Valdžia prieš rinkimus rengia permainas savivaldybės įmonėse

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė viešųjų pirkimų tvarka ieško bendrovės, kuri atrinktų nepriklausomus kandidatus į savivaldybės įmonių kolegialias valdymo institucijas. Numatoma, jog viešojo pirkimo konkursą laimėjusi įmonė turės atrinkti 12 tokių kandidatų.

Vytautas Grubliauskas ir Gintaras Neniškis. Artūro Šulco nuotr.

Į AB „Klaipėdos energija“ stebėtojų tarybą reikės atrinkti 4 kandidatus, į AB „Klaipėdos vanduo“, UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras” ir UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ – po du valdybos narius. Dar du nepriklausomus kandidatus reikės atrinkti, jei rasis toks poreikis. 

Pirkimo dokumentuose rašoma, kad šios paslaugos teikėjas (atrankos agentūra) ieškos kandidatų, vertins kandidatų atitiktį Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo nustatytiems reikalavimams ir teiks kandidatų sąrašus savivaldybės sudarytai atrankos komisijai.

Atrankos komisija, kurią sudarys Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, įvertins paslaugų teikėjo pateiktus kandidatus. Šiai komisijai atrinktų kandidatų sąrašus bei kitus dokumentus konkurso laimėtojas turės pateikti ne vėliau kaip iki 2023 m. kovo 1 d. 

Savivaldybių merų ir tarybų rinkimai vyks 2023 metų kovo 5 dieną.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog pastebėję, kad į savivaldybės valdomų įmonių kolegialių organų nepriklausomų narių atrankos komisijos narius meras Vytautas Grubliauskas pasiūlė sau pavaldžius asmenis, Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai įtarė norą turėti įtaką ir tuomet, kai galbūt pasikeis tiek meras, tiek kiti savivaldybės vadovai.

Meras savivaldybės tarybai į atrankos komisiją pasiūlė deleguoti sekretoriato, kuriam pats vadovauja, vyresniąją patarėją Astą Digrienę. O pakaitine nare – to paties sekretoriato vyresniąją patarėją Dianą Paliūnaitę.

Po posėdžio „Atviros Klaipėdos” kalbinti politikai, nenorintys būti viešai įvardyti, teigė, kad yra matomi dabartinės valdžios norai išlaikyti įtaką savivaldybės įmonėse ir po rinkimų. Kaip pavyzdį jie nurodo ir faktą, kad AB „Klaipėdos energija” valdyba nusprendė nepasinaudoti įstatyme numatyta teise pratęsti generalinio direktoriaus Antano Katino įgaliojimų antrai kadencijai ir skelbs konkursą šioms pareigoms užimti. Pasak jų, tokie sprendimai be mero iniciatyvos ar pritarimo nėra priimami. Nors formaliai jie su meru neturi būti derinami. Kai kurie iš jų teigia, kad A. Katinas užsitraukė valdžios nemalonę dėl atsisakymo aklai paklusti mero aplinkos žmonių nurodymams.

20 Comments

  1. šiti du

    kur foto nieko negali duoti Klaipėdai, tuščia ir tiek.

    Reply
    • Nezabitauskas

      Nereikia perdėti. Nors nesu „šitų dviejų” bičiulis (balsuosiu už Puteikį), bet vadinti juos tuščia vieta ar panašiai nėra teisinga. Vienas jų iki politinės karjeros buvo žinomas muzikantų ugdytojas, kitas puikiai sutvarkė miesto visuomeninį transportą. Todėl nuopelnų miestui jie turi. Tačiau sutinku, kad, atėję vadovauti merijai ir savivaldybei, jie įklimpo pelkėje ir nebeteikia jokių vilčių iš jos išsikapstyti.

  2. Genovaitė

    Neblogai gyveno ir straipsnio autorius ponas Šulcas, kai sėdėjo savivaldybėje… Vadovavo „Miestų šventėms”, ir kt, nebloga algą buvo… Baigėsi tas laikas… Kažkada, prieš sėdėjimą savivaldybėje rašinėjo Vakarų ekspreso laikraštyje… ODabar vėl kažką oaradineja???

    Reply
  3. Nuomonė

    Tai vadinasi „cirk na droce”.

    Reply
  4. Petras

    Jau seniai žinomas nugalėtojas.Čia tik nedidukas vaidinimas , kad vykdoma skaidriai….ir taip metai iš metų. Taigi nieko naujo.Liūdna

    Reply
    • Anonimas

      Liūdna tikrai…

  5. Vardenis pavardenis

    Astule, gerai nardo koridoriu kabirintuose, kompetencija ribota ir kvestionuojama, bet va svarbu turi mero mandata, kam tie sugebejimai, kai simpatija yra. Pasiklausius dazniausiai ka ji sneka, norisi verkti .
    Linksmu svenciu!

    Reply
  6. Klajumo fantazijos pasaulis

    Labai idomu suzinoti ka Astute su Diana nuspres pasodinti i energetiku kede. Dar idomiau kaip saliskai tai padarys ir kiek uz tai gaus – gal veliau darbo vieta pas pacius energetikus pasiulys paciu isrinktas vadovas?

    Reply
    • Keista, sutartinė tyla

      Tik akli gali nematyti tokių dalykų. Tad, kur kandidatų į merus ŽODIS? Sutartinai tyli Vaitkus, Razbadauskas? Ar jie to nemato? Ar visiems tokie „sodinimai” savų ir iki skausmo netinkamų, bu..ų tinka???Pasidendame kandidatų aiškios pozicijos

  7. Merui

    Prisivis „mera” viena diena visi slapti sandoriai valdziai uzurpuoti ir gales su sustausku vaikscioti susikibe po kopas. Grubliauskui ir bet kokiai jo atstovaujamai partijai – KLAIPĖDA SAKO NE!

