Inovatyviai atnaujinta Laikrodžių muziejaus ekspozicija – ne tik moksleiviams ar miesto svečiams

Kultūra

Klaipėdos laikrodžių muziejus praneša įgyvendinęs projektą „Nuo Renesanso iki Moderno: inovatyvūs laiko žingsniai“, kurios metu buvo inovatyviai rekonstruota pastovios ekspozicijos informacija, įdiegtos IT edukacinės priemonės. Ekspozicijos dailės istorijos turinys buvo sukurtas skaitmenizuotų kultūros vertybių pagrindu, bendradarbiaujant su IT kūrybinių industrijų atstovais.

Pranešama, jog vaizdiniai informaciniai terminalai-kompiuteriai, planšetės, kryptinio garso sistemos iš esmės pagerino muziejaus ekspozicijos kokybę, padidino muziejaus kultūrinę ir meninę vertę.

Inovatyvios priemonės kviečia lankytojus gyvai įsitraukti į pažinimo procesus. Liečiamuose ekranuose lankytojai savarankiškai pasirenka norimą temą ir susipažįsta su „laiko žingsniais“: Renesanso, Baroko – Rokoko, Klasicizmo – Ampyro, Istorizmo – Moderno epochų Lietuvos bei Europos vaizduojamosios ir taikomosios, tarp jų – ir laikrodžių, dailės raida bei esminiais bruožais.

Įgyvendintas projektas mažina kultūrinę atskirtį, įdiegtos priemonės sukurtos atsižvelgiant į XXI a. gebėjimų kritinio mąstymo ir kūrybiškumo lavinimą.

Numatomos tikslinės grupės ir auditorijos apima nuo vaikų iki studentų ir senjorų. Šios priemonės ypač aktualios mokiniams, kurie pamokose analizuoja skirtingų istorijos laikotarpių žmonijos mokslo ir kultūros pasiekimus.

Laikrodžių muziejuje labai populiarios „Meno pinklių“ edukacijos įgavo naujų detalių, spalvų ir garsų. Naudojamų suskaitmenintų kultūros vertybių pagalba patrauklia žaidybine forma galima ne tik stebėti, bet ir atlikti užprogramuotas užduotis, pristatyti pasakojimus ir kt.

Sujungtus parengtus siužetus į vieną bendrą, planuojama naudoti ir muziejaus kuriamoje vaikų zonoje, edukacijas įdiegiant į planšetinius kompiuterius. Ši priemonė leidžia atraktyviai atskleisti eksponatų istorijas, didinti muziejaus interaktyvumą, patrauklumą.

Nauju, prie pajūrio regiono gyventojų priartintu muziejaus turiniu ir kultūros pažinimo galimybėmis naudojasi plataus spektro lankytojų tikslinės grupės bei užsienio turistai, ypač kruizinių laivų svečiai, kuriems naujos įveiklintos priemonės suteikia išskirtines galimybes visapusiškai susipažinti ne tik su Europos, bet ypač Lietuvos vaizduojamosios ir taikomosios, tame tarpe ir laikrodžių, dailės raida bei esminiais bruožais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Laikrodžių muziejuje - gėlių magija

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai nuo kovo 21 d. Laikrodžių muziejuje galės išvysti parodą „Florentempus“. Į parodos atidarymą lankytojai kviečiami 17.30 ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Sekmadienį - nemokamas muziejų lankymas

Rugpjūčio 27-ąją, paskutinį šio mėnesio sekmadienį, tradiciškai bus galima nemokamai aplankyti Kultūros ministerijai pavaldžius muziejus. Klaipėdoje ministerijai priklauso trys įstaigos ...
2023-08-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Šeštadienį kvies Muziejų naktis

Gegužės 13 d., šeštadienį, Klaipėdos kultūrinės įstaigos ir muziejai kviečia švęsti Europos muziejų naktį. Unikali galimybė aplankyti muziejus, jų erdves ...
2023-05-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This