Savivaldybė bijo potvynio: ragina pasirūpinti ne tik lietaus surinkimo grotelėmis

Miestas

Pagal orų prognozes artimiausiomis dienomis šaltį jau keis pliusinė temperatūra, tad laukiama ir atlydžio. Kadangi sniego pastaruoju metu iškrito daug, kyla rizika, kad gali imti tvinti kai kurių gatvių ruožai, daugiabučių namų kiemai, kitos erdvės, teigiama Klaipėdos savivaldybės pranešime.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jame gatvių ir šaligatvių prižiūrėtojai raginami papildomai nuvalyti gatvių pakraščių ruožus bei kitas vietas, kur yra lietaus surinkimo grotelės. Teigiama, jog didesnį dėmesį probleminėms vietoms gatvėse skirs ir lietaus nuotekų tinklus prižiūrinti bendrovė „Klaipėdos vanduo“.

Savivaldybė kreipiasi ir į daugiabučius administruojančias bendroves bei daugiabučių namų savininkų bendrijas, kad šios pasirūpintų jų prižiūrimuose kiemuose esančiomis lietaus nuotekų surinkimo grotelėmis – jų neturėtų dengti sniego ar ledo sluoksnis.

„Daugiabučių administratoriai, dar nepasirūpinę sniego valymu savo administruojamuose kiemuose, taip pat turėtų suskubti tai padaryti, nes savivaldybė vis dar sulaukia pranešimų apie neišvažiuojamus kai kuriuos kiemus, o tai ne tik kasdienis nepatogumas gyventojams, bet ir gali tapti didžiule problema, jei į kiemą prireiks įvažiuoti greitajai medicinos pagalbai ar kitoms tarnyboms. Taip pat nuolat tikrinama, kaip su darbu tvarkosi gatvių ir šaligatvių prižiūrėtojai – nors situacija pagerėjo, taip pat dar yra ruožų, kuriuose reikalingas papildomas dėmesys, apie pastebėtus trūkumus rangovai nedelsiant informuojami bei reikalaujama nuvalyti sniegą, pabarstyti slidų ruožą”, – rašoma pranešime.  

Jei prasidėjus atlydžiui imtų tvinti gatvių ruožai ar daugiabučių kiemai, apie pastebėtas problemas gyventojai kviečiami pranešti AB „Klaipėdos vanduo“ tel. 8 (46) 220 220.

6 Comments

  1. Va, ką

    reiškia parsiduoti uabui, kuris turi vos keliasdešimt darbuotojų ir kelias valymo mašinėles. Kaune net mažose gatvikėse nuvalytas sniegas – meras save, savo miestą ir žmones gerbia, o Klp dūdorius… prisidūdavo.

    Reply
    • Gk

      Wtf, kiemus valo administratoriai kuriuos gyventojai išsirinko ir gali pakeisti. Prie ko čia merai ar dar kažkas? Užpakalius reikia pajudinti, užuot nuolat kitus kaltinus.

  2. Anonimas

    Ar dabr reikia susirūpinti lietaus tinklų pralaidumu? Rudeni ir pavasari reiktų išvalyti.

    Reply
    • Anonimas

      Rudeni ir pavasari valyti groteles nuo sniego?

    • Anonimas

      Kodel groteles? Kur nubega vanduo kai tinklai uzsikimse?

    • Anonimas

      Tinklai cia ne prie ko. Susirupino ne tinklais, o grotelemis

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This