Naujajai mokyklai jau dairomasi žaibiškai dirbančio baldų dizainerio

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė konkursą dėl statomos mokyklos „daiktinės aplinkos projektavimo paslaugos”. 

Didžiulio objekto baldams ir kitai įrangai suprojektuoti skirtas tik vienas mėnuo. Paprastai tokie glausti terminai viešųjų pirkimų konkursuose kelia klausimus, ar su būsimu rangovu nėra susitarta iš anksto.

Situacija mokyklos viduje gruodžio pradžioje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Dokumentuose numatyta, kad mokykloje mokysis pirmų – aštuntų klasių 644 mokiniai. Mokykloje dirbs apie 65 mokytojai ir apie 25 kitų darbuotojai.

Paslaugos perkamos naujai statomos mokyklos mokymo korpuso – mokymo ir administracinės paskirties, maitinimo, patalpoms, bibliotekai, aktų salei ir bendrosioms erdvėms, bei sporto korpuso patalpoms.

Viešojo pirkimo konkurso sąlygose nurodoma, kad bus pasirenkamas ekonomiškai naudingiausias pasiūlymas  pagal kainos ir kokybės santykį. Vertinami bus baldų ir įrangos išdėstymo planai, 3D statiniai skaitmeniniai vaizdai, baldų ir įrangos komplekto techninės specifikacijos. Tai pat – ir pasiūlyta kaina. Maksimali pirkimo sutarties suma nenurodoma, nors paprastai vykdydamas viešuosius pirkimus Klaipėdos miesto savivaldybė ją nurodo.

„Baldų dizainas turi harmoningai derėti su statomo pastato architektūrine idėja, formomis, esamais spalviniais ir erdviniais interjero sprendimais ir mokykloje įgyvendinama ekologijos ir aplinkos technologijų samprata. Parenkamus ar projektuojamus bendrųjų erdvių baldus kiekviename aukšte turi apjungti bendra viso pastato interjero dizaino koncepcija, išgryninanti baldų ir interjero elementų stilistiką, medžiagiškumą ir spalvinę gamą. Projekte galimas vienas ar keli dekoro/interjero elementai, apjungiantys skirtingų funkcijų patalpas (erdves) pastate”, – rašoma pirkimo dokumentuose.  

Bendrojo ugdymo mokykla yra suprojektuota  iš dviejų atskirai stovinčių pastatų, mokomojo ir sportinio korpusų, pastatytų atskiruose sklypuose Senvagės g. 4 ir 6. Šiuos du korpusus antro aukšto lygyje sujungia galerija, virš naujos gatvės, sujungsiančios Kretingos ir Senvagės gatves. Abiejų korpusų pagrindiniai įėjimai orientuoti į naująją gatvę. Prie sportinio korpuso suprojektuotas universalus sportinis aikštynas su krepšinio-tinklinio, mini futbolo, bėgimo takeliais, šuolių į tolį sektoriumi.

„Atvira Klaipėda” neseniai pranešė, kad Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 35-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina“ dėl šių statybų. Pagal jį darbų kaina išaugo nuo 16,4 iki 16,8 milijono eurų – rangovas įsipareigojo atlikti „papildomus, sutartyje nenumatytus mokomojo korpuso šilumos punkto, šildymo sistemos bei ažūrinio mūro įrengimo darbus”. 2019 m. birželį su UAB „Versina“ pasirašytos rangos sutarties vertė siekė 10,9 milijono Eur. Mokyklą buvo numatyta pastatyti per 16 mėnesių.

„Be šypsenos pasakau – labai realus terminas. Sulaikantis didelis yra ekonominė dalis. Dabar ant dienų, po savaitės kitos, dėsim taškus dėl to perskaičiavimo”, – atsakydamas, ar pabaigtuvės vis dar matomos rugsėjį daugiau nei prieš savaitę sakė UAB „Versina“ direktoriaus pavaduotojas Evaldas Jurkonis.

3 Comments

  1. čiudikai

    šiaip tai normaliam sviete tuos harmoningumus užtikrina pastatą projektavęs autorius -projektuojamas interjeras, o baldai, kaip beje grafinis dizainas, yra interjero ( ir viso pastato) sudėtinė dalis. Grubliauskynėje kiti harmonijos dėsniai.

    Reply
  2. Nida

    Tikrai rangovas jau surastas ir toks konkursas yra tik formalumas.

    Reply
    • Dina

      Nida, gal galite įvardinti?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This