Neteisėtai papūgomis prekiavęs asmuo vieną paukštį pats atvežė aplinkosaugininkams

Aplinkosauga

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nuolat tikrina skelbimus internete dėl neteisėtos prekybos laukiniais gyvūnais.

Šįkart Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcija išaiškino asmenį, bandžiusį parduoti dvi saugomos rūšies papūgas – raudonąsias rozelas.

„Susidūrėme su nekasdiene situacija. Interneto skelbimų portale apie parduodamas papūgas paskelbęs asmuo pats į Klaipėdos valdybą atnešė vieną šių paukščių. Pasirodo, noras parduoti nedingo net pamačius įstaigos pavadinimą“, – pranešime pažymi Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Grudzinskas.

Raudonąją rozelą asmuo ketino parduoti neturėdamas teisėtą įsigijimą patvirtinančio dokumento ir Aplinkos apsaugos agentūros išduoto leidimo prekiauti saugomų rūšių laukiniais gyvūnais. O šie dokumentai būtini, nes raudonosios rozelos įtrauktos į saugomų paukščių sąrašą.

„Taip pat nustatytas asmuo, bandęs neteisėtai parduoti dryžagalvės kryklės iškamšą. O dryžagalvė kryklė – irgi saugomas paukštis”, – pridūrė M. Grudzinskas.

Už neteisėtą prekybą abiem asmenims gresia baudos iki 300 eurų, taip pat dryžagalvės kryklės iškamšos ir papūgų konfiskacija.

Aplinkosaugininkai primena, kad nusprendus parduoti egzotinį ar laukinį gyvūną, jų dalis ir gaminius iš jų, pirmiausia reikia pasitikrinti interneto svetainėje www.speciesplus.net ir pasidomėti, ar gyvūnas nėra saugomas pagal Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos
konvenciją (CITES konvencija) ir 1996 m. gruodžio 9 d. Tarybos reglamentą (EB) Nr. 338/97 dėl laukinės faunos ir floros rūšių apsaugos kontroliuojant jų prekybą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Už invazinį vėžlį - iki 400 eurų siekianti bauda

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai nustatė asmenį, neteisėtai auginantį invazinį vėžlį. Vėžlys buvo paimtas ir perduotas ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

Regionas

Už vilko galvos iškamšą - bauda ir konfiskacija

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai pažeidėjus dažnai išaiškina vykdydami reidus turguose ar kitose prekybos vietose. Šįkart Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ...
2022-11-24
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Noras parduoti krokodilo iškamšą patuštins kišenę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami prekybos laukiniais gyvūnais, jų dalimis arba gaminiais iš jų kontrolę, ...
2022-07-28
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This