Ukrainos vaikus kviečia į Šv. Mikalojaus vakarą

Miestas

Pirmadienį, 17 val., Teatro aikštėje vyks Šv. Mikalojaus vakaras, skirtas Ukrainos vaikams.

Šv. Mikalojus – katalikų ir stačiatikių gerbiamas šventasis, Kalėdų Senelio prototipas. Būtent gruodžio 19-ąją Ukrainos vaikai mini Šv. Mikalojaus dieną, kuri svarbi jų šventinių tradicijų dalis. Šv. Mikalojus šią dieną vaikams atneša sausainių ir meduolių, kuriuos nubudę ryte vaikai randa po savo pagalve.

Palmiros Mart nuotr.

„Rengdami kalėdinių-naujametinių renginių programą, galvojame apie visas mūsų mieste esančias bendruomenes, taip pat ir į Klaipėdą po karo atvažiavusias ukrainiečių šeimas ir jų vaikus, kuriems norisi padovanoti šventę, dalelę šviesos ir šilumos. Esame dėkingi partneriams, kurie išgirdę gruodžio 19 renginio idėją, nedvejodami sutiko prisidėti. Nors išgyvename nelengvą metą, visai šalia vyksta karas, turime padėti vieni kitiems, o labiausiai- rūpintis šalia esančiais ir pasistengti, kad artėjančios šventės įžiebtų viduje vilties ir taikios ateities žiburius“, – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorė Eglė Šulskė.

Gruodžio 19-osios vakarą Klaipėdoje gyvenantys Ukrainos vaikai bus vaišinami arbata ir renginio partnerių UAB „Biržų duona“ sausainiais, o šventinę nuotaiką kurs netikėtas muzikinis pasirodymas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prieš Kalėdas uostamiestyje vėl žada įrengti čiuožyklą

Savivaldybės viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ ieško išsinuomoti mobilios ledo arenos komplektą su šaldymo įranga ir aksesuarais. Ji Klaipėdoje turėtų veikti ...
2023-09-23
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Jūros šventėje - pokalbiai apie mirštančios Baltijos jūros išsaugojimą

Atsižvelgdami į Baltijos jūros būklę Jūros šventės organizatoriai dėmesį skiria ir ekologinėms temoms. Šių metų šventėje, liepos 21 d., (penktadienį) ...
2023-07-16
Skaityti daugiau

Miestas

Jūros šventėje pasirodys Samas Ryderis

Įspūdingo vokalo savininkas, „Space Man“ dainos autorius ir milijonus sekėjų socialiniuose tinkluose turinti britų muzikos žvaigždė – Samas Ryderis atvyksta ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This