume Rusijos „gebelsais”, Lietuvoje kuriami kriminalinio pasaulio naudai…

„Tik Lietuvoje: VRM reformavo policiją kriminalinio pasaulio naudai”.

Tokios „žinios” byra nenutrūkstamu srautu. Ir juo prasčiau kruviniems Rusijos žudikams seksis Ukrainoje, juo didesnės žmonijos paniekos jie sulauks, tuo piktesnį, purvinesnį šmeižtą apie mus skleis putiniškasis nacizmas. Tikriausiai nepraleis progos „paminėti” ir Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio.

Todėl baigiant šį straipsnių ciklą primename išmintingą portalo euvsdisinfo.eu patarimą, ką daryti, kai suabejojate, kokios nors žinios žiniasklaidoje ar socialiniuose tinkluose patikimumu: tikrinkite informacijos šaltinį!

10 Comments

  1. Raimis

    Neskaitykite komentarų nes jums per komentarus plauna smegenis! Lietuvis žino iš senelių ,tėvų istorija,žmogus pasakes kad 40mln žmonių nėra nacija ir kirtus siena tankais ,jokie atmazai teisingui žmogaus neapgaus,pusę komentarų rusų botu,dirbtinio inetekto

    Reply
  2. Charles De Gaulle

    Melagienos tai esate jūs. Ir tą puikiai patys suprantate…

    Reply
    • Vatai

      Ligonis.

  3. Pažadas Švabui :95%suskiepysiu lietuvos žmonių

    Ar gslim toki prezidėnta turėti?

    Reply
    • Ona

      Išmokit rašyti lietuviškai prieš rašydami 🙂

  4. Ne Lievuva daro blogus dalykus

    O sauja blogiuku valdžioje. Blogi daro ir Lietuvos žmonėms ir kaimynams.
    Patarlė:pasakyk ką apie tave kalba kaimynai, ir aišku kas tu”
    Konservai ir liberal spalvoti su klimato kaita turi išeiti iš valdžios.

    Reply
  5. klaipėdietė

    nėra čia amžiui ribų,sąmoningumas ir informacijos atsirinkimas svarbu.Manau,kai ir mūsų pradeda varyti į vienus vartus apkarsta taip pat.

    Reply
  6. Rob

    Vyksta informacinis karas. Iš abejų pusių. Trūksta objektyvios informacijos, taip pat apie faktus kurie nėra gražus ir priimtini Vakarų pozicijai (pvz Merkel ir Porošenko pasakymai kad jie ir planavo vykdyti Minsko susitarimus), ką matom ir šitoje svetainėje – tai vėl žaidimas „į vienus vartus”. Deja.

    Reply
  7. Joris

    Visos tos rašliavėlės skirtos vietinei biomasei, dažniausiai nesinaudojančiai internetu. Skaitalai vatagalviams, ir tiek. Skaityti ar juolab baimintis tikrai neverta.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Nebūtinai. Ir besinaudojantys internetu jomis tiki – tai matyti iš labai jaunų žmonių įrašų tiktokuose ir visur kitur.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Gintautas Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: nesurinko reikiamo parašų skaičiaus

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Nuomonės

Karas „ne iš tos” pusės

Kovo 22-oji Pamaskvėje Rusijoje. Teroro aktas pramogų ir prekybos centre „Crocus City Hall”, kurio metu žuvo (antradienio vakaro duomenimis) 139 ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This