    Reply
  8. AUKSINIS KARDAS

    Specialiuju tyrimu tarnyba tures darbo metams laiko i prieki kai bandys issiaiskinti uz ka ir kiek kokia vieta kam buvo parduota, galima uzsipirkti popcornu jei dar nepabrango

    Reply
  9. Dnsb

    Ar atsiras kas nebijos isvalyti sias siuksles visiems laikams? Ir po to gales uzsiimti visais straipsnyje minimais busimai pastatytu isvalymais? Vaitkus? Girskiene? Petrosius?

    Reply
    • Cha

      Tai kad Petrošius konservatorius, o valdžioj Klaipėdoj dabar būtent konservatoriai su ką tik iškeptu socdemu meru 🙂 Tai jei išrinktų Petrošių, niekas nepasikeistų, Klaipėda toliau važiuotų žemyn…

    • ponas blynas

      Mes balsuosime prieš grubliauską su socdemais ar su bet kuria kita partija su kuria eis grubliauskas. Ir taip darysime ne mes vieni tad sėkmės statytiniams laukite naujos laidos, melžkite paskutinius viešuosius pirkimus, sėsite į tą patį įtariamųjų suolą bendražygiai ;)))

  10. Gal vertėtų

    Gal vertėtų vieną kartą susirinkti prie supuvusių miesto administracijos durų ir parodyti, kad klaipėda – klaipėdiečių? Kiek mes galime kentėti dėl šios valdžios klaipėdoje? Jei sniegas tai kalta afrika, jei mokykla tai kalti projektuotojai ir taip ištisai, nėra pabaigos. Niekas atsakomybės neprisiima, o tik sau į kišenes per savo pačių įmonių specialiai įkurtas darbo vietas pinigus kraunasi.

    Reply
    • Anonimas

      ?

    • Faktas

      Tiesiai į dešimtuką, kol nebus asmeninės atsakomybės su realiom bausmėm, tol niekas nesikeis!….ir toliau Klaipėda važiuos į dugną…..

  11. Stebėtojas su kelnėmis.

    virginija (IP: 86.100.115.25)
    2018-05-16 10:37
    Fortumo vadovas turėtų prisiminti, kad klaipėdiečiai rinko parašus 2011 m. vasario mėnesį, kad nebūtų statoma šiukšlių deginimo įmonė. Savivaldybė ir Fortumo atstovai klaipėdiečiams aiškino, kad mes, renkantis parašus, nenorime, kad atpigtu šildymas. Fortumas, savivaldybė kabino tik makaronus. Svarbiausia pažerti krūvą pažadų, o įsigalėjus privačiam verslui, šokdinti klaipėdiečius ir tą pačią minkštaprotę savivaldybę.

    Yra kaip yra (IP: 88.119.39.225)
    2018-09-12 22:19
    Užsienyje savivaldybių įmonės/pvz.Danijos Kiogės miesto municipalitetas/ nesiekia pelno, o siekia atpiginti gyventojams aptarnavimo įkainius. Jeigu procese gauna pajamų. Logiškai tai savivaldybės įmonės priklauso tos savivaldybės žmonėms – visuomenei. Jas, per išrinktus balsavimu politikus/ kurie ‘vairuoja’ administraciją/, gyventojai neva įmones kontroliuoja(stebėtojų tarybos, auditas, savivaldybės kontrolieriai ir t.t). .NEVA!..:D)

    “Fortum Klaipėda” turės sumokėti 52 tūkst. Eurų Martynas Vainorius
    2018-06-11 Šis ginčas tarp “Klaipėdos energijos” (19,47 proc. jos akcijų valdo UAB „Fortum Heat Lietuva“) ir “Fortum Klaipėda” (10 proc. jos akcijų priklauso “Klaipėdos energijai”) pastaruoju metu jau ne pirmasis. “Atvira Klaipėda” rašė ir apie susikirtimą dėl “Klaipėdos energijos” investicijų į Lypkių katilinės biokuro katilą, ir apie peripetijas skiriant “Fortum Klaipėda” valdybos narius.

    Taigi, fortumas savivaldybės funkcionierių rankomis , kuriems neva niekas negali įtakoti siekia pašalinti iš kelio jiems neįtikusi KLE generalinį direktorių A. Katiną, kad galėtų kelti šilumos kainą miestelėnams.
    MERE, kur Jūsų žodis.

    Reply
  12. Henris

    Nesvarbu laimės rinkimus ar ne, susodins savus į aukšto lygio postus, valdybas, tarybas, prikurs nereikalingų etatų, susodins bendražygius, o po to mes, miestiečiai, turėsime švariai gražias išeitines sumokėti per komunalines sąskaitas arba maitinti iki kol atsiras kam drąsos priešintis ir išmes iš darbo tokius (kaip Katinas rizikavo išvalydamas įmonę nuo statytinių). Va taip biznis daromas. Kur žiūri STT? Kam ta agentūra samdoma, jei išrenka viską tas pats veikėjas? Kur nepriklausoma Lietuva?

    Reply
  13. Nezabitauskas

    Stebėtojų atrankos agentūra viena pati nieko nenuveiks. Dar reikia nomenklatūrinės rinkos analizės ir koordinavimo centro. Žinoma, būtina steigti ir kandidatūrų ugdymo bei perkvalifikavimo parkus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This