Nauja paslauga bibliotekoje – „Emocijų lagaminai” (video)

Konsultacijos

„Emocijų lagaminų“ skolinimosi į namus paslauga sukurta pagal Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos ir Kultūros tarybos finansuojamą projektą „Kaip (ne)išpūsti iš musės dramblio?“

Bibliotekoje skaitytojų laukia 10 skirtingų lagaminų, kuriuos sudaro 10 psichologės Sandros Kybransaitės atrinktų knygų, skirtų ikimokyklinio amžiaus vaikų ir jų tėvelių emocinės gerovės kūrimui.

5 lagaminai skirti skatinti skirtingų emocijų pažinimą (džiaugsmą, liūdesį, pyktį, nerimą, baimę, ramybę, pasitikėjimą), kiti 5 – padės gilintis į kylančias problemas (saugumo jausmo, stipraus ryšio su vaiku kūrimo svarbą ir kt.).

Lagaminai papildyti kūrybinėmis ir žaidybinėmis užduotimis, padėsiančiomis geriau įsisavinti kiekvienos knygos mintį, skatinti kuo ilgesnę turiningo vaiko ir tėvų laiko praleidimo trukmę.

Emocijų lagaminai išduodami Vaikų bibliotekoje, adresu Danės g. 7.. Rezervuoti galima portale: https://ibiblioteka.lt/

Emocijų pažinimas:

  1. A.Llenas „Spalvų monstriukas“. Pasakojimas apie spalvų monstriuką, kuris sutrikęs ir susipainiojęs savo jausmuose. (1–8 metų vaikams)
  2. Aprilkind, B.Van Den Speulhof, St.Pricken „Piktulis“. Smagi ir pamokanti knygelė apie pyktį ir jo pasekmes. (2–6 metų vaikams)
  3. E.Yarlett „Orionas ir tamsa“. Knygutė moko, kad didžiausia baimė gali tapti puikia drauge. (2–6m. vaikams)
  4. Sh.Coombes „Slibinas vardu Nerimas: Kaip padėti vaikams susidraugauti“. Pasakojime nerimas sutinkamas kaip veikėjas, mėginantis padėti, bet galintis ir pakenkti. Knygutėje surašyti patarimai tėvams apie nerimo supratimą tinkamą pagalbą vaikams, siekiant juos nuraminti. (1–5 m. vaikams)
  5. D.Gliori „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“. Vaikams labai svarbu žinoti, kad juos mylėsime besąliškai, kad ir kas nutiktų, kad ir koks netinkamas vaikų elgesys būtų. Ši knygutė – absoliuti terapija vaiko ir tėvų santykiams, primenant, kas iš tikrųjų mums visiems svarbiausia. (1–7m. vaikams)

Skirta problematikai:

  1. R.Elliott „Pirmoji mažojo lapiuko vasara“. Knyga apie pasaulio pažinimą, būnant saugiai su mama. Saugus ryšys labai svarbus, norint tinkamai suprasti savo emocinį pasaulį. (1–4 m. vaikams)
  2. P.Wechterowicz, E.Dziubak „Apkabink mane“. Knygelė apie apsikabinimo svarbą, apie santykį su vaiku. (1–5m. vaikams)
  3. R.Rooney, Z.Hicks „Bėdos ir bėdelės“. Knygutė padeda patiems mažiausiems įveikti kasdienes problemas ir pasijusti saugiai. (2–5m. vaikams)
  4. R.Kazlauskienė, V.Tautkevičius „Kaip nugalėti drakonligę“. Vaikai dažnai bijo to, su kuo nėra susidūrę. Knygutėje pasakojama ne tik, ko galima tikėtis ligoninėje, bet ir skatinama smalsauti, kas yra geriausias baimės priešnuodis. (3–5m. vaikams)
  5. J.Martinello „Net monstrai tvarkosi!“ Smagi ir įtraukianti knygą, mokanti vaikus svarbaus gyvenimo įgūdžio – tvarkytis. (1–6 metų vaikams)

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Bibliotekoje - paskaita apie žarnyno sveikatą

Kovo 2-ąją, 13 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia į paskaitą „Sveikos gyvensenos pagrindai: kaip tavo nuotaiką ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ - rekordinis dalyvių skaičius

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka trečiadienį paskelbė 18-ojo konkurso „Klaipėdos knyga“ pradžią. „Aštuoniolikti metai žmogui yra brandos metai, ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Imanuelio Kanto bibliotekoje - Lietuvių kalbos dienos

Nuo vasario 16-osios iki kovo 11 d. visoje Lietuvoje vyks įvairūs renginiai skirti paminėti Lietuvių kalbos dienas. Prie šios iniciatyvos ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This